Keskustelu

shEri mieltä29.1.2009 23.45
Tähän ketjuun voisitte laittaa esimerkkejä leffoista joiden arvostuksesta olette S.Holmesin kanssa ihan eri mieltä. Mutta muistakaa että vanhaan hyvään aikaan eri mieltä olleet heitettiin ikkunasta...

HolsuRe: Eri mieltä30.1.2009 12.57
Streets of Fire.

Tästähän me ollaan puhuttukin joskus. Mulla on omituinen suhde tähän. Tietty Diane Lane singahti syvälle mun sydämeen tuon rainan myötä mutta muutenkin toimii. Michael Pareenhan mä olin tutustunut jo aiemmin järkyttävässä Kaupunkicowboyt-sarjassa. Eli ehkä mä hyväksyn sen ihan vaan sen takia, että lähtökohta on niin toivoton mutta silti se jotenkin saa mun sympatiat puolelleen. Vähän niin kuin kattois JR:ää jossain pornoleffassa. Odotukset ei kauheen korkeat mutta jos sittenkin toimii niin tyytyväinenhän siihen pitää olla.

shRe: Eri mieltä30.1.2009 17.11
Toki pakko myöntää, että Streets of fire tullut nähtyä viimeksi 1980-luvun puolivälissä. Mutta muistan kyllä miten se oli meistä ihan "mamo" vaikkakin aika tyylikkäästi kuvattu. Ja sitten siinä oli se sama "paha jätkä" kuin Elää ja kuolla L.A.ssa, (Willem Dafoe), totesimme tuolloin myös. Pahimpaan S.o.f. nälkään tubeltahan voi edelleen kattoa sen menevän musavideon...

HolsuThe Great Gatsby12.2.2010 15.22
Moikka!

Oon tossa yrittänyt täyttää kaikenkattavaa listaa joka vuoden parhaista elokuvallisista suorituksista vähän kuten sulla tuolla joka vuoden alaosassa. Yht´äkkiä tajusin loistavan The Great Gatsby-leffan ja aattelin tsekata, että mitäköhän mieltä sä oot ollut siitä (käyn aika paljon muutenkin tsekkaamassa sun mielipidettä jostain leffasta, jota just oon kattonut).
Mutta siis Kultahattuhan on aivan fantastinen elokuva. Itse F. Scott Fitzgeraldin romaanihan on aivan mieletön ja samalla tavalla elokuva on mun mielestä löytänyt sen saman hengen. Loistavan rento tunnelma ja katkeranhaikea kuvaus. Musta erinomainen pätkä.

oscarRe: Eri mieltä14.2.2015 19.29
Erämaalinnakkeen sankarit (1939)... "(Brian Donlevy -oscar)"

Taisi kuitenkin Thomas Mitchell napata sen sivuosapystin.

Vastaus:Höh, olisin niin halunnut tulevalle "tohtori Quatermassillekin" pytyn... No, Mitchellkin oli varsin mainio hemmo lähes roolissa kuin roolissa. Kiitos oikaisusta!

WatsonRe: Eri mieltä23.6.2019 22.50
Koska olen niin monesta leffasta kanssasi eri mieltä, niin mainittakoon tässä vain muutama sellainen tapaus. Itse olen pienestä pitäen ollut suuri James Bond -fani, kun taas Tähtien sodat eivät ikinä ole kuuluneet suosikkielokuvieni listalle. Kyseiset teokset kärsivät muun muassa kehnosta dialogista ja muutamista epäonnistuneista näyttelijävalinnoista. Kubrickin Hohdosta sitten sen verran, että se on ehdottomasti hienoimpia leffoja ikinä: kuvaus, lavastus, näyttelijätyö, tunnelma, musiikki, kaikki toimii!

On kuitenkin ihan hyvä, että sinulla on niin monia omistani poikkeavia mielipiteitä. Se nimittäin vain lisää arvioidesi kiinnostavuutta.

SHRe: Eri mieltä26.6.2019 12.35
Yksi syy tämänkin arvostelusivuston (tosin aloitin jonkinlaisten tekemisen jo 80-luvulla Commodore 64:llä!) olemassaoloon on juuri tuo niin monien kanonisoitujen klassikko/suosikkiteosten kohdalla valtavirrasta ja "oikeista kriitikoista" poikkeavat näkemykseni - siis siitä mitä vaaditaan että leffaa voi kutsua hyväksi, tai edes tyydyttäväksi ajanviettokokemukseksi? Tätä halusin ja haluan edelleen perustella vähän tarkemmin enkä vaan heitellä mielipiteitä omaa erikoisuuttani korostaen. Toisaalta minähän en ole myöskään mikään snobistinen "taidefriikki" jonka mielestä suunnilleen kaikki mitä varsinkin Hollywoodista tulee olisi automaattisesti aivot mädättävää roskaa (vain n. 75% on :D).

Paremman elokuvan määritelmä sitten? Jotain sellaista, että siinä olisi aistittavissa todellinen luovuus, aitous ja tekemisen riemu käsikirjoituksen yms asettamista rajoista huolimatta. Riittävissä määrin järjen kanssa tietenkin - uskottavuuden ja ennen kaikkea loogisuuden tulee säilyä henkilöhahmoista ja tapahtumaympäristöstä (oli sitten kyseessä arkidraama, kauhu, scifi, sarjakuva...) huolimatta.

Toisaalta jos edellä mainittujen osalta ei olla päästy leffassa onnistuneeseen lopputulokseen niin siitähän se negatiivinen arviokin syntyy ja joka tapauksessa ne puutteet ON siellä - välittääkö niistä joku (kukaan heh) muu vai ei on kokonaan eri asia.

IlmoRe: Eri mieltä29.3.2020 14.40
Nyt, kun sattuneesta syystä on ylimääräistä aikaa, katsoin Holmes & Watsonin (2018). Liekö joitain sisäpiirivitsejä tai viittauksia lähivuosien ilmiöhin, joita en vaan ymmärtänyt, mutta ei kyllä saanut aikaiseksi minkäänlaisia naurun pyrskähdyksiä. Billy Zanen astuminen Titanicin kyytiin olisi voinut aiheuttaa, mutta sekin kohtaus piti ylikorostaa. Hieman ihmetyttää, ettei historiallisia faktoja ole viitsitty tarkistaa: kuningatar Victoria kuoli 1901, kun taas Titanicia alettiin rakentaa 1908. Ja mitähän hittoa se laiva ylipäätään teki Lontoossa, vai siirryyttiinkö jossain vaiheessa huomaamattani Southamptoniin? Komedian nimissä nuo voisi toki sivuuttaa, jos elokuva olisi ollut hauska, mutta kun ei ollut. Yksikin tähti on liikaa.

SHRe: Eri mieltä31.3.2020 10.28
Et taas ole varmaan kauhean väärässäkään, ja harmi ettei edes muun tekemisen puutteessa toiminut "juuri ja juuri katsottavana". Näitä Ferrellin (ja kollegoidensa) vessahuumori-pläjäyksiä nyt vaan henkilökohtaisesti lähestyy jo niin matalalla kynnyksellä että edes muutama mitenkuten onnistunut vitsi tyydyttää ja saa "yliarvostamaan" - tosin kahden tähden arvion tarkoituskin varoittaa kyllä jo etukäteen ettei mistään suuresta elokuvaelämyksestä missään tapauksessa kysymys omillakaan listoilla.

'Vessahuumorin' ajattelen niin että kun näitä liukuhihnafarsseja kasataan tietyn kaveriporukan kesken kokoon ties mimmoisessa kaasussa ravintolaillan merkeissä, niin joku saa nimenomaan aina vessassa käydessään näitä mielettömän hulppeita huumori-ideoita jotka sitten palatessa isketään pöytään muun jengin mahtavien aplodien ja naurunremakan säestyksellä.

IlmoRe: Eri mieltä1.4.2020 12.46
Noin ajateltuna joo. Ferrellin "nerokkuutta" en ole koskaan ymmärtänyt. Loiri pesee Ferrellin 100-0. Aika harvassa on ne koomikot, jotka saavat paskan tuoksumaan edes vähän ruusuilta. Loirin lisäksi tulee mieleen Peter Sellers, joka teki kyllä kammottavan huonojakin elokuvia lahjakkuuteensa nähden.

IlmoRe: Eri mieltä18.7.2020 13.39
En tiedä, meneekö tämä oikean otsikon alle. Mainitset Desperadon yhteydessä El Mariachin, jonka arvostelua en löytänyt, olevan kulttihuttu. No, ehkä niin, mutta minusta siinä on kuitenkin vielä joku tolkku mukana, syytön mies väärässä paikassa väärään aikaan, huonosti näytelty toki, mutta jossainhan se vajaan 8000 dollarin budjetti näkyy. :) Ja kyseessä siis esiosa Desperadolle. Once upon a time in Mexicosta en sitten enää ymmärtänyt yhtään mitään.

SHRe: Eri mieltä19.7.2020 9.20
Jep, aivan oikein tulkitset etten ole El Mariachia nähnyt ja siinä mielessä tuo 'huttu'-termi turhan arvosteleva huitaisu. Otankin tehtäväksi.

Yleensä leffat joihin viittaan mutten ole arvostellut (esim. joidenkin menestystuotteiden kehnot ja kehnommat jatko-osat) ovat sellaisia, joita on joskus tullut katsottua juuri sen verran, ettei millään jaksa uudelleenkelata ja yksityiskohtaisemmin paneutua. "Ei se punniten parane" vai miten se meni...?

Toki seison sitten myös nöyrästi korjattuna aina kun siihen aihetta on.

WatsonRe: Eri mieltä5.9.2021 14.55
Laitan nyt tähän arvioni Disney-elokuvasta, joka tulee minulla pysymään aina yhtiön ylivoimaisimpana helmenä:

Bambi (1942) - 5/5
Kaunis, koskettava, samaistuttava, vähäeleinen ja mikä tärkeintä, traagisia hetkiään (kuten sitä kuuluisaa Bambin äidin kuolemaa) ylidramatisoimaton kuvaus elämän kiertokulusta nuoren metsäkauriin näkökulmasta. Monesti Disney-elokuvien laulut ovat tuntuneet minusta vain täytemateriaalilta, mutta nyt nekin tekevät aidosti vaikutuksen, I Bring You A Song etunenässä.

Sanottakoon vielä lopuksi, että kovasti ylistetty Leijonakuningas (1994) tuntuu vähän liikaakin ottaneen vaikutteita tästä elokuvasta. Mukana on sama päähenkilön kasvu lapsesta aikuiseksi, vanhemman kuolema, rakastuminen lapsuuden ystävään jne mutta nyt ehkä liikaa suurta yleisöä kosiskelevammassa muodossa iloluonteisine lauluineen ja huumorihahmoineen kaikkineen. Hyvä elokuvahan se on toki mutta yliarvostettu.

WatsonRe: Eri mieltä2.5.2023 12.11
Pistetään tähän ketjuun kun mainittavasta elokuvasta olen vähän eri mieltä kanssasi.

Piristi juuri varsin tympeästi startannutta työpäivääni kun huomasin että olit pitkästä aikaa arvioinut elokuvan jonka olin sinua ennen nähnyt: Paluu Tulevaisuuteen II:n nimittäin. Menisikö se kolmososakin vielä vaikkei tämä selvästi miellyttänytkään?

SHRe: Eri mieltä7.5.2023 13.27
Varmaan tulee nyt sekin katsottua. Tiesin toki täsmälleen mitä tuleman pitää joten ei tuo pettymyskään sinänsä ollut - jos ei myöskään siis positiivinen yllätys.

Laitoin muuten uuden listan parhaista eli yli 3 tähden elokuvista tuonne Tilastoja -laatikkoon - selvyyden vuoksi mutta myös äskettäin kirjastossa selaamani taas yhden "501 jotka nähtävä" -hölpönpölpön hermostuttamana.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: