Keskustelu

shEri mieltä29.1.2009 23:45
Tähän ketjuun voisitte laittaa esimerkkejä leffoista joiden arvostuksesta olette S.Holmesin kanssa ihan eri mieltä. Mutta muistakaa että vanhaan hyvään aikaan eri mieltä olleet heitettiin ikkunasta...

HolsuRe: Eri mieltä30.1.2009 12:57
Streets of Fire.

Tästähän me ollaan puhuttukin joskus. Mulla on omituinen suhde tähän. Tietty Diane Lane singahti syvälle mun sydämeen tuon rainan myötä mutta muutenkin toimii. Michael Pareenhan mä olin tutustunut jo aiemmin järkyttävässä Kaupunkicowboyt-sarjassa. Eli ehkä mä hyväksyn sen ihan vaan sen takia, että lähtökohta on niin toivoton mutta silti se jotenkin saa mun sympatiat puolelleen. Vähän niin kuin kattois JR:ää jossain pornoleffassa. Odotukset ei kauheen korkeat mutta jos sittenkin toimii niin tyytyväinenhän siihen pitää olla.

shRe: Eri mieltä30.1.2009 17:11
Toki pakko myöntää, että Streets of fire tullut nähtyä viimeksi 1980-luvun puolivälissä. Mutta muistan kyllä miten se oli meistä ihan "mamo" vaikkakin aika tyylikkäästi kuvattu. Ja sitten siinä oli se sama "paha jätkä" kuin Elää ja kuolla L.A.ssa, (Willem Dafoe), totesimme tuolloin myös. Pahimpaan S.o.f. nälkään tubeltahan voi edelleen kattoa sen menevän musavideon...

HolsuThe Great Gatsby12.2.2010 15:22
Moikka!

Oon tossa yrittänyt täyttää kaikenkattavaa listaa joka vuoden parhaista elokuvallisista suorituksista vähän kuten sulla tuolla joka vuoden alaosassa. Yht´äkkiä tajusin loistavan The Great Gatsby-leffan ja aattelin tsekata, että mitäköhän mieltä sä oot ollut siitä (käyn aika paljon muutenkin tsekkaamassa sun mielipidettä jostain leffasta, jota just oon kattonut).
Mutta siis Kultahattuhan on aivan fantastinen elokuva. Itse F. Scott Fitzgeraldin romaanihan on aivan mieletön ja samalla tavalla elokuva on mun mielestä löytänyt sen saman hengen. Loistavan rento tunnelma ja katkeranhaikea kuvaus. Musta erinomainen pätkä.

oscarRe: Eri mieltä14.2.2015 19:29
Erämaalinnakkeen sankarit (1939)... "(Brian Donlevy -oscar)"

Taisi kuitenkin Thomas Mitchell napata sen sivuosapystin.

Vastaus:Höh, olisin niin halunnut tulevalle "tohtori Quatermassillekin" pytyn... No, Mitchellkin oli varsin mainio hemmo lähes roolissa kuin roolissa. Kiitos oikaisusta!

WatsonRe: Eri mieltä23.6.2019 22:50
Koska olen niin monesta leffasta kanssasi eri mieltä, niin mainittakoon tässä vain muutama sellainen tapaus. Itse olen pienestä pitäen ollut suuri James Bond -fani, kun taas Tähtien sodat eivät ikinä ole kuuluneet suosikkielokuvieni listalle. Kyseiset teokset kärsivät muun muassa kehnosta dialogista ja muutamista epäonnistuneista näyttelijävalinnoista. Kubrickin Hohdosta sitten sen verran, että se on ehdottomasti hienoimpia leffoja ikinä: kuvaus, lavastus, näyttelijätyö, tunnelma, musiikki, kaikki toimii!

On kuitenkin ihan hyvä, että sinulla on niin monia omistani poikkeavia mielipiteitä. Se nimittäin vain lisää arvioidesi kiinnostavuutta.

SHRe: Eri mieltä26.6.2019 12:35
Yksi syy tämänkin arvostelusivuston (tosin aloitin jonkinlaisten tekemisen jo 80-luvulla Commodore 64:llä!) olemassaoloon on juuri tuo niin monien kanonisoitujen klassikko/suosikkiteosten kohdalla valtavirrasta ja "oikeista kriitikoista" poikkeavat näkemykseni - siis siitä mitä vaaditaan että leffaa voi kutsua hyväksi, tai edes tyydyttäväksi ajanviettokokemukseksi? Tätä halusin ja haluan edelleen perustella vähän tarkemmin enkä vaan heitellä mielipiteitä omaa erikoisuuttani korostaen. Toisaalta minähän en ole myöskään mikään snobistinen "taidefriikki" jonka mielestä suunnilleen kaikki mitä varsinkin Hollywoodista tulee olisi automaattisesti aivot mädättävää roskaa (vain n. 75% on :D).

Paremman elokuvan määritelmä sitten? Jotain sellaista, että siinä olisi aistittavissa todellinen luovuus, aitous ja tekemisen riemu käsikirjoituksen yms asettamista rajoista huolimatta. Riittävissä määrin järjen kanssa tietenkin - uskottavuuden ja ennen kaikkea loogisuuden tulee säilyä henkilöhahmoista ja tapahtumaympäristöstä (oli sitten kyseessä arkidraama, kauhu, scifi, sarjakuva...) huolimatta.

Toisaalta jos edellä mainittujen osalta ei olla päästy leffassa onnistuneeseen lopputulokseen niin siitähän se negatiivinen arviokin syntyy ja joka tapauksessa ne puutteet ON siellä - välittääkö niistä joku (kukaan heh) muu vai ei on kokonaan eri asia.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: