Keskustelu

Muuten hyväPuuttuva elokuva17.2.2010 10:04
2008. Defiance.Uhma.

shRe: Puuttuva elokuva1.3.2010 12:32
Joo joo, kuten sanottu alkuesittelyssä tuolta nyt puuttuu vielä satoja tehtyjä mutta näkemättömiä elokuvia. Lisätään lisätään, viikoittain.

V.WRe: Puuttuva elokuva3.11.2012 22:14
Uutena sivuston seuraajana täytyy myöntää, että paljon olet katsonut elokuvia, ja viitsinyt vielä arvostella niitä.

Masaki Kobayashin "Harakiri" (1962) on puistuttavan hieno elokuva, vaatii kyllä kärsivällisyyttä (133 minuuttia) ja jonkinmoista bushidôn tuntemusta, muttei se mikään estekään ole nauttia elokuvasta. Kiitettävästi draamaa ja miekan heiluttelua sekaisin. Pääosassa Tatsuya Nakadai, sivuosassa mm. Tetsurô "007 - Elät vain kahdesti" Tamba.

shRe: Puuttuva elokuva19.11.2012 7:38
Kiitti, laitetaan visusti korvan taakse!

Japani-aiheessa pysyäksemme Ugetsu ja Seittien linna olisivat myös tavoitteena lähiaikoina, vaikken mikään maailman suurin aasialaisen elokuvan ihailija olekaan.

8+Re: Puuttuva elokuva18.11.2015 22:46
Yli 8 pinnan IMDb leffoista olisi kiva saada arvosteluja, vaikkei ne pisteet sinulle varmaankaan juuri mitään merkitse. Esim. tämä http://www.imdb.com/title/tt0056443/?ref_=fn_al_tt_1 imo hirveetä kuraa, mut pystytkö tällasii arvostelemaan? http://www.imdb.com/title/tt0085809/

Vastaus:Tuo Kurosawa (kuten 'Seittien linna'kin) tulisi varmaan katsastettua jos esim. kirjastosta silmiin osuisi. Vaikka siis, niinkuin varmaan arvosteluista käynyt ilmi, erityisesti japanilaistuotantojen ärinöissä sekä kiinalaisten ulinoissa on meikäläisenkaltaisen länsimaisen perusjanarin kestävyys aina koetuksella...

Samoin kuin kaikkien "taide-elokuvien" kohdalla; ei niihin vaan "totu" eikä niistä "opi" vaikka miten monta sataa katsoisi. Jo jälkiäänitykset (italialaiset huom!) saavat kiemurtelemaan tällaisen tyypin, joka uskoo lähestulkoon vain pyhän käsikirjoituksen ja leikkauksen sekä selkeän kameratyön (ei yhtämittaista zoomailua, lähikuvaa, käsivaraa...) voimaan. Koska olen vuorenvarma että esim. tarpeettomalla kamerakikkailulla yritetään vain 95-prosenttisesti peittää teoksen muita ammottavia puutteita.

Tuo 'Koyaanisqatsi' lienee lähinnä dokumentti, joten jää kriteerieni ulkopuolelle. Mutta kaikki vähänkään kiinnostavat fiktiot katsotaan mitä eteen tulee, ja IMDb-arvostelut myös erittäin ahkerassa seurannassa.

IlmoRe: Puuttuva elokuva3.1.2022 19:03
Rautahepo (The Iron Horse, 1924), ohjaus John Ford. Onko näkemättä vai vaan arvostelematta, kun ei ainakaan osunut silmiini?

SHRe: Puuttuva elokuva5.1.2022 8:18
Onko tässä "Rautahevossa" jotain erityistä sitten, muuta kuin Ford? Ihan vilpittömästi kysyn kun siis mitään erityistä mainosta tai hypeä ei ole tämän(kään) kohdalla omiin silmiin tai korviin osunut.

Oletko itse katsonut - ja jos näin on ja suosittelet niin suosittele ihmeessä :) Sama vihje kaikille, herättää heti kiinnostuksen ihan eri tavalla kuin korkeakaan IMDb:n arvosana...

Merkittäviä mykkäelokuvia noin ylipäätään varmaan näkemättä vaikka kuinka.

HulotRe: Puuttuva elokuva6.1.2022 12:46
On se "Rautahepo" varmaan Fordin tunnetuin mykkäelokuva, vaikkei niin 'hypetetty' sekään. On näköjään katsottavissa YouTubessa. Muuten sitä tuskin näkee missään, ellei joskus jossain KAVI:n (ent. Elokuva-arkisto) näytöksessä.

IlmoRe: Puuttuva elokuva6.1.2022 19:34
Niin, täällä Härmässä taitaa Poliisiopisto olla suurempi klassikko, ainakin tv-esitysten määrän perusteella. Elonetin mukaan Rautahepoa ei olisi esitetty Suomen tv-kanavilla koskaan. Itse olen katsonut sen joskus 90-luvulla, kunnes nyt sattui käsiin jenkkiversio. Onhan siinä Fordillle tyypilliset kuvaukselliset keinot jo käytössä, kuten maan alle sijoitetut kamerat, vauhdikkaat kamera-ajot, mutta myös puutteellinen henkilöohjaus. Kerronnassa on samoja aineksia kuin elokuvissa Tuulen viemää tai Kansakunnan synty, eli muutaman henkilön kautta kuvataan merkittävää historiallista aikakautta. En sitä westerniksi lukisi, vaikka kyseisen genren elementtejä siinä onkin.

SHRe: Puuttuva elokuva7.1.2022 14:15
Kestoltaan "griffith"-maisen eeppinen ainakin, jos senkään oikein katsoin. Tulee varmaan nyt sitten ihan lähitulevaisuudessa tsekattua.

Varsinaisena länkkäreiden lähtölaukauksena pitänyt aina - tai ainakin sen jälkeen kun noin 10 vuotta sitten sen näin hehheh - Walshin ohjaamaa "Suuri lännen tie" (1930), ja varmaan äänen omaavista yleisesti onkin. Jotenkin juuri lännenleffoihin kuuluu oleellisena osana myös äänimaailma: aseiden pauke, kavioiden kopse ja intiaanien verenhimoiset kiljahtelut.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: