Keskustelu

Youtube kanava seppo paakkariElokuvasensuurista 80 luvulla6.5.2020 10:41
https://www.youtube.com/channel/UCkPs7u-GkvNDbUcUs2B8CkQ

SHRe: Elokuvasensuurista 80 luvulla13.5.2020 11:54
Omia ajatuksia Suomen elokuvasensuurista yleensä:

* Vasemmiston, kristillisten ja sosiaalitanttojen 1987 läpiajama naurettavuus, eikä oikeistoakaan "videot" kiinnostaneet edes keskustelunaiheena - Ben Zyskowiczia lukuunottamatta joka ainoana tajusi elokuvasensuurin vähän laajemmatkin mittasuhteet... Mielelläänhän äärivasemmisto olisi yksintein kieltänyt myös Disney-tuotteet, Dallasin, coca-colan, levikset ja taivaskanavat muutamia mainitakseni.

* Kaapeli-tv:t kuten FilmNet joihin Paakkarikin viittaa, ja miksei usein peruskanavatkin, tarjosivat "pelastusta" kiellettyjen ja silvottujen laatuleffojenkin ikeessä vielä koko 1990-luvun kärvistelevälle kansalle. Omissa piireissä oltiin toki jo nähty "kaikki" mitä kauhu- ja väkivaltaviihteellä oli tarjota koko 1980-luvun - jokainen tunsi vähintään kaverin kaverin jolla maahan ties mitä kautta tuotuja kopioita hyllyt täynnä ja jotkut alan kotiammattilaiset niitä vuokrailivatkin.

* Kuvanlaatu tietysti oli välillä mitä oli viidennen polven kopion kohdalla, ja joka tapauksessa 4:3 - eli TV-kuvasuhteella näitä joutui 24-tuumaisesta putkivehkeestä keskimäärin tihrustamaan. Niinpä sensuurin poistumisen lisäksi vähintään yhtä merkittävä anti oli mahdollisuus nähdä leffat vihdoin "oikeasti" eli alkuperäisessä laajakuva-muodossaan. Bonuksena tietenkin yleinen siirtyminen 16:9-formaattiin ja jatkuvasti kasvava tuumakoko myös katselulaitteiden osalta.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: