Keskustelu

HolsuViimeinen mohikaani17.3.2020 19:59
Moi,

pitipä oikein taas palata tänne hienoille sivuille tarkistaakseen kuinka herra H. on arvostanut Viimeisen mohikaanin. Ja olihan se saanut ansaitsemansa pisteet.
Aivan mielettömän kova leffa yhdeltä suosikkiohjaajaltani. Michael Mann on juurtunut sydämeen Miami Vicen kautta ja jälkeenpäin kun sitten seurannut uraa niin osuu monikin helmi tuotantoon. Et itse asiassa tainnut mainitakaan mutta elokuvan musiikkihan on elokuvahistorian kärkipäätä. Ja kuvaus tosiaan ihan mieletöntä.

SHRe: Viimeinen mohikaani19.3.2020 18:51
Moi, ja tervetuloa "takaisin", lempilaitahyökkääjäni xD

'Elokuvamusiikki' -ketjussa muistin onneksi mainita leffan myös, muutamien unohdusten korvaukseksi.

Mann:
1) Kameratyylittelyn ja tunnelmanluonnin erikoismiehiä (Nicolas Roeg vanhemmista mestareista tulee ensimmäisenä mieleen), missä toki omat ylilyönnin vaaransa. Upeita onnistumisia riittävän tiukat raamit lyöneen tarinapohjan myötä: otsikkoesimerkin lisäksi "Manhunter" (1986), "Heat" (1995) ja varauksin "The Insider" (1999).

2) 'Miami Vice' oli meidänkin porukoissa toki saippuaooppera-'Hill Street Blues'ia tiukempaa tavaraa, kunnes 1990-luku ja 'Kova laki' pyyhki pöydän lopullisesti.

3) Olisiko 'Mann' -sukunimi se kaikkein menestynein laatuelokuvien historiassa: Anthony, Daniel, Delbert, Michael...? Kaiken maailman Andersoneja toki riittää myös, mutta nyt ei puhuttu oikeiden kriitikoiden arvostuksesta... :p

HolsuRe: Viimeinen mohikaani19.3.2020 19:16
Heh, kiitos kiitos.

Ja löysin tosiaan sen elokuvamusiikkilistauksen ja hatunnosto, ettei tämäkään ollut jäänyt siitä pois...

SHRe: Viimeinen mohikaani21.3.2020 9:41
Tänään Kutosella klo 21 varmaan Holsunkin mielestä vähemmän mairitteleva etappi Michael Mannin uralla: "Blackhat" (2015)...

HolsuRe: Viimeinen mohikaani22.3.2020 0:07
Perse, enpä tajunnut...Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: