Keskustelu

WatsonTV-sarjat15.3.2019 23:18
Oletko ajatellut tekeväsi televisiosarjoista tällaisen arvostelusivuston? Itseäni ainakin kiinnostaisi kovasti sellainen.

SHRe: TV-sarjat22.3.2019 16:36
Moi ja kiitos kysymyksestä. Periaatteessahan tuokin kiinnostaisi, mutta muutamakin seikka jättää kyllä omalla kohdalla TV-sarjojen arvostelun/vertailun muiden huoleksi:
1) Olen seurannut historian saatossa ehkä vain noin viittäkymmentä (fiktiivistä) sarjaa niin kattavasti että voisin niistä jotain oleellista kirjoittaa. Ja 2000-luvulla hyvä jos viittä. Muuten homma menisi tyyliin "olen nähnyt 'Frendeistä' pari jaksoa mutta oli minusta tyhmä ja lapsellinen. Tunnusbiisi ok."

2) Aika runsaasti tullut näiden leffasepustustenkin sekaan siroteltua mainintoja kautta viittauksia TV-sarjoihin.

3) Ajankäyttönsä näin mestarillisesti suunnittelevallekin ja nopealle kirjoittajalle raja tulee jossain vastaan. Ja päivä päivältä enempi vähiin käy tietysti. Vanhojakin (osa varmasti jopa hyviä) leffoja vielä näkemättä vaikka kuinka.

WatsonRe: TV-sarjat25.3.2019 19:16
Asia selvä. Pystyisitkö kuitenkin mainitsemaan tässä muutamia näkemiäsi suosikki- ja inhokkisarjojasi?

SHRe: TV-sarjat27.3.2019 12:04
Toki, mutta eipä näissä mitään erikoisuuksia varmaan ole kehen tahansa viiskymppiseen perusjamppaan verraten.

Ei siis tosi-tv:itä eikä lyhytsarjoja mallia "Pimeyden ytimessä" (1985). Ja aikalailla tältä istumalta, virhemarginaali siis 2-3 prosenttiyksikköä suuntaansa:

10 parasta komediasarjaa:
1.Pulmuset 2.Simpsonit 3.Monty Pythonin Lentävä Sirkus 4.South Park 5.Perhe on pahin 6.Hale & Pace 7.Alas Smith And Jones 8. Newsradio 9.Ei yhdeksän uutiset 10.Frasier

10 parasta ei-komedia-sarjaa: 1.Kova laki 2.Columbo 3.Näkemiin vaan muru! (< jos sovitaan et enempi draama) 4.Boardwalk Empire 5.Sopranos 6.Rooma 7.Rude Awakening 8.Salaiset kansiot 9.Alfred Hitchcock esittää 10.The Twilight Zone 10.

Inhokeista: jos jätetään itsestäänselvyydet kuten naisille tai alle kolmekymppisille tarkoitetut (saippua)sarjat omaan luokkaansa niin itseä hyvin vähän kiinnostaneita/huvittaneita TV-menestyksiä ovat olleet ainakin TWIN PEAKS!, Seinfeld, kaikki avaruussarjat ja oikeastaan myös kaikki poliisisarjat noita listalle päässeitä lukuunottamatta. Esim. Hill Street Blues myöhemmin uudestaan katseltuna oli silkkaa haukotuttavaa saippuaa, ympäristönä vaan sattumoisin poliisiasema. Jotain Ozia ja Lostia myös suuresti kehuttu, mutta ongelmansa (ja kaikkienkin sarjojen enempi tai vähempi) oli melko nopea & vääjäämätön samoihin ympyröihin jämähtäminen, ts. ennalta-arvattava kaavamaisuus.

Sopranoskin kaikesta hypestä huolimatta, vaikka tulikin loppuun asti väijyttyä ja löytyy listalta tuntui alusta lähtien vain Scorsesen ja Coppolan leffojen "lämmittelyltä".

Suomalaisista vain sen verran että jotkut Tankki täyteen, Studio Julmahuvi ja Velipuolikuu taistelee ykköspaikasta, perässä liuta Peteliuksia sekä muita huumorinippuja päivän maun mukaan.

SHRe: TV-sarjat3.4.2019 10:43
Konttori/The Office (brittiversio tietenkin) nyt ainakin unohtui tuolta huumorisarja-listalta, menisi Pythonin ja South Parkin välihaminoille.

Saturday Night Live on myös yksi aivan ykkössuosikeita, ja kaipa tuo sketseineen kriteerit täyttäisi vaikka sisältääkin tähtivierailija-monologeineen ja -haastatteluineen vähän talkshow-piirteitä.

WatsonRe: TV-sarjat13.8.2019 19:30
Voisitko arvioida tässä keskustelussa nuo suosikkisarjojesi joukkoon kuuluvat Frasier, Studio Julmahuvi ja Velipuolikuu (sarjat, joita olen mainitsemistasi eniten nähnyt), pistemäärineen kaikkineen. Kiinnostaisi kovasti tietää, mikä niistä tarkalleen tekee kohdallasi hienoja sarjoja.

SHRe: TV-sarjat14.8.2019 11:34
Frasier * * * ½
Älykkään itseironisesti newyorkilaisten julkkis- & eliittipiirien kustannuksella naurattava tilannekomedia, diivailevien psykiatriveljesten (Kelsey Grammer, David Hyde Pierce) näkökulmasta. Miinusta tulee jokaista pitempiaikaista sarjaa loppupeleissä kiusaavasta itsetietoisuudesta ja paikallaanpolkevuudesta, sekä henkilökohtaisemmin ulkoisista seikoista: Grammerin näköinen ukko aika epäuskottava "naistenmies" (=lisädiivailun aihe), ja myös Piercen tiedetty homous häiritsee nätin kotiapulaisen Jane Leevesin "himoamisensa" vakuuttavuutta.

Studio Julmahuvi * * * * ½
Jo kuolemattoman klassikon asemassa oleva, alusta loppuun harvinaisesti tietyllä (TV-yhtiö-)teemalla tehty läkähdyttävä piruilu ajankohtaisohjelmista poliisisarjojen kautta mainoksiin. Tavallaan luonnollinen jatkumo saman porukan - vaikkakin vielä ilman Tommi Korpelaa - mainiolle mutta enemmän "tavanomaista" perussketsi-linjaa vetäneelle hassuttelulle "Toini ja Heikki Haaman Show". Ehdoton oma suosikki: Z-Salamapartio. Miinuksina ne 'practical english' ja eskimo-jutut jotka skippaan aina.

Velipuolikuu * * * * ½
Kaikkien suomalaisten liukuhihna (ruma sana mutta tarkoitus ymmärrettäneen) -sketsisarjojen todellinen äiti/isä. Karmean alun jälkeen (2 ensimmäistä jaksoa lähes totaalisia floppeja ja yliyrittämisen mestarinäytteitä) sarja sai edetessään hämmästyttävää potkua ja etenkin muutama loppupään osa legendaarista huumoritykitystä täynnään - suorassa suhteessa parivaljakon Petelius/Heiskanen täydelliseen koko shown varastamiseen. Sääli niitä jonka Velipuolikuu-kokemus on vain virallisen 'Parhaat palat' -koosteen varassa: en pysty edes kuvittelemaan vielä huonommin valikoitua kokoelmaa.

WatsonRe: TV-sarjat14.8.2019 16:07
Kiitos vastauksesta! Aluksi pari tarkentavaa kysymystä:

1. Suosikkisketsit Velipuolikuusta?
2. Tarkoitatko tuolla Velipuolikuun "Parhaat palat"-koosteella sitä Isovelipuolikuu-nimistä koosteohjelmaa?
3. Parhaat Frasier-jaksot?

Nyt sitten voisin sanoa omat mielipiteeni näistä sarjoista. Kun ensimmäistä kertaa näin Velipuolikuuta, pidin siitä tosi paljon, mutta ajan mittaan mieli on vähän muuttunut. Monet sen vitseistä aukesivat varmaankin aikalaisyleisölle paremmin kuin minulle ja täytyy myös sanoa, että vielä tässä vaiheessa Pirkka-Pekka Petelius ei oikein osannut naurattaa. Jotenkin liikaa yrittää aina hahmoja esittäessään. Kuitenkin uransa edetessä on äijä muuttunut paljon ammattimaisemmaksi koomikoksi. Harmi vain, että hänen sarjansa sitten kulkivat päinvastaiseen suuntaan... Kari Heiskanen ja muutamat sivunäyttelijätkin pelastavat paljon.

Studio Julmahuvi on viimemainittua huomattavasti parempi sketsisarja. Nyt jokainen näyttelijä osaa hommansa ja monet vitsit ovat hyvin nokkelia. Uutiset ja Ratkaisijat ovat ehdottomasti parhaat sketsit. Noista Pää kylmänä, Nanook!-sketseistä olen aika lailla samaa mieltä kanssasi.

Frasierista sitten sen verran, että se on hyvin luultavasti kaikkien aikojen paras TV-sarja (ellei se sitten ole itselleni valtava nostalgiapommi eli Muumilaakson tarinoita). Miltei jokainen vitsi osuu napakymppiin ja onnistuu naurattamaan/hymyilyttämään kerta toisensa jälkeen. David Hyde Pierce ja John Mahoney tekevät parhaat suoritukset. Niitä harvoja miinuksia on Frasierin yltiöärsyttävä agentti Bebe Glazer, mutta muuten kyseessä on kaikinpuolin timanttinen klassikkosarja.

SHRe: TV-sarjat14.8.2019 23:48
1. Petelius nuorisorikollisena, rippileiriläisenä, lähimmäisenluppakorvalällerönä, joulukuusimyyjänä... Heiskanen asuntoesittelijänä, junttipoikana laskiämpäri-riidassa, liikemiesneuvottelun homona uimahallissa, virolainen rysäpöksy-mainos etc

2.Joo

3.Jos niitä voi erotella niin ylivoimaista minulle. Tuliko Jane kuinka aikaisin kuvioihin? Joka tapauksessa ekat 1-2 kautta huippuja, mutta oikeastiko pidät siitä väkipakotetusta kaljupäästä studiolla?

WatsonRe: TV-sarjat15.8.2019 17:43
Kyllä taidan pitää.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: