Keskustelu

WatsonTV-sarjat15.3.2019 23.18
Oletko ajatellut tekeväsi televisiosarjoista tällaisen arvostelusivuston? Itseäni ainakin kiinnostaisi kovasti sellainen.

SHRe: TV-sarjat22.3.2019 16.36
Moi ja kiitos kysymyksestä. Periaatteessahan tuokin kiinnostaisi, mutta muutamakin seikka jättää kyllä omalla kohdalla TV-sarjojen arvostelun/vertailun muiden huoleksi:
1) Olen seurannut historian saatossa ehkä vain noin viittäkymmentä (fiktiivistä) sarjaa niin kattavasti että voisin niistä jotain oleellista kirjoittaa. Ja 2000-luvulla hyvä jos viittä. Muuten homma menisi tyyliin "olen nähnyt 'Frendeistä' pari jaksoa mutta oli minusta tyhmä ja lapsellinen. Tunnusbiisi ok."

2) Aika runsaasti tullut näiden leffasepustustenkin sekaan siroteltua mainintoja kautta viittauksia TV-sarjoihin.

3) Ajankäyttönsä näin mestarillisesti suunnittelevallekin ja nopealle kirjoittajalle raja tulee jossain vastaan. Ja päivä päivältä enempi vähiin käy tietysti. Vanhojakin (osa varmasti jopa hyviä) leffoja vielä näkemättä vaikka kuinka.

WatsonRe: TV-sarjat25.3.2019 19.16
Asia selvä. Pystyisitkö kuitenkin mainitsemaan tässä muutamia näkemiäsi suosikki- ja inhokkisarjojasi?

SHRe: TV-sarjat27.3.2019 12.04
Toki, mutta eipä näissä mitään erikoisuuksia varmaan ole kehen tahansa viiskymppiseen perusjamppaan verraten.

Ei siis tosi-tv:itä eikä lyhytsarjoja mallia "Pimeyden ytimessä" (1985). Ja aikalailla tältä istumalta, virhemarginaali siis 2-3 prosenttiyksikköä suuntaansa:

10 parasta komediasarjaa:
1.Pulmuset 2.Simpsonit 3.Monty Pythonin Lentävä Sirkus 4.South Park 5.Perhe on pahin 6.Hale & Pace 7.Alas Smith And Jones 8. Newsradio 9.Ei yhdeksän uutiset 10.Frasier

10 parasta ei-komedia-sarjaa: 1.Kova laki 2.Columbo 3.Näkemiin vaan muru! (< jos sovitaan et enempi draama) 4.Boardwalk Empire 5.Sopranos 6.Rooma 7.Rude Awakening 8.Salaiset kansiot 9.Alfred Hitchcock esittää 10.The Twilight Zone 10.

Inhokeista: jos jätetään itsestäänselvyydet kuten naisille tai alle kolmekymppisille tarkoitetut (saippua)sarjat omaan luokkaansa niin itseä hyvin vähän kiinnostaneita/huvittaneita TV-menestyksiä ovat olleet ainakin TWIN PEAKS!, Seinfeld, kaikki avaruussarjat ja oikeastaan myös kaikki poliisisarjat noita listalle päässeitä lukuunottamatta. Esim. Hill Street Blues myöhemmin uudestaan katseltuna oli silkkaa haukotuttavaa saippuaa, ympäristönä vaan sattumoisin poliisiasema. Jotain Ozia ja Lostia myös suuresti kehuttu, mutta ongelmansa (ja kaikkienkin sarjojen enempi tai vähempi) oli melko nopea & vääjäämätön samoihin ympyröihin jämähtäminen, ts. ennalta-arvattava kaavamaisuus.

Sopranoskin kaikesta hypestä huolimatta, vaikka tulikin loppuun asti väijyttyä ja löytyy listalta tuntui alusta lähtien vain Scorsesen ja Coppolan leffojen "lämmittelyltä".

Suomalaisista vain sen verran että jotkut Tankki täyteen, Studio Julmahuvi ja Velipuolikuu taistelee ykköspaikasta, perässä liuta Peteliuksia sekä muita huumorinippuja päivän maun mukaan.

SHRe: TV-sarjat3.4.2019 10.43
Konttori/The Office (brittiversio tietenkin) nyt ainakin unohtui tuolta huumorisarja-listalta, menisi Pythonin ja South Parkin välihaminoille.

Saturday Night Live on myös yksi aivan ykkössuosikeita, ja kaipa tuo sketseineen kriteerit täyttäisi vaikka sisältääkin tähtivierailija-monologeineen ja -haastatteluineen vähän talkshow-piirteitä.

WatsonRe: TV-sarjat13.8.2019 19.30
Voisitko arvioida tässä keskustelussa nuo suosikkisarjojesi joukkoon kuuluvat Frasier, Studio Julmahuvi ja Velipuolikuu (sarjat, joita olen mainitsemistasi eniten nähnyt), pistemäärineen kaikkineen. Kiinnostaisi kovasti tietää, mikä niistä tarkalleen tekee kohdallasi hienoja sarjoja.

SHRe: TV-sarjat14.8.2019 11.34
Frasier * * * ½
Älykkään itseironisesti newyorkilaisten julkkis- & eliittipiirien kustannuksella naurattava tilannekomedia, diivailevien psykiatriveljesten (Kelsey Grammer, David Hyde Pierce) näkökulmasta. Miinusta tulee jokaista pitempiaikaista sarjaa loppupeleissä kiusaavasta itsetietoisuudesta ja paikallaanpolkevuudesta, sekä henkilökohtaisemmin ulkoisista seikoista: Grammerin näköinen ukko aika epäuskottava "naistenmies" (=lisädiivailun aihe), ja myös Piercen tiedetty homous häiritsee nätin kotiapulaisen Jane Leevesin "himoamisensa" vakuuttavuutta.

Studio Julmahuvi * * * * ½
Jo kuolemattoman klassikon asemassa oleva, alusta loppuun harvinaisesti tietyllä (TV-yhtiö-)teemalla tehty läkähdyttävä piruilu ajankohtaisohjelmista poliisisarjojen kautta mainoksiin. Tavallaan luonnollinen jatkumo saman porukan - vaikkakin vielä ilman Tommi Korpelaa - mainiolle mutta enemmän "tavanomaista" perussketsi-linjaa vetäneelle hassuttelulle "Toini ja Heikki Haaman Show". Ehdoton oma suosikki: Z-Salamapartio. Miinuksina ne 'practical english' ja eskimo-jutut jotka skippaan aina.

Velipuolikuu * * * * ½
Kaikkien suomalaisten liukuhihna (ruma sana mutta tarkoitus ymmärrettäneen) -sketsisarjojen todellinen äiti/isä. Karmean alun jälkeen (2 ensimmäistä jaksoa lähes totaalisia floppeja ja yliyrittämisen mestarinäytteitä) sarja sai edetessään hämmästyttävää potkua ja etenkin muutama loppupään osa legendaarista huumoritykitystä täynnään - suorassa suhteessa parivaljakon Petelius/Heiskanen täydelliseen koko shown varastamiseen. Sääli niitä jonka Velipuolikuu-kokemus on vain virallisen 'Parhaat palat' -koosteen varassa: en pysty edes kuvittelemaan vielä huonommin valikoitua kokoelmaa.

WatsonRe: TV-sarjat14.8.2019 16.07
Kiitos vastauksesta! Aluksi pari tarkentavaa kysymystä:

1. Suosikkisketsit Velipuolikuusta?
2. Tarkoitatko tuolla Velipuolikuun "Parhaat palat"-koosteella sitä Isovelipuolikuu-nimistä koosteohjelmaa?
3. Parhaat Frasier-jaksot?

Nyt sitten voisin sanoa omat mielipiteeni näistä sarjoista. Kun ensimmäistä kertaa näin Velipuolikuuta, pidin siitä tosi paljon, mutta ajan mittaan mieli on vähän muuttunut. Monet sen vitseistä aukesivat varmaankin aikalaisyleisölle paremmin kuin minulle ja täytyy myös sanoa, että vielä tässä vaiheessa Pirkka-Pekka Petelius ei oikein osannut naurattaa. Jotenkin liikaa yrittää aina hahmoja esittäessään. Kuitenkin uransa edetessä on äijä muuttunut paljon ammattimaisemmaksi koomikoksi. Harmi vain, että hänen sarjansa sitten kulkivat päinvastaiseen suuntaan... Kari Heiskanen ja muutamat sivunäyttelijätkin pelastavat paljon.

Studio Julmahuvi on viimemainittua huomattavasti parempi sketsisarja. Nyt jokainen näyttelijä osaa hommansa ja monet vitsit ovat hyvin nokkelia. Uutiset ja Ratkaisijat ovat ehdottomasti parhaat sketsit. Noista Pää kylmänä, Nanook!-sketseistä olen aika lailla samaa mieltä kanssasi.

Frasierista sitten sen verran, että se on hyvin luultavasti kaikkien aikojen paras TV-sarja (ellei se sitten ole itselleni valtava nostalgiapommi eli Muumilaakson tarinoita). Miltei jokainen vitsi osuu napakymppiin ja onnistuu naurattamaan/hymyilyttämään kerta toisensa jälkeen. David Hyde Pierce ja John Mahoney tekevät parhaat suoritukset. Niitä harvoja miinuksia on Frasierin yltiöärsyttävä agentti Bebe Glazer, mutta muuten kyseessä on kaikinpuolin timanttinen klassikkosarja.

SHRe: TV-sarjat14.8.2019 23.48
1. Petelius nuorisorikollisena, rippileiriläisenä, lähimmäisenluppakorvalällerönä, joulukuusimyyjänä... Heiskanen asuntoesittelijänä, junttipoikana laskiämpäri-riidassa, liikemiesneuvottelun homona uimahallissa, virolainen rysäpöksy-mainos etc

2.Joo

3.Jos niitä voi erotella niin ylivoimaista minulle. Tuliko Jane kuinka aikaisin kuvioihin? Joka tapauksessa ekat 1-2 kautta huippuja, mutta oikeastiko pidät siitä väkipakotetusta kaljupäästä studiolla?

WatsonRe: TV-sarjat15.8.2019 17.43
Kyllä taidan pitää.

SHRe: TV-sarjat18.8.2019 11.57
Luulet vain pitäväsi :D

Tarkoitan että lähes kaikille muille hahmoille saatu ympättyä mehukasta monitahoisuutta ja luonteenpiirrettä (jopa useat pikavierailijat mukaan lukien), mutta yhdestä tehty sitten tuollainen stereotyyppinen "häntäheikki".

Oma suosikkini koko kaartista taitaa muuten olla se Frasierin studioavustaja Roz.

WatsonRe: TV-sarjat18.8.2019 13.23
Minun suosikkini taas on Niles Crane. Hopeasijalle menee Martin.

Voisitko nyt arvioida komediasarjat South Park, Monty Pythonin Lentävä Sirkus ja Simpsonit? Minusta ne kaikki ovat oikein hauskoja ohjelmia, vaikkakin eivät yllä huumorissaan läheskään "Frasiermäisiin" sfääreihin.

SHRe: TV-sarjat30.8.2019 11.54
South Park ****½
- Ei saa varsinaisesti kiinnittymään hahmoihinsa kuten esim. 'Simpsoneissa', mikä olisikin vaikeaa teoksen kohdalla jossa viiltävä, amerikkalaisen yhteiskunnan läpileikkaava analyysi mahdollisimman anarkistisen huumorin keinoin kaikki kaikessa. Silti todennäköisesti tärkein ja merkittävin tv-sarja kautta aikojen. Keskeiseen sisältöön kuuluvista julkkisroustauksistakin olen vain yhtä pitänyt liian pitkälle menevänä: Christopher Reeve.

Monty Pythonin Lentävä Sirkus *****
- Vaikka ottikin vaikutteita useammasta 1950-60-luvun brittiläisestä TV/radio-hupailusta, niin todellakin vallankumouksellinen sekopäisen - silti erityisesti brittikulttuurin kustannuksella purevasti ivailevan - ja nimenomaan väri-TV-ajan sketsiviihteen esi-isä. Nämä Oxfordin ja Cambridgen älyköt rakastavat ennen kaikkea RIITELYÄ: suurin osa klassikkogageista perustuu nimenomaan hahmojen täysin eri aaltopituudella seilailuun.

Simpsonit *****
- Ansaitusti pitkäikäisin amerikkalainen tv-sarja, joka repinyt vuosien saatossa kaiken irti mitä revittävissä on jenkkikulttuurista ja perhe/perusarvoistaan. Samoin elokuva & musiikki-viitteensä tuottavat poikkeuksetta aina yhtä lämpimän läikähdyksen sisuskaluissa. (Erityisesti jos on kaltaiseni Stanley Kubrick- & Beatles-fani!) Silti huomioitava että ilman ensisijaisen tärkeää "luuseri-isä"-hahmoaan eli tietenkin Homeria sarja olisi mittaamattomasti ja ratkaisevasti köyhempi - vrt. Perhe on pahin, Pulmuset, Family Guy... Minkä tekijätkin toki jo alkuvaiheissa tajusivat jättäen enemmän ärsyttävän kuin hauskan Bartin sivummalle. Miinus: Lisa-jaksoja kaikki aina kuorossa kommenttiraidalla kehuvat, mutta tylsintä lööperiä ne ovat - sekä vijhdyttävyydeltään että sanomaltaan.

WatsonRe: TV-sarjat1.9.2019 23.13
Arvioisitko nyt sarjat Toini ja Heikki Haaman Show (parin ihan hupaisan sketsin verran on itse tullut nähtyä), Tankki täyteen (en ole nähnyt yhtään) ja Pulmuset (pienempänä olen nähnyt sitä vähän, muttei silloin mitään suurta vaikutusta tehnyt)?

SHRe: TV-sarjat11.9.2019 13.58
Toini ja Heikki Haaman Show * * * *
- Monia klassikkohetkiä tässä nuoren mutta huippulahjakkaan huumorinelikon (Petteri Summanen, Jani Volanen, Janne Reinikainen, Jukka Rasila) sketsisarjassa matkallaan kohti legendaarista "Studio Julmahuviaan" (1997). "Haja-asutusseudun natsit", Summasen aggressiiviset katukauppiaat,, Volasen pähkähullut roolit mm. kaupanmyyjänä, ruumishuoneen työntekijänä, ravintola-asiakkaana yms naurattavat, mutta vielä ikimuistoisempia ovat nuo jo mininäytelmiksi laskettavat "Ooppera-tarina", "Seurakunnan nuorisoteatteri" sekä "Anonyymit Koomikot". Porukan ehdoton pakkomielle: Iso D eli laulajatähti Danny...

Tankki Täyteen * * * * *
- Sarja käynnistyy yleisesti kehutulla mutta minusta tietenkin umpitylsällä "mykkäkoululla" tapahtumapaikassaan eli hämäläisellä huoltoasemalla - ja muutenkin koko ensimmäinen jakso vielä turhan hidastempoista hahmojen esittelyä: emäntä Emmi Vilen (Sylvi Salonen), isäntä Sulo Vilen (Tauno Karvonen), poika Juhana (Ilmari Saarelainen), kassaneiti Ulla (Tuire Salenius), vakioasiakas konstaapeli Reinikainen (Tenho Sauren) sekä kylän pastori (Erkki Siltola). Mutta jo seuraavasta jaksosta alkaa loppuun asti hellittämätön ja vertaansa vailla oleva verbaali- ja tilannekomediatykitys, sekä samalla lämminhenkinen katsaus "katoavaan" suomalaiseen maaseuturomantiikkaan englantilaisen Neil Hardwickin näkökulmasta yhdessä Jussi Tuomisen kera toteuttamana. Jokainen roolihahmo istuu osaansa lähtemättömästi, silti pakko nostaa esiin Saarelaisen suoritus: mielestäni koko TV-sarja(ja miksei elokuvankin)historiamme upeinta tavaraa niin komiikka- kuin vähän draamaosastollakin.

Pulmuset * * * * *
- "Love and marriage, love and marriage, go together like a horse and carriage"... Teki elävien näyttelijöiden kera sen minkä suunnilleen samanaikainen "Simpsonit" animaation keinoin: repi rikki kaikki mahdolliset amerikkalaiset moraali- ja perhearvot, kuitenkin niin ylivedetyn farssimaisesti superluuseri-isä Al Bundy'n (Ed O'Neill) johdolla ettei tainnut kuin yksi naiskansanedustaja (olikohan Tipper Gore taas?) ottaa herneen nenäänsä tehden kantelun. Al niin: todennäköisesti myös Suomessa historian palvotuin yksittäinen TV-hahmo 1990-luvun miespuolisten alle kolmekymppisten keskuudessa, mm. omasta kaveripiiristä löytyi useammalta sarjaan liittyviä T-paitoja. Perusresepti toki helppo, eli perheenpäätä kiinnostavat vain kalja, stripparit, lännenohjelmat samalla kuin työ ja perheensä ei voisi vähempää kiinnostaa.

Ylivoimaisen loistavasta O'Neillista huolimatta tytär Christine Applegaten roolisuoritus melkein vielä hämmästyttävämpi: kaikkien em. kohdeyleisön edustajien kuolaama blondi-babe, jonka täysbimbouden Applegate osasi tuoda esiin täsmälleen oikealla sävyllä. Kilpahan on kova, mutta aivan ehdottomasti kärkipäässä kaikkien aikojen toivetyttöystävä-listallani Miss Applegate vuosimallia noin 1990...

Tässäkin sarjassa alku vähän hankala, eli pari ensimmäistä tuotantokautta niin huumori- kuin roisiusmielessäkin vielä aika vaatimatonta kamaa (johtuen kenties sekä Christinen että veljensä vielä hyvin nuoresta iästäkin) - mutta sitten alkaa futaamaan... eikä mikään perhe/kaverisuhde-komedia ole Pulmusten jälkeen tuntunut yhtään miltään (viitaten omaan kokemukseesi tuosta vähäisestä vaikutuksesta).

WatsonRe: TV-sarjat11.9.2019 22.21
Kiitos vastauksesta! Voisiko nyt olla arviointivuorossa sarjat Rooma, Sopranos, Boardwalk Empire ja Columbo? (Nuo kaikki kuuluvat muuten myös sinua vain vuotta vanhemman isäni suosikkisarjoihin).

SHRe: TV-sarjat18.9.2019 22.14
Rooma * * * ½
Sopranos * * * ½
Boardwalk Empire * * * *
- Niputan nämä HBO-sarjat samaan laatikkoon, sillä juuri tämä statuksensa amerikkalaisen kaapeliyhtiön tuotantona tarkoittaa runsaasti sisällöllisiä & muodollisia yhtäläisyyksiäkin: 1) yleisestä TV-tarjonnasta poiketen sensuroimaton ultraväkivalta, suorasukainen paljas pinta sekä raju kielenkäyttö korostuu välillä hieman ennalta-arvattavastikin; 2) em. "sensaatiohakuisuuden" maku kompensoituu kuitenkin rahaa säästämättä toteutettujen miljöökuvausten, erinomaisesti rakenneltujen henkilöhahmojen sekä kiintoisien näyttelijäkasvojen myötä; 3) historiallista totuutta mukana juuri riittävästi että mielenkiinto säilyy heilläkin jotka eivät pelkästä väkivallasta/seksistä kicksejä saa.

Pieniä miinuksia näistäkin mainitakseni: Roomassa seksikohtauksiin keskitytty liikaakin ja sen juutalaisen palkkatappajan äkillinen kääntymys epäuskottava. Sopranosista kerroinkin jo tuolla ylempänä että aikaisempien mafiajuttujen jälkeen turhankin tuttua tavaraa - lisäksi itse pääjehu-mafioson perhe-elämä ei niin kiinnosta (etenkin poikansa alusta loppuun kaikinpuolinen katastrofihahmo), ja vielä vähemmän ne psykiatriasessiot. Boardwalk Empire tarjoaa sarjan edetessä jo melkein liikaakin niin keksittyjä kuin tosihistoriankin hahmoja kaikkine sivujuonteineen.

Columbo * * * *
- Kaikkien aikojen kuuluisinta TV-etsivää muistelee jokainen 1970-luvulla elänyt lämmöllä, tiedä sitten onko nykypolville jo liian hidas jaksojensa puolentoista tunnin kestoineen - nukkavierun Mr. Frank Columbon (Peter Falk) varsin kaavamainen tutkintatyyli tuskin haittaa? Itse en tietenkään alakoululaisen muistojen varaan ole jättäytynyt vaan koko sarja löytyy DVD-hyllystä, ja uusintakatseluiden myötä päässyt toteamaan että valtaosaa sarjan episodeista voi pitää vähintään mainioina ja osaa jopa loistavina (mukaanlukien 23-vuotiaan Steven Spielbergin ohjaama avausjakso "Murder By The Book"). Vain heikoimmin kirjoitettujen kohdalla maistuu Columbonkin homma turhan itsetietoiselta ja katsojakin arvaa heti mikä tulee olemaan murhaajan kompastuskivi.

Suurta lisähupia tuottaa leffafriikille bongata takavuosien näyttelijäsuuruuksia murhamiehinä/naisina lähes joka jaksossa, lisäksi edustavat useimmiten ylemmän luokan omahyväisiä eliittipiirejä jolloin jalustalta tippumisensa tuottaa tietty oman perverssin nautintonsa (kuten kuolemisensa katastrofielokuvissa!).

Oh, and just one more thing...

WatsonRe: TV-sarjat21.9.2019 23.21
Voisitko nyt arvioida alkuperäisen Star Trek-sarjan ja Kovan lain (ihan tuntematon sarja meikäläiselle)?

Isäni oli aina kaikkeen Star Trekiin liittyvän suhteen ihan hc-fani. Itse en ole ikinä nähnyt mitään tuohon nimeen liittyvää. Ne leffat kyllä kiinnostaisi, mutta ensiksi pitäisi varmaan katsoa tuota alkuperäissarjaa tunteakseen ne hahmot, tapahtumapaikat ja sen sellaiset paremmin.

SHRe: TV-sarjat1.10.2019 12.56
Star Trek
- No tämä menee äkkiä: en koskaan ehtinyt katsoa alkuperäistä sarjaa silloin "otollisimpaan" aikaan eli pikkupoikana, vaan sen kierros Suomen TV:ssä loppui jo pari vuotta ennen kuin minun sukupolveni avaruussuosikki "Avaruusasema Alfa" käynnistyi (joskus v.1975 paikkeilla) - puhumattakaan kohta koittavasta "Star Wars"-aikakaudesta. Luin kyllä kaanoniin kuuluvia "Avaruusmatka"-sarjakuvalehtiä innokkaasti, ja nyt vähän isompana olen Netflixistä muutaman jakson katsoneena saanut vahvistusta ennakkokäsityksilleni: nuo sarjakuvatkin olivat rajuudessaan (hirviöineen, kauhutunnelmineen ja kaukaisten maailmojen tuhoutumisineen) aivan eri luokkaa kuin varsin pliisut, hidastempoiset ja tehosteiltaan vaatimattomat TV-episodit. Eikä 1979 valmistunut 'The Movie' ollut sekään kummoinen, ja jotkut paljon myöhemmät Next Generationit toki kuopattu jo lähtiessään eli jätin suosiolla silloisen teinipolven iloksi. Nämä 2000-luvun elokuvathan ovat olleet sitten ihan ok, eka varsinkin.

Kova laki * * * * ½
- Poliisi/oikeussalisarjojen kuningas puolustaa edelleen paikkaansa lyömättömällä peruskaavallaan: ensin uhrin löytyminen, sitten äärimmäisen realistista ja tehokasta murhaetsivien tutkintaa ja syyttäjäviranomaisten kamppailua saada riittävät todisteet syylliseksi tiedetyn kohteen tai -iden tuomiolle saattamiseksi. Tarinat mielenkiintoisia, hyvin usein tosipohjaisia eivätkä todellakaan pääty aina kuten aluksi näyttäisi. Parasta saippuaoopperamaisten henkilökohtaisuuksien ja mm. perhetaustojen setvimisen vähyys mitä pääesittäjiin tulee, johdannainen "Kova laki: Erikoisyksikkö" sortuu näihin jo aivan eri mitalla vaikka hyvä sarja (samalla kuin astetta rankempi) sekin on.

Ainoa valittamisen aihe: kaikissa valkoista rasismia käsittelevissä jutuissa varsinkin naissyyttäjistä tulee pelkästään hurmahenkisiä ristiretkeläisiä - läpinäkyvän ja alleviivaavan (koko tuotantoyhtiötä samalla todennäköisesti puolustelevan) käsikirjoituksen valahtaessa yhtäkkiä pyhäkoulujen sanoman tasolle. Ärsyttää niin selkeänä kauneusvirheenä yleisen älykkyyden, (katu-)uskottavuuden ja tehokkuuden rinnalla.

PS. Tuolla kun taas sinne 70-luvulle eksyin, niin mainitaan nyt tässä kohtaa että varhaisimmat TV-sarjamuistot EI lapsille tarkoitetuista TV-sarjoista ovat Bonanzasta ja kauhusarja Yöjutusta(!) - näitä olen katsellut jo lapsuuskodissa asuessani eli reilusti alle kouluikäisenä.

WatsonRe: TV-sarjat19.4.2020 16.44
Oletkos joskus tuota Kummeli-sketsisarjaa seuraillut? Ja jos olet, niin mikäs on mielipiteesi siitä? Itse katselin pienenä lukemattomia kertoja neljää ensimmäistä tuotantokautta ja ne ovatkin edelleen hyvin rakkaita minulle. Seuraavissa kausissa, joissa Heikki Vihinen korvasi alussa mukana olleen Olli Keskisen, omaperäisyys vitsien suhteen selvästi uupuu, mikä ei varmaankaan ole yllättävää, jos jotakin ohjelmaa tekee liian pitkään. Samoihin aikoihin tehdyt porukan elokuvat ja jatkuvajuoniset poliisi- ja lääkärisarjat ovat huomattavasti parempia.

SHRe: TV-sarjat26.4.2020 9.04
Kummeli (1991-2004) - Tamperelaisten mm. "Faktaa hommaa" matalamielisempi ja suorasukaisempi junttimaisuus upposi kuitenkin parhaiden juttujensa osalta ympäri valtakuntaa Stadia myöten. Pääpari Silvennoisen ja Kahilaisen eittämättömät koomikon kyvyt saivat lanseerattua vähintään riittävästi hokemia kansan suuhun - samojen sketsi-ideoiden/hahmojen toistuvuudestakin toki johtuen. Molempien (ja sittemmin Helan) musikaalisuutta käytettiin sen sijaan jopa yllättävän vähän hyväksi, lähinnä vain parodioiden muodossa.

Ehkäpä porukan paras kokonaisuus on 'Kummeli Stories' (1995) -"elokuva" pitempine episodeineen. Mainittakoon erityisesti hevikaksikko Speedy & Sakun kevätjuhla-esitys, suomalaisen lätkävalmentajan syöksykierre sekä aloittelevan rallitiimin kuolematon sananvaihto:
- Älä vaan sano et sä oot ilmaiseksi antanu laittaa noi sponsoritarrat auton kylkeen?
- Ei, kyl mä maksoin niistä.

Toistuvien pilapalojen taso itse asiassa parani myöhemmiltä tuotantokausilla: pohjalaiset homoseksuaalit autonkorjaajat (ja asiakkaat), Jankon Betoni, syömästä kieltäytyvä yksinhuoltajaisän poika... Eli kyllä Kummelilla oma vankka sijansa suomalaisen tv-huumorin historiassa on. "Oikeitten" elokuvien onnistumisen kanssa on sitten ollut hankalampaa, ulkomaille breikkaamisesta puhumattakaan.

IlmoRe: TV-sarjat29.4.2020 16.02
Kävitkö aikoinaan katsomassa Kummelin live-showta? Harmi, ettei kiertueesta ole kunnollista taltiointia Monty Pythonin Live at Hollywood Bowlin tyyliin. Oman muistikuvan mukaan esitys oli jopa hurmoksellinen. Suomi oli hävinnyt jääkiekon MM-finaalin Kanadalle ja Keskinen (Eero Kakko) esitti Musavisan tapaisesti kysymyksen "Kuka voittaa MM-kultaa ensi keväänä?", ja varoitti, ettei vastaus ole Kanada. Siitähän juopunut juhlakansa riemastui.

SHRe: TV-sarjat2.5.2020 14.13
(Toinen yritys, ensimmäisen ylläpito tuomitsi riemastuttavasti roskapostiksi ja heitti bittiavaruuteen...)

Olin jollain Keski-Suomen rokkijuhlilla1990-luvun loppupuolella, ja kuuntelin matkan päästä miten Silvennoinen heitteli läppää Mauno Ahosena ja kymmentuhantinen yleisö repeili. Mutta nyt en ole ihan varma edes oliko kyseessä ihan Kummeli-show vai pelkästään Silvennoisen välijuonto-pesti? Itsellä oli taas siinä kohtaa vissiin jotain tähdellisempää tekemistä kuin päälavan tapahtumat hehe...

IlmoRe: TV-sarjat9.8.2020 17.00
Oletko koskaan katsonut Crime Story -sarjaa, jota tehtiin samaan aikaan Miami Vicen kanssa? Michael Mann tuotti molempia sarjoja, ja jostain kumman syystä Miami Vice nousi tuolloin suurempaan suosioon. Minusta Crime Story on paras poliisi-/rikossarja eikä vähiten ilmiömäisen Dennis Farinan takia: eroa johonkin Don Johnsoniin on kuin yöllä ja dingolla. Sarjasta löytyy muutenkin kovia näyttelijöitä, Joseph Wisemanista alkaen. Aikakauteen nähden (raakaa) väkivaltaa ihan kiitettävästi. Sarjaa ei myöskään pitkitetty, kuten amerikkalaisilla on tapana niin kauan, kun katsojaluvut pysyvät siedettävinä. Sopranos on saanut aika paljon vaikutteita Crime Storysta. Kaiken kruunaa sarjan musiikki, (tunnarina Del Shannonin uudelleen versiointi Runaway-hitistään) 50- ja 60-lukujen rock 'n' roll, jazz ja blues. Oikeastaan ainoa miinus puvustuksesta, sillä joidenkin hahmojen vaatetus on ilmeisesti lainattu Miami Vicesta.

SHRe: TV-sarjat10.8.2020 22.02
Pitipä oikein muistia virkistää mikä tuo olikaan suomeksi ja "Murharyhmä"hän se. Muistan 'Runawayn', sen miten Farinan naama tuli siitä tutuksi ja sitten sadasta leffaroolista jälkeenpäin, ja Ray Luca -nimisen nuoren pystytukkaisen vakiroiston. Mutta jostain syystä en koskaan seurannut sarjaa kuin aivan satunnaisesti, taisi osua kohtaan jolloin TV alkoi jäädä muutenkin hyvin vähälle. Kyllähän tuo kiinnostaisi uudelleentsekata jos vielä jossain näkyisi.

IlmoRe: TV-sarjat12.8.2020 21.28
Tulikin noista 80-luvun tv-sarjoista mieleen minisarja "V", joka kai nauttii jonkinlaista kulttisuosiota. Minäkin nauhoitin VHS-kasetille kaikki jaksot. Sarjaa esitettin parhaaseen katseluaikaan, muistaakseni 19:00 - 20:00. No, siitähän sitten jotkut pahoittivat mielensä, kun semmoista raakuutta näytettiin lasten valveillaoloaikana ja parin jakson jälkeen esitysaika siirtyikin Kymmenen uutisten perään ja niihin jaksoihin jäikin sitten mainokset. Kun on myöhemmin katsonut 80-luvun esim. toimintasarjoja uudelleen (A-team, Knight Rider, MacGyver), niin vaikea uskoa, että kohdeyleisö oli aikuiset. Miami Vice ja Crime Story olivat selvästi tarkoitetu aikuisille, ja siksi toimivat yhä tänä päivänä.

SHRe: TV-sarjat13.8.2020 10.31
Ja sitten ovat nämä lukemattomien kauhu/sarjamurha-leffojen tapaan "liian väkivaltaisia lapsille, liian lapsellisia aikuisille" mallia 'Walker, Teksasista'.

'Pulmuset' oli sarja mitä isommissa määrin innostuin 1980-90-luvuilla keräämään kaseteille. Roskiinhan nekin sitten muiden mukana aikoinaan lensi, kun olihan se nyt selvää että tuosta jos mistä sarjasta ilmestyy Suomessakin kunnon DVD-paketit ensimmäisten joukossa. Edelleen odottelen...

UK-Amazonilla käynyt välillä väijymässä ko. sarjan saatavuutta, ja onhan siellä ollut ainakin jotain kausia mutta käsittääkseni ilman minkäänlaista tekstitystä. Mistä aasinsilta toiseen aina hämmentäneeseen asiaan: miten voi olla mahdollistakaan nykymaailman aikaan, ettei joka jenkki/brittilevykkeellä ole automaattisesti ainakin "English for hearing impaired" jos ei muuta? Tuonhan pitäisi olla vähintään joku hemmetin EU-laki.

SHRe: TV-sarjat13.8.2020 10.54
Paitsi että nyt kun kävin tsekkaamassa niin siellähän on ilmestynyt uusi complete-boxi ja tekstitkin löytyy (englanniksi, ranskaksi ja saksaksi). Hinta kaikkinensa n. 50 puntaa. Tilasin samantien.

IlmoRe: TV-sarjat13.8.2020 18.59
"V:n" viehätys hävisi aika totaalisesti, kun näki oikeasti kunnon avaruushirviön Alienin muodossa. Muistaakseni näin "Aliens - paluun" ennen "Kahdeksatta matkustajaa". Muitakin merkittäviä leffasarjoja tuli katsottua vähän sattuman varaisessa järjestyksessä: "Star Wars IV, VI" ja viimeisenä "V", "Tuomion temppeli" ennen "Kadonneen aarteen metsästäjiä" jne.

Suomalainen sensuurikäytäntö ansaitsisi varmaan oman keskustelunaiheen. Odotin innolla "Robocopin" alkuperäistä versiota. Ihmeteltiin aikoinaan kaverin kanssa, että mitähän hittoa tapahtuu kohdassa, jossa Murphy menee huumetehtaaseen, ampuu pari kertaa ja paikka on yht'äkkiä täynnä ruumiita. En siitä myöhemmin mitään poikkeuksellisen raakaa löytänyt.

Aika massiivinen tuo "Pulmusten" 32 dvd:n boksi. Näköjään ilmestynyt Region 1 aluekoodilla jo 2011.

SHRe: TV-sarjat13.8.2020 20.40
Kaikkiahan noita joutui viimeistään videolain tuloksena (leikeltiin/kiellettiin toki jo ennen lakiakin huolella jopa K-18-teatteriversioista) odottelemaan ennen kuin kokonaisuudessaan, oikealla kuvaformaatilla ja tekstien kanssa pääsi kokemaan. Joskus vuoden 2001 kieppeillä olikin tekarit pudota suusta kun lähivuokraamon seinällä näki mainoslappusen: "Tulossa Romeron zombie-trilogia - leikkaamattomina." Vaikka ihan hyvälaatuiset kopiot oli noista jo puolitoista vuosikymmentä vhs-hyllyssä ollutkin.

Ja kun se sensuuri oli niin saatanan epäjohdonmukaistakin: jauhettiin "raaistavuudesta" mutta kun suunnilleen KAIKKI tehostekohtaukset - esim. muodonmuutokset - poistettiin, eikä vain jotain ihmisten tappamisia. Tuossa RoboCopissa huumeluolaakin huvittavampi/käsittämättömämpi kohtauspoisto oli se missä poliisiyksikkö tulittaa "rikollista" Roboa autohallissa tämän päästessä kuitenkin pakenemaan - siis rei'itti haarniskansa, siinä kaikki.

Vielä kun mainitsit tuon 'V'-sarjan ja "huolestuneet" vanhemmat, niin sehän taisi tulla juuri samoja aikoja 80-luvulla kun muutenkin kävi yleisönosastoilla kova porina TV:n väkivaltaviihteestä - nehän olivat ensimmäisiä vuosia kun päästiin näyttämään yleisillä kanavilla näitä jo amerikkalaiselokuvan realismin aikaa edustavia leffoja: Eastwoodeja, Peckinpaheja jne. (Puhumattakaan mitä Neuvostoliiton puolella ajateltiin kun eestiläiset katteli silmät tapilla myös näitä, Dallasin ohella :D)

WatsonRe: TV-sarjat4.9.2020 19.19
Koska selvästi olet Velipuolikuu-fani, niin oletkos katsonut samojen tekijöiden tekemää jatkosarjaa Mutapainin ystävät? Kyseessä on selvästi Velipuolikuuhun verrattuna omituisempi ja surrealistisempi sarja, millaiseksi tekijät sen tarkoittivatkin tehdäkseen siitä mahdollisimman poikkeavan edellissarjaansa verrattuna. Minusta suurin osa absurdeista sketseistään toimii erinomaisesti, kuten "Tulevaisuuden orvot", Köyliön hevossiittola" ja "Pikkupöksyjen eroottiset muistelmat", parasta antia kuitenkin ovat tekijöiden itsensä kirjoittamat ja säveltämät, uskomattomat laulut: "Kauniita kesäpäiviä", Ööliä läikkyy" ja viimeisen jakson hyvin koskettava "Yhtenä yönä".

SHRe: TV-sarjat6.9.2020 10.04
Mutapainin ystävät

Tokihan lukiopoikina odottelimme jo silloin syksyllä 1984 videonauhat lämpöisinä uuden Petelius/Heiskanen-sarjan alkua, edellis"kauden" Velipuolikuun faneina. Valitettavasti sarja osoittautui silloin aikamoiseksi pettymykseksi juuri erikoisen muotonsa takia niin kriitikoiden kuin meidänkin silmissämme, sellainen tuntuma tuli esim. heti että nyt on räikeillä väreillä, lauluilla ja myymäläapulaisten Tapin & Arden härskiydellä yritetty peittää hyvien vitsien/sketsien vähyys.

Vasta myöhemmin oikeastaan tajusi juurikin noiden laulujen - tunnusbiisi mukaanlukien - hienouden (erillinen potpuri tuli aikanaan koostettua) ja muutamia todellisia huumorihelmiäkin löytyy: "Punkkari ja vanhat äijät bussipysäkillä" on kenties replikoiduin sketsi porukoissamme kautta aikain, ja "Aidosti maailmantilanteesta vihainen ulkoministeri" on jo klassikkokamaa kaikilla mittareilla. "Radioääni Pentti Fagerholm kotioloissa"... olihan noita. Silti n. 1-2 tosi hyvää juttua per jakso oli aika vähän, ja ainakin Peteliuksen 1980-luvun tuotoksista vain "Hymyhuulet" ollut huonompi.

WatsonRe: TV-sarjat6.9.2020 16.06
Se mainio ulkoministeri-sketsi meinasi ihan unohtua! Tuota Hymyhuulet-sarjaa en olekaan vielä jaksanut lähteä kunnolla seuraamaan, mitä nyt niitä kuuluisia ja paljon keskustelua synnyttäneitä romani- ja saamelaissketsejä on jo moneen kertaan katsottu. Niistähän Petelius taisi noin vuosi sitten vihreiden kansanedustajaksi päästyään esittää julkisen anteeksipyynnön, monia fanejaan kuitenkin suututtaen.

Jos minulta kysytään, niin pian Mutapainin ystävien jälkeen Maikkarille tehty viihdeohjelma Tabu on kyllä vielä omituisempi ja sitä myöten vähemmän koukuttava sketsisarja (neljä ensimmäistä jaksoa olen vain nähnyt), vaikka kyllähän siitäkin niitä muutamia ikimuistoisia vitsejä löytyy: "Juppe Puputti", "Me Katajat ja joulu", "Yövartijan tapaus" ja "Tampereen murrekurssi". Vai mitä mieltä itse olet?

SHRe: TV-sarjat8.9.2020 10.43
Tabussa oli pientä yliyritteliäisyyden sävyä välillä kyllä: kunnianhimoista yhteiskunnallista ja kulttuurihistoriallista tarinaa (koko alkujakso) - ja päälle puhdasta tunnekalastelua ("Pieni tulitikkutyttö") sekä teatteritaidetta ("Legenda kauniista Jormasta").

Mutta ansionsa peittosivat kirkkaasti muutamat tylsyydet. Hyvät sketsit:
"Gugge Sandström"
"Taksikuski"
"Anarkistipoliisit"
"Kuumaa lunta"
"Viisikko tekee löydön"
"Nukkumatti"
"Vaari muistelee"
"Solidaarisuus"
"Zulimanit Suomessa" (mitähän tästä pitäisi ajatella, noin niinkuin jälkipahoittelujen kannalta :D)
"Opettajanhuoneessa"
"Sukupuolisuhdeasunto"
"Suomen sisällissota"

...ja suorastaan loistavat:
"Ilon ja nautinnon kaupunki"
"Pohojalainen kohtalotarina"
"Arkipäivän sankareita"
"Me Katajat ja joulu"
"Pyhän Luukkaan munkkikunnan veljesluostarissa"
"Juppe Puputin Amerikan matka"
"Salaattikastike Endivia"
"Luottamus"
"Syyllinen sisään!"
"Welcome to Finland, Dear Dennis"

Koko finaalijakso sitten taas valitettavasti paha pettymys "Herra Malkamäen unelmineen" (vain sanaharkka öykkäri-Heiskasen kera helmivälähdyksenä) ja "Hömppäfestivaaleineen".

WatsonRe: TV-sarjat19.9.2020 21.51
Mitäs mieltä olet tuosta Vintiöt-sketsisarjasta, jos olet sitä seurannut? Itse olen kyllä tykännyt, varsinkin 90-luvulla tehdystä ensimmäisestä tuotantokaudesta, jossa viehättää kovasti sen Kummeliakin kotikutoisempi meininki (ohjelmaa tehtiin ilmeisesti aina sunnuntaisin hirveässä kankkusessa ja ilman minkäänlaista käsistä!). Kauden suosikkisketseihini kuuluvat "Monitoimimies Marko", "Perälä & Ossila - Ilmojen Valtiaat" ja "Teuvon ilosanoman levittäjä".

2000-luvulla ilmestyneeseen, selvästi ammattimaisemmissa puitteissa tehtyyn Ten Years After-kauteenkin mahtuu muutamakin sketsihelmi, kuten "Armas Tanska Ja Charmé", "Natinkia, Natinkia" ja "Mestarit - Real Life".

SHRe: TV-sarjat26.9.2020 13.50
Toki 'Vintiöistäkin' riitti alusta asti hokemia yleiskäyttöön ja känniporukan kesken hekotteluun, mutta olivathan jätkät koko ajan askeleen jäljessä 'Toini ja Heikki Haaman -show'/'Studio Julmahuvi'-ryhmää kaikinpuolisessa laadussa: oikeasti vain Kari Hietalahti lähestyi koomikkona aitoa nerokkuutta, ainakin ennen Juha Veijosen astumista kuvioihin. Kinnusella meni lähinnä muiden jutuille naureskeluksi vaikka onkin hyvä jätkä, ja Edelmann ei ole minusta ollut koskaan oikein missään erityisen hyvä. Jo Velipuolikuusta "tuttu" Saarelan Niko ihan pätevä mutta vähän sivussa, ja Hanski (vaikka hauska olikin seurata miten hänelle tyrkättiin aina ne pahimmat luuseriroolit!) & Chydenius varmasti kelpo muusikoita mutta...

Toki jos ottaa vain ne parhaat toistuvista jutuista ("Varjomiehet", "Pihateatteri", "Ravintolan sheriffi", "Raha-automaatilla"...) niin naurattaahan nuo vieläkin. Yksittäisistä sketseistä jäänyt mieleen ehkä hauskimpana Hietalahden kyseenalainen suoritus ampumahiihtäjänä jossain vähän harvinaisempaan tapaan keskellä kaupunkilähiötä käydyssä kisassa.

'Ten Years After' tosiaan jo laadukkaampaa kamaa ainakin ensimmäisen puoliskonsa, minkä jälkeen taso romahtaa aika rankasti - varsinkaan ei sitä jotain ikuisuuksia per jakso kestävää "tshetsheeni"-juttua vai mikä se oli meinaa jaksaa yhtään. Mutta etenkin "suosikkini" Edelmann vetää niivviimmesempäälle mansesterin murteellaan uransa parasta roolia "Linnamäkeläisissä" - ja kyllä, "Mestarit"-versio suorastaan legendaarinen koko remmiltä. (Tosin voisi kuvitella että todellisuudessa ennemminkin jollekin Maijasen Pavelle olisi v-uiltu urakalla muiden toimesta Willbergin Pepen sijaan, ainakin hittien määrällä mitattuna :D)

HistoRe: TV-sarjat11.11.2020 23.44
Tulin nyt katsoneeksi Polttouhrit-minisarjan (Holocaust, 1978), jonka ansioksi voitaneen lukea natsihirveyksien nostaminen keskustelunaiheeksi mm. seuraavana vuonna Saksassa (Holocaust valittiin vuoden sanaksi 1979). Lisäksi useampi sodanaikainen tapahtuma taidettiin ensi kertaa dramatisoida ainakin länsimaisille katsojille. Hieman jää silti valjuksi, kun joutuu väkisin vertaamaan seuranneiden 40 vuoden aikana tehtyihin muihin aihetta käsitteleviin teoksiin. Yksi ongelma oli esittää fiktiivisen natsin (Michael Moriarty) kautta useimmat merkittävät SS-raakuudet sotavuosilta. Tämä "Heydrichin (David Warner) oikea käsi" vain sattui törmäilemään juutalaisperhe Weissin (poika James Woods, vaimonaan Meryl Streep) jäseniin -- joita tietysti samalla tavalla myös kirjoitettu olemaan paikalla siellä sun täällä -- niin Saksassa, Puolassa, Tshekissä kuin Ukrainassa ja kävi välillä tekemässä esim. Zyklon B-kauppoja, kun muita hahmoja ei voinut käyttää.

Minisarjojen suosio jenkeissä (Juuret kärkenään) oli 70-luvun puolivälistä 80-luvulle suurimmillaan ja tämäkin palkittiin kuudella Emmyllä. Kun kymmenen vuotta myöhemmin Sodan tuulten (Winds of War) mammuttimainen jatko-osa Sodan muisto (War and Rememberance, kesto 1620 minuuttia) kuvasi samoja tapahtumia, se dramatisoi niitä mielestäni selkeästi paremmin, mutta ei enää kiinnostanut tarpeeksi katsojia ja jäi tappiolliseksi. Sen jälkeen minisarjaformaatti olikin melkein 30 vuotta jäähyllä, kunnes nyt suoratoistopalveluiden myötä on noussut uuteen kukoistukseen...

Suomessa näköjään alun perin esitettiin maaliskuussa 1979. https://www.is.fi/viihde/art-2000005135416.html

SHRe: TV-sarjat12.11.2020 12.05
'Polttouhrit' muistan oikein hyvin jo noilta ajoilta, senkin takia miten se oli tietysti iso puheenaihe niin kodeissa kuin koulussakin - ja huolimatta raakuudestaan katsottiin meille 11-12-vuotiaillekin riittävän merkittäväksi historialuennoksi että vanhempi kuin vanhempi antoi luvan sitä katsella. Meillä oli kyseinen kirjakin (Gerald Green) jo hyllyssä kun ko. minisarja suomeen saapui, itsekin taisin sen ehtiä lukaista ennen ensimmäistäkään jaksoa. Nyttemmin sarja löytyy tukevasti tietokonekansioiksi kopioituna ja talletettuna.

Minusta yhteensattumat (muutaman päähahmon todistamat keskeiset tapahtumat) kuuluivat tavallaan asiaan ja hyväksyin ne perinteisen tarinankerronnan nimissä - enkä oikein muutenkaan ole ymmärtänyt kritiikkiä "juutalaisten kohtaloa halventavasta" kuvauksesta: eihän tässä järkyttävyyksissä säästellä juuri missään kohtaa.

Paljon merkillepantavaa: kokonaisuudessaan loistavasta näyttelijäkaartista jäivät vahvimmin mieleen läpimurtonsa tehneet Meryl Streep ja James Woods sekä ilmiömäinen Robert Stephens SS-Moriartyn sukulaismiehenä & omatuntoaan (turhaan) kolkuttavana äänenä. Ja vaikka viimeisen jakson loppuvaiheet ehkä hieman turhankin vauhdikkaasti homman paketoivatkin, niin kaksi kohtausta siitäkin jääneet ikuisesti mieleen: Woodsin kohtalo ("Ja näin pitkälle pääsit...") sekä muuten näyttelijäkaartin ehkä heikoimman lenkin Joseph Bottomsin riemullisen toivorikas ilme - kaiken sanoinkuvaamattoman kärsimyksen jälkeen - israelilaislasten kera temmeltäessään ja potkaistessaan vihoviimeisessä kuvassa pallon kohti korkeuksia...

HistoRe: TV-sarjat12.11.2020 13.20
Ymmärrettävää tekijöiden näkökulmasta, että haluttujen tapahtumien saaminen mukaan (joka myös välttämätöntä että hirmutöiden koko kuva tulee esiin) vaati päähahmojen paikallaoloa, koska muuten hahmogalleriaa olisi pitänyt laajentaa reilusti ja se olisi taas pidentänyt sarjan kestoa. Sodan muisto oli sen verran mammuttimainen, että pystyi väistämään tämän ja käyttämään useita hahmoja.

Juutalaisjärjestöjen kritiikkiä dramatisoinnille on jälkikäteen vaikea ymmärtää, kun ajattelee sarjan merkitystä suuren yleisön kiinnostuksen nostattamisessa. Puolalaiset suuttuivat omasta kuvauksestaan vähemmän aktiivisina juutalaisten auttajina tai suoranaisina natsien kätyreinä, ja oman kohtelunsa jäämisestä sivuseikaksi.

SHRe: TV-sarjat15.11.2020 12.10
Itse aloin nyt sitten katselemaan 'Sodan tuulia' kun puheeksi tuli ja Elisa Viihteeltä löytyy. Lontoon pommituksia odotellaan (vasta) tässä vaiheessa kun jo viitisen tuntia sarjaa takana. Plussia ja miinuksia:
+ historiallinen tarkkuutensa
+ erinomainen Robert Mitchum huolimatta fiktiivisestä laivastokenraalin hahmostaan
+ Polly Bergen ärhäkkäänä ja suorapuheisena mutta myös terävä-älyisenä edellisen vaimona
- Ali McGrawn hahmo aivan hirveä kaikinpuolin, eikä Jan-Michael Vincent tähän ihastuvana Mitchumin poikana juuri sen siedettävämpi
- muitakin turhantuntuisia sivuhahmoja piisaa, mukana vain ollakseen "aina siellä missä tapahtuu" - Mitchum olisi ihan riittävä tässä mielessä
- tuskin saksalaiset oikeasti tuollaista pelottelu- ja kuulustelushowta Puolasta sotaa pakenevalle suurlähetystön amerikkalaisryhmälle järjestivät, vaikka ortodoksirabbeja kaikkine vermeineen olisi ollut joukossaan
- Ribbentrop-sopimusta ja Puolan jakoa pöyristellään urakalla, mutta Talvisodasta ei pienintäkään mainintaa edes sivulauseessa muiden Baltian maiden kohtaloista puhumattakaan

WatsonRe: TV-sarjat27.2.2021 21.38
Tuli tässä mieleen, oletkos tuota 2000-luvulla tehtyä satiirista animaatiosarjaa Pasilaa katsonut? Minusta sen kaksi ensimmäistä tuotantokautta ovat mainioita, jatkuvan mielialalääkityksen alaisen ylikomisario Rauno Repomiehen ollessa se ehdoton "showstealer". Valitettavasti kaikki loput kaudet ovat olleet vain hirveätä yliyrittämistä, toisin sanoen tuntuu siltä, että sarjalle ominaisia pitkiä ja värikkäitä lauseita, huutamista, sekoamista yms. on ollut mukana VAIN niiden vuoksi. Pikkuruisina valonpilkahduksina ovat toimineet vain leffa-aiheinen jakso "Non, je ne regrette rien" ja hupaisa iskelmäparodia "Karrelle palanut enkeli" samannimisestä jaksosta.

SHRe: TV-sarjat2.3.2021 22.20
Aika tarkkaan samaa mieltä 'Pasilasta' - jonka harvinaisuus oli siinä että metatason absurdius-ulottuvuuksiin kohoavan Repomiehen (tämän animaation 'Homer') rinnalla myös "pääluuseri" Kyösti Pöysti oli erinomaisen rakenneltu ja jopa looginen hahmo kaikessa kyynisyydessään sekä vuoristorata-fiiliksineen. Lisäbonuksena sivuhahmoista Juhani Kontiovaara erinomainen piruiluversio Lauri Karhuvaarasta.

Muiden vakiohahmojen itseääntoistavuus korostui sitten tietenkin sitä pahemmin mitä pitempään sarja jatkui ja mitä enemmän ottivat episodikohtaisesti roolia.

SHRe: TV-sarjat2.3.2021 22.28
PS. Se Pöystin "tutti" unohtui mainita, mikä oli aina minusta turhan hölmö idea vaikka kuinka ilmeisesti viittaus 1970-luvun kuulun poliisisarjan 'Kojak'in pääsankarin tikkarin imeskelyyn. Jotain muuta olisivat voineet keksiä, lyijykynä tms.

SHRe: TV-sarjat4.3.2021 12.28
En tiedä kuinka tuttu porukoille on tämä 1989-1996 pyörinyt kauhusarja "Tales From The Crypt", mutta kun ei ole missään puheeksi tullut niin mainostetaan sitä tässä ja nyt: makaabereja tarinoita laatunäyttelijöiden esittämänä napakoina vähän alta puolen tunnin pätkinä, ja HBO-tuotantona verta ja tissejä ihan eri malliin esillä kuin esim. sarjassa "Pieni talo preerialla". Perustuvat EC-yhtiön klassikkosarjakuviin, ja kyseisistä lehdykäisistä 2010-luvulla kasattujen kokoelma-albumien keräilijänä itsekin vasta infosivujensa kautta "heräsin" että näistä tehty TV-sarjakin ollut olemassa. YouTubesta pääsi sitten toteamaan että myös varsin laadukkaasti, eli suosittelen jos hirtehishuumorinen kauhuilu yhtään putoaa.

YouTubesta siis melkein kaikki jaksot, varmaan jostain levypaketitkin löytyy jos joku oikein innostuu (tai tekstejä kaipaa).

HistoRe: TV-sarjat4.3.2021 15.48
Muistaakseni TV2 näytti sarjaa 1990-luvulla. Silloin tällöin tuli katsottua.

Hiljattain katsoin YouTubesta uudelleen Robert Zemeckisin ohjaamaan jakson (6:nnen kauden You, Murderer), jossa Bogart oli herätetty henkiin.

HistoRe: TV-sarjat17.3.2021 16.18
HS julistaa tänään, kuinka Pulmuset vaurioitti kokonaista tv-sukupolvea 1980-luvulla, mutta nyt vaurioita korjataan jonkun uuden sarjan myötä.

Tunnenkin oloni niin vaurioituneeksi, että pitänee kaivaa kohta levyt hyllystä ja katsella sarja uudestaan läpi. Voin samalla miettiä, mikä siinä olikaan vialla... omat R1-levyt ostin jo yli kymmenen vuotta sitten kun en jaksanut SH:n tavoin odotella suomijulkaisuja.

Jos joku haluaa linkin niin se on tässä:
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000007863872.html

WatsonRe: TV-sarjat22.7.2021 19.58
Mitäs tykkäät Nikke Knattertonista? Itse olen nähnyt vain aiheesta tehtyä, meillä päin huippusuosittua animaatiosarjaa ihan pikkupojasta lähtien. Sarjan absurdit juonenkäänteet ja Knattertonin mieletön päättelykyky viehättävätkin edelleen, mutta eniten tietysti sen aikuisempana helpommin huomattavat, lastenohjelmalle aniharvinaiset seksuaaliset vihjailut ja alastomat naiset. Pisteenä iin päälle vielä erinomainen Jarmo Koski suomenkielisenä kertojana.

Nikestä ei muuten kannata tehdä elokuvaversiota nykyään, koska nuo mainitut ronskit yksityiskohdat jouduttaisiin varmasti poistamaan siitä ja nehän ovat valtava osa alkuperäismateriaalin charmia!

SHRe: TV-sarjat23.7.2021 13.26
Omalla kohdalla sarjan näkemisestä on jo niin kauan etten edes muistanut mitään kaksimielisyyksiä - ainoastaan ne hupaisasti visualisoidut päättelykyvyn mestarinäytteet. Pitänee palautella mieliin koko juttua tässä joku päivä, jos YouTubesta tai jostain löytyisi.

Muistatteko puolestaan semmoista animaatiosarjaa kuin "Herra Rossi" - kaikesta päätellen samojen tekijöiden aikaansaannos kuin Vaaleanpunainen Pantterikin? Taisi olla viimeinen jakso koko sarjaa kun tuotantoporukka oli päättänyt pistää aivan hulinaksi, eli tiivistettynä tähän tapaan: Herra Rossi menee kauppaan ostamaan telttaa, koska haluaa lähteä retkilomalle. Myyjä suosittelee aivan uudenaikaista mallia, minkä saa nappia painamalla noin käsilaukun kokoisesta puolijoukkueteltan mittoihin. No, reissun päällä kaikki menee tietenkin niin pieleen kuin voi mennä ja pitkälti juuri teltan kera sähläilyn takia. Rossi painelee kotimaisemiin palattuaan suoraan tuttuun kauppaan, tunkee myyjän normaalikokoonsa paisutettuun telttaan ja painaa nappia, sitten ampuu käsiaseella kutistettua myttyä muutaman kerran, ja lähtee vuolaasti itkien kaupasta samalla kuin taustalla soivat lähestyvien poliisisireenien äänet... Loppu.

Lievästi sanoen tyrmistyneenä tuli vielä hetken teeveetä tuijotettua.

WatsonRe: TV-sarjat17.12.2021 18.03
Tässä juuri Pulttiboisia pitkästä aikaa katselleena ompi pakko kysäistä, että mihinkäs kohtaan se sijoittuu Petelius-listauksissasi?

Sarjahan ei ole minusta mitenkään verrattavissa PP:n varhaisiin sketsituotantoihin, mutta guilty pleasure -tavaraa silti. Ikimuistoisin on tietenkin apuvamies Potkukelkan Jaska, mutta myös muusikot Rampe ja Naukkis niin huono että hyvä-vitseineen ja nääsnääs-pariskunta Heikki ja Kaija toimivat mainiosti. Miltei kaikki muut sketsit edustavat lähinnä sitä välimaastoa, lukuunottamatta vain minun kirjoissani epäonnistuneita Kikkelis-Kokkelis-miestä, nuorisopastori Leota ja Markoa ja radiojuontajia Ben-Huria ja Doctor Zivagoa. Umpitylsiä he kaikki.

Mutta siis, sarjassa on - ohjaaja Hannu Seikkulaa lainatakseni - "menty sieltä missä rima on kaikkein matalimmalla mutta helvetin komeesti."

PS. Lienee varmaan synti kun annan Rampe ja Naukkis-leffalle puolikkaan enemmän pisteitä kuin sinä (XD).

HistoRe: TV-sarjat18.12.2021 0.56
Mainittu herra Rossi telttailemassa-loppu löytyy YouTubesta: https://www.youtube.com/watch?v=-RDkEgro9Gg

Herra Rossi on italialaistuotos, eli ei Vaaleanpunaiselle pantterille sukua, mutta tyylissä on samaa näköä.

SHRe: TV-sarjat18.12.2021 16.59
Mutta kuitenkin olihan tuo nyt selvästi eri näköistä tavaraa, sitä se tekee kun yrittää noin 40 vuoden taakse muistella...

Pulttiboisin ja miksei seuraajansa Manitboisin parhaista sekä huonoimmista paloista hyvin pitkälti Watsonin linjoilla - itse vielä niihin huvittavimpiin lisäisin kaikkien aikojen legendaarisimman PPP-tyypin herra 47:n ohella Aaken ehkä uransa onnistuneimman vitsiroolin eli kovia kokeneen Einari Keski-Pörhölän, jota Peteliuksen Karpo-hahmo haastattelee mahdottomine karvalakkeineen.

Ai niin, hyviä on myös Aake Marskina ja PPP adjutantti Melana.

Noin pari tuntia löytyy molempia koosteena joten ei tuolla määrällä tokikaan huonoimpien sketsisarjojen listoja lähennellä.

SHRe: TV-sarjat23.3.2022 21.21
The West Wing (1999-) * *

- Aloin oikein tosissani katsomaan tätä megasuosikkia Viaplaysta sillä ajatuksella että miten oli aikaisemmin jäänyt hyvin vähälle - vaikka Amerikan mahtavan kansakunnan presidenttinä vieläpä mahtava Martin Sheen mahtavine ongelmineen ja mitä kaikkea? No, syyt valkenivat nopeasti:
- Ensinnäkin muistelin sarjaa noin 10 vuotta vanhemmaksi mutta sillä nyt ei ollut mitään väliä, sen sijaan 'Ally McBeal' -tyylinen pintasiloinen työpaikka-hassuttelu järkytti. Joku 'Newsradio'kin tähän verrattuna suorastaan nerokas.
- Huumori siis tasoa: "Älä sitten juo liikaa vaikka onkin vapaailtasi." - "No en tietenkään, ja tämä poika kestää viinaa paremmin kuin kukaan!" Sitten seuraavana aamuna herätään vaatteet nuhjussa ja mandoliinikrapulassa sihteerin mäkätykseen OMAN VALKOISEN TALON TOIMISTON LATTIALTA. HAHAHAHAHAHA...
- Edelliseenkin viitaten koko henkilökunnan työaika vaikuttaisi olevan aamusta puoleenyöhön noin kuusi päivää viikosta, ja ne vähätkin vapaat hereilläoloajat käytetään esim. presidentin kanssa sököä pelaten. Ei ihme että stressaa.
- Missä ministerit? Päämies näyttäisi tapaavan heistä noin yhden viikossa.
- Jokainen vähemmistön edustaja on virheetön jumalolento.

Saippuaoopperamaiset katseenvaihdot ja jähmettymiset, sekä ne hurmoksellisimmat ja patrioottisimmat pateettisuudet tekevät tästä "klassikosta" ajoittain hulvatonta campia sentään.

WatsonRe: TV-sarjat20.6.2022 15.15
Kehuistasi innostuneena olen jo pidemmän aikaa katsonut enemmän tuota Toini ja Heikki Haaman Show:ta (siis niitä kuutta jaksoa mitkä YouTubesta heikkolaatuisina löytyvät, sarjaa kun ei vissiin ole ikinä ainakaan DVD:lle julkaistu?). Ja klassikkohetkiä tosiaan pitää sisällään: Volanen bussissa ja buffetin ääressä, Hälytys 112, Rasila mummojen ja pultsareiden ahdistelijana, Hockey Nightin sekahaasteottelut, "dokumentti" kanadanhirvivähemmistöstä... Pari hokemaakin on jo tarttunut arkikieleen ("Ei niitä rahoja oo missään!").

SHRe: TV-sarjat29.6.2022 14.56
Mitä 'T&HH' -showhun tulee, niin tyydytyksellä pääsi toteamaan oman best of -kokoelmansa olevan harvinaisen kattavan. Ja yllättävän surkeaa koostetta sketsien pätkimisineen oli Tubesta tosiaan tarjolla, esim. Volasen marssimisesta alasti kauppaan kyselemään kenkälusikan perään oli jäänyt hyödyttömästi vain pari loppusekuntia.

PS. Pelko on aseeni (1972) tuli katseltua kun Netflixiin ilmaantui.

WatsonRe: TV-sarjat30.6.2022 0.17
Taisivat olla jotain ikivanhoja telkkaritallenteita... Mitä jostain Volasen haastattelusta ymmärsin niin ei vissiin itse kannata sarjan julkaisemista missään muodossa kun ei pidä sitä enää nykyään erityisen hyvänä. Mitenkäs tuo kenkälusikkasketsi kokonaisuudessaan muuten menee?

Pakko vielä lisätä sarjan parhaimpien joukkoon poika ja totuuksia laukova isäukkonsa.

IlmoRe: TV-sarjat11.7.2022 13.20
Jaahas, Pulmuset palaa animoituna sarjana, alkuperäisnäyttelijät mukana. Mitenköhän vesitetty versio tulossa?

https://deadline.com/2022/05/married-with-children-animated-series-original-cast-revival-1235023019/

SHRe: TV-sarjat11.7.2022 19.26
Jotain huhuja moisesta olin jo Wikipediasta lukenut. Olisiko tulossa sitten jonkinlainen 'Family Guy' kakkonen? En mitenkään suurella innolla odota, vaikka tuskin sentään sortuvat vanhoja livejaksoja vain uudestaan piirrettyinä esittämään...

Watsonille: Volanen siis vain kävelee ilkosen alastomana - nyt en muista varmasti oliko kyseessä juuri kenkäkauppa - johonkin liikkeeseen ja kysyy kenkälusikoiden perään. Kieltävän vastauksen saatuaan toteaa: "Niit ei kans sit oo missään!"

WatsonRe: TV-sarjat8.11.2022 20.46
Terske! Mitä uutta leffarintamalta?

Onkos Itse Valtiaita katsottu? Itse olen nyt alkanut sitä ensi kertaa katsoa Yle Areenasta. Ja parhaimmillaan jopa ihan hauskaksi satiiriksi osoittautui, vaikka 2000-luvun alun poliitikot eivät itselle niitä tutuimpia olekaan. Hahmoista suosikkini ovat lupsakka kepulainen Seppo Kääriäinen ja gorillamainen raivopää-demari Paavo Lipponen. CGI toki on aikansa elänyttä mutta ajaa silti asiansa.

SHRe: TV-sarjat10.11.2022 11.57
Hiljaista on, etenkin "uuden" kanssa ja varsinkin jos tämän hetken teatteritarjontaa katsoo.

'Itse Valtiaita' tuli toki sillon tällöin katteltua, eikös se tainnut tullut sopivasti juuri ennen silloista must-ohjelmaa eli Tervo-Tabermann-aikaista 'Uutisvuotoa'? Muuten tuo tuntui lähinnä hölmömmältä, ylilyödymmältä ja kuitenkin laimeammalta poliittiselta satiirilta 'Hyviin Herroihin' verrattuna.

WatsonRe: TV-sarjat10.11.2022 19.27
Just. Mutta jos jokin oli laimeata niin Itse Valtiaista tehty käsittämätön Keisarin salaisuus -elokuva, siinä kun poliitikot sekoilevat jossain satumaailmassa kaksipäisen jättikalkkunakoneen armoilla, sarjasta tutun satiirin loistaessa poissaolollaan!

IlmoRe: TV-sarjat15.11.2022 20.04
Vähän aiheen vierestä. Oletko katsonut Get Back -dokumenttisarjan? Vaikka onkin mielenkiintoinen, niin silti katsominen meinasi käydä työstä.

SHRe: TV-sarjat17.11.2022 8.18
No enpä ole tuota vielä nähnyt kun vain Disney + :lla pyörii, samaa ehtinyt kysellä ja harmitella mm. yhtäläinen Beatles-fanittaja-pomonikin.

Toisaalta 1990-luvun 'The Beatles Anthologya' tullut katsottua nyt neljännesvuosisadan, enkä usko että siinäkin nähtyjen klippien perusteella porukan loppuajoista mitään kovin hekumallista uutta löytyisi. 'Rooftop Concert' löytyy kokonaisuudessaan erillisenä videona etc.

WatsonRe: TV-sarjat19.11.2022 23.43
Vähän yli kolme vuotta sitten (kylläpäs aika rientää) annoin oman arvioni Velipuolikuusta. Enkä kovin kummoisen, mikä tulee niin pisteytykseen kuin kirjoituslaatuun. Tässä välissä onkin sitten ehtinyt sekä kirjoitustyylini että leffa- ja sarjamaut heittelehtiä puoleen jos toiseen, niin myös Velipuolikuun tapauksessa. Tässä siis nyt päivitetty (ja mielestäni parempilaatuisempi) arvio sarjasta.

Sanottakoon alkuun että tykkään Velipuolikuusta. Loppujen lopuksi monet sketsit on hyvin kestänyt aikaa ja naurattaa edelleen. Nostetaan nyt esille vaikkapa Suuri Suomalainen, Ilpo kokkina, nuorisovangin haastattelu, puheripulinen ravintola-asiakas ja totta kai se klassisin kaikista eli Pääsiäishanukas. Peteliuksesta ei ollut tullut eikä varmaan tulekaan suosikkikoomikkoani vaikka hänestä pidänkin. Oikeastaan suuri osa lähipiiristäni on kanssani samaa mieltä enemmänkin Heiskasen loistokkuudesta läpi sarjan. Bonuspisteitä vielä lavastaja Satu-Marja Nygrenin viehättävän pelkistetylle lavastustyylille.

Erinomaisen viihdyttävä sketsiohjelma siis, vaikka esimerkiksi Kummeli tulee henkilökohtaisesti pysymään siellä paljon ylempänä mitä ainakin suomisarjoihin tulee.

En muuten tiedä, olisiko jatkosarja Mutapainin ystävät jopa tätä parempi? Petelius ainakin tuntuu aiempaa itsevarmemmalta ja tekijöiden nyt täysin omatekoiset laulutkin toimivat hienosti. Riippuu vähän siitä, millaista huumoria minäkin päivänä haluaa.

SHRe: TV-sarjat20.11.2022 7.24
Sketsihuumorin, ehkä kaiken huumorin, tärkein tehtävä on kyseenalaistaa ikiaikaiset tavat, rituaalit ja yhteiskunnalliset ilmiöt. Rikkoa stereotypiat liioittelemalla ne kuoliaiksi. Velipuolikuu keskittyi tähän (edes ruumisarkun kanniskelu tai Juha Mieto olleet liian "pyhiä") kun taas Kummeli enempi hahmoihin joita jokainen tunnisti lähipiiristään, työpaikaltaan, maalaisserkuistaan tai julkkismaailmasta.

Molempi parempi ja vertailu ehkä turhaa, mutta toisaalta siitähän olen itsekin tehnyt itselleni lähes elämäntehtävän arvosteluineni. "Mittaa kaikki mikä on mitattavissa, ja tee sekin mitattavaksi mikä ei vielä ole." (Galileo Galilei)

WatsonRe: TV-sarjat20.11.2022 17.56
Velipuolikuun huumorin lähestymistavassa on tietty puolensa, mutta juuri tuo Kummelin samaistuttavuus on varmaan se mikä puree tähän pojuun. Esimerkkinä ne Selvä!-työmiehet, joiden tumpeloinnit työmaallaan muistuttavat aina miksen ole kovin oma-aloitteinen työläinen.

IlmoRe: TV-sarjat26.11.2022 15.34
Eikö Disney plussasta saa kokeilujaksoa, kaksi viikkoa tai jotain? Kaveri muistaakseni katsoin dokumentin jonkun kokeilujakson aikana eikä jatkanut maksulliseen vaiheeseen lainkaan. Siinä ajassa ehtii katsoa myös kehutun Mandalorian-sarjan, joka ei kyllä minuun tehnyt suurtakaan vaikutusta. Teini-ikäisille (max) suunnattua meininkiä, ja mm. Seitsemän samurain juonikuvio puristettu yhteen n. 40 minuutin jaksoon!

SHRe: TV-sarjat26.11.2022 16.18
Mikä oltiin tietysti nähty myös jo yhdessä kokonaisuudessaan omistamassani, parhaimmillaan erinomaisen laadukkaassa "Clone Wars" -animaatiosarjan episodissa. Ja suora kopio "7 rohkeaa miestä" (1960) sikseen, samoja haikuja toki vetelee historian paras "Hurja joukko"kin (1969). Yhtä Kurosawaa periaatteessa koko (60-luvun alusta lähtien) villi länsi- ja 'Star Wars'-genre.

Mutta ainakaan tällä hetkellä Beatles-ajan tylsimmät vaiheet eivät kiinnosta riittävästi.

WatsonRe: TV-sarjat26.11.2022 20.36
Sivuutan nyt äskeiset Kurosawa/Star Wars-viestit...toistaiseksi.

Holmesin mielipide Kummelista todistaa näemmä todeksi sen mitä Tuomas Marjamäki kirjoittaa mainiossa Kummeli-kirjassaan: "TV2 miellettiin maakuntien kanavaksi, joten Kehä III:n takana Kummeliin suhtauduttiin myönteisemmin kuin aivan pääkaupunkiseudun ytimessä." (höhö)

IlmoRe: TV-sarjat28.11.2022 13.37
Oman muistikuvan mukaan Kummelin ensimmäinen kausi, tai kolme jaksoa, oli aika pienen piirin tiedossa. Kun puskaradio alkoi laulaa Kummelin paluusta -92, niin se oli sitten menoa ympäri Suomen. Jossain dokumentissa tekijät kertoivat yllättyneensä suosiosta, kun Musavisan kysymyksiin tuli säkkikaupalla vastauspostikortteja. Mitään palkintopaitoja ei ollut edes olemassa, koska asia oli pelkkä vitsi.

SHRe: TV-sarjat24.12.2022 9.57
Heips, ja Hyvää Joulua kaikille säädyillen! Itse vietän sitä mm. naapurin somaliperheen kanssa soittamalla White Christmasia tauotta, näyttämällä heille Tiernapojat eri esittäjillä viisitoista kertaa putkeen ja tarjoamalla lopuksi kinkkua hirvenpaistina hehe... Näin ne kulttuurit pikkuhiljaa yhdistellään!

Ja kyllä, olen jo humalassa.

Asiaan: muistaako kukaan sellaista piirrossarjaa 70-luvulta, jossa rillipäinen teini pakotettiin perheen toimesta aina iltaisin ullakkohuoneeseensa harjoittelemaan viulunsoittoa? Mutta tämäpä laittoi aina tuotapikaa levysoittimen pyörimään ja karkasi ikkunasta jollain salaisella ihmelaitteella tai -tempulla seikkailemaan halki avaruuksien - eikä kokemansa tapahtumat vieraiden sivilisaatioiden parissa olleet todellakaan mitään ihan pienten lasten juttuja, joutuen usein keskelle sotia yms... Hänellä oli aina myös lemmikkikoiransa mukanaan. Saattoi olla ranskalainen mutta tästä en ole yhtään varma. YouTubesta en itse löytänyt millään hakusanalla.

WatsonRe: TV-sarjat25.12.2022 7.44
Hyvää joulua täältä Lohjaltakin! Enpä voi sanoa tietäväni tuosta sarjasta. Jokos siellä on Samu Sirkan joulutervehdys katsottu? Tai kenties Ihmeellinen on elämä?

SHRe: TV-sarjat25.12.2022 11.47
Mitäpä noita sadatta kertaa kuikuilemaan, vaikka sinänsä onkin hienoa että kyseistä jenkkikulttuuria tarjottiin jo 1970-luvun Kekkoslovakian ankean harmaina vuosina.

Sen sijaan heti tuon ikiperinteisen perään tulevan toisen Stewart-leffan 'Vivacious Lady' katson varmasti, miten onkin päässyt tähän asti lipsahtamaan...

WatsonRe: TV-sarjat31.12.2022 16.23
Hyvää uutta vuotta! Se on muuten Pulmuset tullut nyt Viaplayhin katsottavaksi. Vihdoin pääsee näkemään ymmärränkö ne antamasi täydet pisteet...

SHRe: TV-sarjat7.1.2023 12.58
No kappas, siellähän se tosiaan komeasti South Parkin ja sinun Frasierisi vieressä ;) Ainakin oman komediaosastoni järjestyksen mukaan.

Vielä kun se 'Kova laki' sinne napsahtaisi, että näkisi myös kaudet 3-15 uudestaan.

IlmoRe: TV-sarjat28.1.2023 12.32
Frasier saa jatkoa tänä vuonna. Alkuperäisistä näyttelijöistä mukana vain Grammer itse.

WatsonRe: TV-sarjat28.1.2023 13.47
Ja juuri kun ehdin vakuuttua että edes joku klassikkosarja/elokuva olisi tajuttu lopettaa oikeaan pisteeseen... Enpä tiedä uskallanko vaivautua edes vilkaisemaan tuota.

SHRe: TV-sarjat3.2.2023 9.08
Onkos Watson jo pitkällekin "Pulmusissa" päässyt? Itsekin päätin katsoa aloituskauden kun hyllyssäni olevasta 'Complete'-setissä puuttuivat juuri tuosta kaudesta enkkutekstit - mutta eihän se siihen jäänyt...

Suomitekstien hyöty tosin monessa kohtaa sitä sun tätä, siksi surkeaa käännöstyötä sketsistä toiseen. Esim. juuri katsomassani 'Peggy Turns 300' -episodissa Al vinoilee vanhalle keilakaverilleen tämän "300 paunan painoisesta vakiohutsusta" mikä on käännetty "136-kiloiseksi" - sehän se oli tärkeää paljonko tuo mielikuvitus-naikkonen tarkalleen painaa...

Vinkkejä: historian paras loppukaneetti löytyy 5. kauden 5. jaksosta ('Dance Show') ja kaikkien aikojen äijämäisin totuus 8. kauden 2. jaksosta ('Hood In The Boyz') Al'in loppupuheenvuorosta.

WatsonRe: TV-sarjat3.2.2023 22.17
Katselu tyssäsi nyt ainakin vähäksi aikaa tuohon pettymyksentäyteiseen ekan kauden kymppijaksoon Al Loses His Cherry. Mutta luotan edelleen sanaasi, että kausien edetessä alkaa meininki parantua.

Kokonaisuudessaan olen kyllä ihan mukavasti viihtynyt sarjan parissa. Olisikohan se hauskin jakso tähän mennessä ollut Married...Without Children, jossa Steve ja Marcy joutuvat vahtimaan Budia ja Kellya vanhempiensa motelliviikonlopun ajan. Paras sutkautus tulee kuitenkin juuri tuota edeltäneen jakson kohtauksessa, jossa Al etuilee kelloliikkeen jonossa:
Asiakas: Hey, I was here first!
Al: So were the Indians!

Tai, itse asiassa, voisin ehkä nyt jatkaakin sarjaa etiäppäin...(:D)

WatsonRe: TV-sarjat7.3.2023 16.57
Dodii! Nyt onkin kaikki Toini ja Heikki Haaman show'n jaksot YouTubessa ja vielä aivan selkeälaatuisina! Otetaanpa äkkiä talteen ennen kuin ne viedään poies.

WatsonRe: TV-sarjat7.4.2023 22.23
Hyvvee pääsiäistä! En tosin valinnut näin pitkäperjantain leffaksi mitään Brianin elämää (1979) vaan Pormestarin (1996).

Tykkääkös Holmes täällä keskustelussa aiemmin mainitsemastaan politiikkasatiirista Hyvät herrat? En osaa sanoa vielä omaa mielipidettä kun vaan satunnaisia klippejä olen vaivautunut netistä tsiigailemaan.

SHRe: TV-sarjat11.4.2023 11.11
'Hyvät herrat' oli tyydyttävän härski poliittinen ysärisarja, johon aivan paria julkkishenkilöä lukuunottamatta taisivat kaikki pyydetyt vieraat osallistua - ja sitten oli näitä "onnekkaita" vahinkojakin kuten Matti Pellonpään vihoviimeinen julkinen esiintyminen. Tuoreuskin miellytti kun saman päivän sanomalehtiä luettiin illalla ulostetuissa jaksoissa. 'Homot' ja 'nokikepit' eivät nyt yhtään sen enempää "saaneet ajattelemaan" tai naurattaneet kuin ennen tai jälkeenkään - edelleen sitä olisi mieluummin ollut juurikin näiden herrojen paikalla vetämässä saunatiloissa tärpättiä. Ja välillä pistää Paukun tavoin herrahississä alempiarvoisia Melasniemen Tollo-Eeroja ojennukseen - parhaissa kohtauksissa sen teki "taksikuski"-veljensä Pertti, yksi sarjan kirjoittajista.

Vähän kaavamainenhan juttu oli toki alusta loppuun samankaltaisella rakenteellaan, mutta tämä nyt suunnilleen jokaisen TV-sarjan synti.

WatsonRe: TV-sarjat12.4.2023 16.09
Paavo Väyrynen taisi olla niitä harvoja kieltäytyjiä. Sarja liikuskelee siis jossain kolmen tähden mailla?

SHRe: TV-sarjat12.4.2023 20.10
Näinpä kai. Pari ekaa vuotta jopa 4, myöhemmin 2.

WatsonRe: TV-sarjat11.10.2023 5.08
Vaikka muutamista arvioista on käynyt ilmi ettet ole mikään erityinen autofriikki (toisin kuin minä) niin oletkos kuitenkin tuota brittien omaa mainiota auto-ohjelmaa Top Gearia katsonut? Monilta muilta leffa- ja sarjaihmisiltä olen kuullut, että vaikkeivät autoista perustakaan, ovat he silti nauttineet sarjasta. Ja sen takaa viimeisen päälle loistava juontajakolmikko Jeremy Clarkson-James May-Richard Hammond.

SHRe: TV-sarjat14.10.2023 15.13
Meidän perheessä ei truukierin kaltaisia hapatuksia katsella!

Vakavasti puhuen jos olisi ihan pakko katsoa säännöllisesti jotain auto-ohjelmaa niin se olis varmaan se AC/DC:n mörisijän Brian Johnsonin vetämä - mikä sitten tarkkaan ottaen lienikään?

Ihan mielenkiinnolla kyllä tässä viikolla seurasin miten se Huutokauppakeisarin puuhapete pykäsi 60-luvulta peräisin olevan pappatunturin ajokuntoon.

WatsonRe: TV-sarjat14.10.2023 18.24
No perkele sun kanssas... :D

Oisko se ohjelma semmoinen kuin Automobiles That Rock, suomeksi Brian Johnsonin kaarat? Täysi tuntemattomuus on siis muuten meikälle.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: