Keskustelu

WatsonTV-sarjat15.3.2019 23:18
Oletko ajatellut tekeväsi televisiosarjoista tällaisen arvostelusivuston? Itseäni ainakin kiinnostaisi kovasti sellainen.

SHRe: TV-sarjat22.3.2019 16:36
Moi ja kiitos kysymyksestä. Periaatteessahan tuokin kiinnostaisi, mutta muutamakin seikka jättää kyllä omalla kohdalla TV-sarjojen arvostelun/vertailun muiden huoleksi:
1) Olen seurannut historian saatossa ehkä vain noin viittäkymmentä (fiktiivistä) sarjaa niin kattavasti että voisin niistä jotain oleellista kirjoittaa. Ja 2000-luvulla hyvä jos viittä. Muuten homma menisi tyyliin "olen nähnyt 'Frendeistä' pari jaksoa mutta oli minusta tyhmä ja lapsellinen. Tunnusbiisi ok."

2) Aika runsaasti tullut näiden leffasepustustenkin sekaan siroteltua mainintoja kautta viittauksia TV-sarjoihin.

3) Ajankäyttönsä näin mestarillisesti suunnittelevallekin ja nopealle kirjoittajalle raja tulee jossain vastaan. Ja päivä päivältä enempi vähiin käy tietysti. Vanhojakin (osa varmasti jopa hyviä) leffoja vielä näkemättä vaikka kuinka.

WatsonRe: TV-sarjat25.3.2019 19:16
Asia selvä. Pystyisitkö kuitenkin mainitsemaan tässä muutamia näkemiäsi suosikki- ja inhokkisarjojasi?

SHRe: TV-sarjat27.3.2019 12:04
Toki, mutta eipä näissä mitään erikoisuuksia varmaan ole kehen tahansa viiskymppiseen perusjamppaan verraten.

Ei siis tosi-tv:itä eikä lyhytsarjoja mallia "Pimeyden ytimessä" (1985). Ja aikalailla tältä istumalta, virhemarginaali siis 2-3 prosenttiyksikköä suuntaansa:

10 parasta komediasarjaa:
1.Pulmuset 2.Simpsonit 3.Monty Pythonin Lentävä Sirkus 4.South Park 5.Perhe on pahin 6.Hale & Pace 7.Alas Smith And Jones 8. Newsradio 9.Ei yhdeksän uutiset 10.Frasier

10 parasta ei-komedia-sarjaa: 1.Kova laki 2.Columbo 3.Näkemiin vaan muru! (< jos sovitaan et enempi draama) 4.Boardwalk Empire 5.Sopranos 6.Rooma 7.Rude Awakening 8.Salaiset kansiot 9.Alfred Hitchcock esittää 10.The Twilight Zone 10.

Inhokeista: jos jätetään itsestäänselvyydet kuten naisille tai alle kolmekymppisille tarkoitetut (saippua)sarjat omaan luokkaansa niin itseä hyvin vähän kiinnostaneita/huvittaneita TV-menestyksiä ovat olleet ainakin TWIN PEAKS!, Seinfeld, kaikki avaruussarjat ja oikeastaan myös kaikki poliisisarjat noita listalle päässeitä lukuunottamatta. Esim. Hill Street Blues myöhemmin uudestaan katseltuna oli silkkaa haukotuttavaa saippuaa, ympäristönä vaan sattumoisin poliisiasema. Jotain Ozia ja Lostia myös suuresti kehuttu, mutta ongelmansa (ja kaikkienkin sarjojen enempi tai vähempi) oli melko nopea & vääjäämätön samoihin ympyröihin jämähtäminen, ts. ennalta-arvattava kaavamaisuus.

Sopranoskin kaikesta hypestä huolimatta, vaikka tulikin loppuun asti väijyttyä ja löytyy listalta tuntui alusta lähtien vain Scorsesen ja Coppolan leffojen "lämmittelyltä".

Suomalaisista vain sen verran että jotkut Tankki täyteen, Studio Julmahuvi ja Velipuolikuu taistelee ykköspaikasta, perässä liuta Peteliuksia sekä muita huumorinippuja päivän maun mukaan.

SHRe: TV-sarjat3.4.2019 10:43
Konttori/The Office (brittiversio tietenkin) nyt ainakin unohtui tuolta huumorisarja-listalta, menisi Pythonin ja South Parkin välihaminoille.

Saturday Night Live on myös yksi aivan ykkössuosikeita, ja kaipa tuo sketseineen kriteerit täyttäisi vaikka sisältääkin tähtivierailija-monologeineen ja -haastatteluineen vähän talkshow-piirteitä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: