Keskustelu

WatsonTV-sarjat15.3.2019 23:18
Oletko ajatellut tekeväsi televisiosarjoista tällaisen arvostelusivuston? Itseäni ainakin kiinnostaisi kovasti sellainen.

SHRe: TV-sarjat22.3.2019 16:36
Moi ja kiitos kysymyksestä. Periaatteessahan tuokin kiinnostaisi, mutta muutamakin seikka jättää kyllä omalla kohdalla TV-sarjojen arvostelun/vertailun muiden huoleksi:
1) Olen seurannut historian saatossa ehkä vain noin viittäkymmentä (fiktiivistä) sarjaa niin kattavasti että voisin niistä jotain oleellista kirjoittaa. Ja 2000-luvulla hyvä jos viittä. Muuten homma menisi tyyliin "olen nähnyt 'Frendeistä' pari jaksoa mutta oli minusta tyhmä ja lapsellinen. Tunnusbiisi ok."

2) Aika runsaasti tullut näiden leffasepustustenkin sekaan siroteltua mainintoja kautta viittauksia TV-sarjoihin.

3) Ajankäyttönsä näin mestarillisesti suunnittelevallekin ja nopealle kirjoittajalle raja tulee jossain vastaan. Ja päivä päivältä enempi vähiin käy tietysti. Vanhojakin (osa varmasti jopa hyviä) leffoja vielä näkemättä vaikka kuinka.

WatsonRe: TV-sarjat25.3.2019 19:16
Asia selvä. Pystyisitkö kuitenkin mainitsemaan tässä muutamia näkemiäsi suosikki- ja inhokkisarjojasi?

SHRe: TV-sarjat27.3.2019 12:04
Toki, mutta eipä näissä mitään erikoisuuksia varmaan ole kehen tahansa viiskymppiseen perusjamppaan verraten.

Ei siis tosi-tv:itä eikä lyhytsarjoja mallia "Pimeyden ytimessä" (1985). Ja aikalailla tältä istumalta, virhemarginaali siis 2-3 prosenttiyksikköä suuntaansa:

10 parasta komediasarjaa:
1.Pulmuset 2.Simpsonit 3.Monty Pythonin Lentävä Sirkus 4.South Park 5.Perhe on pahin 6.Hale & Pace 7.Alas Smith And Jones 8. Newsradio 9.Ei yhdeksän uutiset 10.Frasier

10 parasta ei-komedia-sarjaa: 1.Kova laki 2.Columbo 3.Näkemiin vaan muru! (< jos sovitaan et enempi draama) 4.Boardwalk Empire 5.Sopranos 6.Rooma 7.Rude Awakening 8.Salaiset kansiot 9.Alfred Hitchcock esittää 10.The Twilight Zone 10.

Inhokeista: jos jätetään itsestäänselvyydet kuten naisille tai alle kolmekymppisille tarkoitetut (saippua)sarjat omaan luokkaansa niin itseä hyvin vähän kiinnostaneita/huvittaneita TV-menestyksiä ovat olleet ainakin TWIN PEAKS!, Seinfeld, kaikki avaruussarjat ja oikeastaan myös kaikki poliisisarjat noita listalle päässeitä lukuunottamatta. Esim. Hill Street Blues myöhemmin uudestaan katseltuna oli silkkaa haukotuttavaa saippuaa, ympäristönä vaan sattumoisin poliisiasema. Jotain Ozia ja Lostia myös suuresti kehuttu, mutta ongelmansa (ja kaikkienkin sarjojen enempi tai vähempi) oli melko nopea & vääjäämätön samoihin ympyröihin jämähtäminen, ts. ennalta-arvattava kaavamaisuus.

Sopranoskin kaikesta hypestä huolimatta, vaikka tulikin loppuun asti väijyttyä ja löytyy listalta tuntui alusta lähtien vain Scorsesen ja Coppolan leffojen "lämmittelyltä".

Suomalaisista vain sen verran että jotkut Tankki täyteen, Studio Julmahuvi ja Velipuolikuu taistelee ykköspaikasta, perässä liuta Peteliuksia sekä muita huumorinippuja päivän maun mukaan.

SHRe: TV-sarjat3.4.2019 10:43
Konttori/The Office (brittiversio tietenkin) nyt ainakin unohtui tuolta huumorisarja-listalta, menisi Pythonin ja South Parkin välihaminoille.

Saturday Night Live on myös yksi aivan ykkössuosikeita, ja kaipa tuo sketseineen kriteerit täyttäisi vaikka sisältääkin tähtivierailija-monologeineen ja -haastatteluineen vähän talkshow-piirteitä.

WatsonRe: TV-sarjat13.8.2019 19:30
Voisitko arvioida tässä keskustelussa nuo suosikkisarjojesi joukkoon kuuluvat Frasier, Studio Julmahuvi ja Velipuolikuu (sarjat, joita olen mainitsemistasi eniten nähnyt), pistemäärineen kaikkineen. Kiinnostaisi kovasti tietää, mikä niistä tarkalleen tekee kohdallasi hienoja sarjoja.

SHRe: TV-sarjat14.8.2019 11:34
Frasier * * * ½
Älykkään itseironisesti newyorkilaisten julkkis- & eliittipiirien kustannuksella naurattava tilannekomedia, diivailevien psykiatriveljesten (Kelsey Grammer, David Hyde Pierce) näkökulmasta. Miinusta tulee jokaista pitempiaikaista sarjaa loppupeleissä kiusaavasta itsetietoisuudesta ja paikallaanpolkevuudesta, sekä henkilökohtaisemmin ulkoisista seikoista: Grammerin näköinen ukko aika epäuskottava "naistenmies" (=lisädiivailun aihe), ja myös Piercen tiedetty homous häiritsee nätin kotiapulaisen Jane Leevesin "himoamisensa" vakuuttavuutta.

Studio Julmahuvi * * * * ½
Jo kuolemattoman klassikon asemassa oleva, alusta loppuun harvinaisesti tietyllä (TV-yhtiö-)teemalla tehty läkähdyttävä piruilu ajankohtaisohjelmista poliisisarjojen kautta mainoksiin. Tavallaan luonnollinen jatkumo saman porukan - vaikkakin vielä ilman Tommi Korpelaa - mainiolle mutta enemmän "tavanomaista" perussketsi-linjaa vetäneelle hassuttelulle "Toini ja Heikki Haaman Show". Ehdoton oma suosikki: Z-Salamapartio. Miinuksina ne 'practical english' ja eskimo-jutut jotka skippaan aina.

Velipuolikuu * * * * ½
Kaikkien suomalaisten liukuhihna (ruma sana mutta tarkoitus ymmärrettäneen) -sketsisarjojen todellinen äiti/isä. Karmean alun jälkeen (2 ensimmäistä jaksoa lähes totaalisia floppeja ja yliyrittämisen mestarinäytteitä) sarja sai edetessään hämmästyttävää potkua ja etenkin muutama loppupään osa legendaarista huumoritykitystä täynnään - suorassa suhteessa parivaljakon Petelius/Heiskanen täydelliseen koko shown varastamiseen. Sääli niitä jonka Velipuolikuu-kokemus on vain virallisen 'Parhaat palat' -koosteen varassa: en pysty edes kuvittelemaan vielä huonommin valikoitua kokoelmaa.

WatsonRe: TV-sarjat14.8.2019 16:07
Kiitos vastauksesta! Aluksi pari tarkentavaa kysymystä:

1. Suosikkisketsit Velipuolikuusta?
2. Tarkoitatko tuolla Velipuolikuun "Parhaat palat"-koosteella sitä Isovelipuolikuu-nimistä koosteohjelmaa?
3. Parhaat Frasier-jaksot?

Nyt sitten voisin sanoa omat mielipiteeni näistä sarjoista. Kun ensimmäistä kertaa näin Velipuolikuuta, pidin siitä tosi paljon, mutta ajan mittaan mieli on vähän muuttunut. Monet sen vitseistä aukesivat varmaankin aikalaisyleisölle paremmin kuin minulle ja täytyy myös sanoa, että vielä tässä vaiheessa Pirkka-Pekka Petelius ei oikein osannut naurattaa. Jotenkin liikaa yrittää aina hahmoja esittäessään. Kuitenkin uransa edetessä on äijä muuttunut paljon ammattimaisemmaksi koomikoksi. Harmi vain, että hänen sarjansa sitten kulkivat päinvastaiseen suuntaan... Kari Heiskanen ja muutamat sivunäyttelijätkin pelastavat paljon.

Studio Julmahuvi on viimemainittua huomattavasti parempi sketsisarja. Nyt jokainen näyttelijä osaa hommansa ja monet vitsit ovat hyvin nokkelia. Uutiset ja Ratkaisijat ovat ehdottomasti parhaat sketsit. Noista Pää kylmänä, Nanook!-sketseistä olen aika lailla samaa mieltä kanssasi.

Frasierista sitten sen verran, että se on hyvin luultavasti kaikkien aikojen paras TV-sarja (ellei se sitten ole itselleni valtava nostalgiapommi eli Muumilaakson tarinoita). Miltei jokainen vitsi osuu napakymppiin ja onnistuu naurattamaan/hymyilyttämään kerta toisensa jälkeen. David Hyde Pierce ja John Mahoney tekevät parhaat suoritukset. Niitä harvoja miinuksia on Frasierin yltiöärsyttävä agentti Bebe Glazer, mutta muuten kyseessä on kaikinpuolin timanttinen klassikkosarja.

SHRe: TV-sarjat14.8.2019 23:48
1. Petelius nuorisorikollisena, rippileiriläisenä, lähimmäisenluppakorvalällerönä, joulukuusimyyjänä... Heiskanen asuntoesittelijänä, junttipoikana laskiämpäri-riidassa, liikemiesneuvottelun homona uimahallissa, virolainen rysäpöksy-mainos etc

2.Joo

3.Jos niitä voi erotella niin ylivoimaista minulle. Tuliko Jane kuinka aikaisin kuvioihin? Joka tapauksessa ekat 1-2 kautta huippuja, mutta oikeastiko pidät siitä väkipakotetusta kaljupäästä studiolla?

WatsonRe: TV-sarjat15.8.2019 17:43
Kyllä taidan pitää.

SHRe: TV-sarjat18.8.2019 11:57
Luulet vain pitäväsi :D

Tarkoitan että lähes kaikille muille hahmoille saatu ympättyä mehukasta monitahoisuutta ja luonteenpiirrettä (jopa useat pikavierailijat mukaan lukien), mutta yhdestä tehty sitten tuollainen stereotyyppinen "häntäheikki".

Oma suosikkini koko kaartista taitaa muuten olla se Frasierin studioavustaja Roz.

WatsonRe: TV-sarjat18.8.2019 13:23
Minun suosikkini taas on Niles Crane. Hopeasijalle menee Martin.

Voisitko nyt arvioida komediasarjat South Park, Monty Pythonin Lentävä Sirkus ja Simpsonit? Minusta ne kaikki ovat oikein hauskoja ohjelmia, vaikkakin eivät yllä huumorissaan läheskään "Frasiermäisiin" sfääreihin.

SHRe: TV-sarjat30.8.2019 11:54
South Park ****½
- Ei saa varsinaisesti kiinnittymään hahmoihinsa kuten esim. 'Simpsoneissa', mikä olisikin vaikeaa teoksen kohdalla jossa viiltävä, amerikkalaisen yhteiskunnan läpileikkaava analyysi mahdollisimman anarkistisen huumorin keinoin kaikki kaikessa. Silti todennäköisesti tärkein ja merkittävin tv-sarja kautta aikojen. Keskeiseen sisältöön kuuluvista julkkisroustauksistakin olen vain yhtä pitänyt liian pitkälle menevänä: Christopher Reeve.

Monty Pythonin Lentävä Sirkus *****
- Vaikka ottikin vaikutteita useammasta 1950-60-luvun brittiläisestä TV/radio-hupailusta, niin todellakin vallankumouksellinen sekopäisen - silti erityisesti brittikulttuurin kustannuksella purevasti ivailevan - ja nimenomaan väri-TV-ajan sketsiviihteen esi-isä. Nämä Oxfordin ja Cambridgen älyköt rakastavat ennen kaikkea RIITELYÄ: suurin osa klassikkogageista perustuu nimenomaan hahmojen täysin eri aaltopituudella seilailuun.

Simpsonit *****
- Ansaitusti pitkäikäisin amerikkalainen tv-sarja, joka repinyt vuosien saatossa kaiken irti mitä revittävissä on jenkkikulttuurista ja perhe/perusarvoistaan. Samoin elokuva & musiikki-viitteensä tuottavat poikkeuksetta aina yhtä lämpimän läikähdyksen sisuskaluissa. (Erityisesti jos on kaltaiseni Stanley Kubrick- & Beatles-fani!) Silti huomioitava että ilman ensisijaisen tärkeää "luuseri-isä"-hahmoaan eli tietenkin Homeria sarja olisi mittaamattomasti ja ratkaisevasti köyhempi - vrt. Perhe on pahin, Pulmuset, Family Guy... Minkä tekijätkin toki jo alkuvaiheissa tajusivat jättäen enemmän ärsyttävän kuin hauskan Bartin sivummalle. Miinus: Lisa-jaksoja kaikki aina kuorossa kommenttiraidalla kehuvat, mutta tylsintä lööperiä ne ovat - sekä vijhdyttävyydeltään että sanomaltaan.

WatsonRe: TV-sarjat1.9.2019 23:13
Arvioisitko nyt sarjat Toini ja Heikki Haaman Show (parin ihan hupaisan sketsin verran on itse tullut nähtyä), Tankki täyteen (en ole nähnyt yhtään) ja Pulmuset (pienempänä olen nähnyt sitä vähän, muttei silloin mitään suurta vaikutusta tehnyt)?

SHRe: TV-sarjat11.9.2019 13:58
Toini ja Heikki Haaman Show * * * *
- Monia klassikkohetkiä tässä nuoren mutta huippulahjakkaan huumorinelikon (Petteri Summanen, Jani Volanen, Janne Reinikainen, Jukka Rasila) sketsisarjassa matkallaan kohti legendaarista "Studio Julmahuviaan" (1997). "Haja-asutusseudun natsit", Summasen aggressiiviset katukauppiaat,, Volasen pähkähullut roolit mm. kaupanmyyjänä, ruumishuoneen työntekijänä, ravintola-asiakkaana yms naurattavat, mutta vielä ikimuistoisempia ovat nuo jo mininäytelmiksi laskettavat "Ooppera-tarina", "Seurakunnan nuorisoteatteri" sekä "Anonyymit Koomikot". Porukan ehdoton pakkomielle: Iso D eli laulajatähti Danny...

Tankki Täyteen * * * * *
- Sarja käynnistyy yleisesti kehutulla mutta minusta tietenkin umpitylsällä "mykkäkoululla" tapahtumapaikassaan eli hämäläisellä huoltoasemalla - ja muutenkin koko ensimmäinen jakso vielä turhan hidastempoista hahmojen esittelyä: emäntä Emmi Vilen (Sylvi Salonen), isäntä Sulo Vilen (Tauno Karvonen), poika Juhana (Ilmari Saarelainen), kassaneiti Ulla (Tuire Salenius), vakioasiakas konstaapeli Reinikainen (Tenho Sauren) sekä kylän pastori (Erkki Siltola). Mutta jo seuraavasta jaksosta alkaa loppuun asti hellittämätön ja vertaansa vailla oleva verbaali- ja tilannekomediatykitys, sekä samalla lämminhenkinen katsaus "katoavaan" suomalaiseen maaseuturomantiikkaan englantilaisen Neil Hardwickin näkökulmasta yhdessä Jussi Tuomisen kera toteuttamana. Jokainen roolihahmo istuu osaansa lähtemättömästi, silti pakko nostaa esiin Saarelaisen suoritus: mielestäni koko TV-sarja(ja miksei elokuvankin)historiamme upeinta tavaraa niin komiikka- kuin vähän draamaosastollakin.

Pulmuset * * * * *
- "Love and marriage, love and marriage, go together like a horse and carriage"... Teki elävien näyttelijöiden kera sen minkä suunnilleen samanaikainen "Simpsonit" animaation keinoin: repi rikki kaikki mahdolliset amerikkalaiset moraali- ja perhearvot, kuitenkin niin ylivedetyn farssimaisesti superluuseri-isä Al Bundy'n (Ed O'Neill) johdolla ettei tainnut kuin yksi naiskansanedustaja (olikohan Tipper Gore taas?) ottaa herneen nenäänsä tehden kantelun. Al niin: todennäköisesti myös Suomessa historian palvotuin yksittäinen TV-hahmo 1990-luvun miespuolisten alle kolmekymppisten keskuudessa, mm. omasta kaveripiiristä löytyi useammalta sarjaan liittyviä T-paitoja. Perusresepti toki helppo, eli perheenpäätä kiinnostavat vain kalja, stripparit, lännenohjelmat samalla kuin työ ja perheensä ei voisi vähempää kiinnostaa.

Ylivoimaisen loistavasta O'Neillista huolimatta tytär Christine Applegaten roolisuoritus melkein vielä hämmästyttävämpi: kaikkien em. kohdeyleisön edustajien kuolaama blondi-babe, jonka täysbimbouden Applegate osasi tuoda esiin täsmälleen oikealla sävyllä. Kilpahan on kova, mutta aivan ehdottomasti kärkipäässä kaikkien aikojen toivetyttöystävä-listallani Miss Applegate vuosimallia noin 1990...

Tässäkin sarjassa alku vähän hankala, eli pari ensimmäistä tuotantokautta niin huumori- kuin roisiusmielessäkin vielä aika vaatimatonta kamaa (johtuen kenties sekä Christinen että veljensä vielä hyvin nuoresta iästäkin) - mutta sitten alkaa futaamaan... eikä mikään perhe/kaverisuhde-komedia ole Pulmusten jälkeen tuntunut yhtään miltään (viitaten omaan kokemukseesi tuosta vähäisestä vaikutuksesta).

WatsonRe: TV-sarjat11.9.2019 22:21
Kiitos vastauksesta! Voisiko nyt olla arviointivuorossa sarjat Rooma, Sopranos, Boardwalk Empire ja Columbo? (Nuo kaikki kuuluvat muuten myös sinua vain vuotta vanhemman isäni suosikkisarjoihin).

SHRe: TV-sarjat18.9.2019 22:14
Rooma * * * ½
Sopranos * * * ½
Boardwalk Empire * * * *
- Niputan nämä HBO-sarjat samaan laatikkoon, sillä juuri tämä statuksensa amerikkalaisen kaapeliyhtiön tuotantona tarkoittaa runsaasti sisällöllisiä & muodollisia yhtäläisyyksiäkin: 1) yleisestä TV-tarjonnasta poiketen sensuroimaton ultraväkivalta, suorasukainen paljas pinta sekä raju kielenkäyttö korostuu välillä hieman ennalta-arvattavastikin; 2) em. "sensaatiohakuisuuden" maku kompensoituu kuitenkin rahaa säästämättä toteutettujen miljöökuvausten, erinomaisesti rakenneltujen henkilöhahmojen sekä kiintoisien näyttelijäkasvojen myötä; 3) historiallista totuutta mukana juuri riittävästi että mielenkiinto säilyy heilläkin jotka eivät pelkästä väkivallasta/seksistä kicksejä saa.

Pieniä miinuksia näistäkin mainitakseni: Roomassa seksikohtauksiin keskitytty liikaakin ja sen juutalaisen palkkatappajan äkillinen kääntymys epäuskottava. Sopranosista kerroinkin jo tuolla ylempänä että aikaisempien mafiajuttujen jälkeen turhankin tuttua tavaraa - lisäksi itse pääjehu-mafioson perhe-elämä ei niin kiinnosta (etenkin poikansa alusta loppuun kaikinpuolinen katastrofihahmo), ja vielä vähemmän ne psykiatriasessiot. Boardwalk Empire tarjoaa sarjan edetessä jo melkein liikaakin niin keksittyjä kuin tosihistoriankin hahmoja kaikkine sivujuonteineen.

Columbo * * * *
- Kaikkien aikojen kuuluisinta TV-etsivää muistelee jokainen 1970-luvulla elänyt lämmöllä, tiedä sitten onko nykypolville jo liian hidas jaksojensa puolentoista tunnin kestoineen - nukkavierun Mr. Frank Columbon (Peter Falk) varsin kaavamainen tutkintatyyli tuskin haittaa? Itse en tietenkään alakoululaisen muistojen varaan ole jättäytynyt vaan koko sarja löytyy DVD-hyllystä, ja uusintakatseluiden myötä päässyt toteamaan että valtaosaa sarjan episodeista voi pitää vähintään mainioina ja osaa jopa loistavina (mukaanlukien 23-vuotiaan Steven Spielbergin ohjaama avausjakso "Murder By The Book"). Vain heikoimmin kirjoitettujen kohdalla maistuu Columbonkin homma turhan itsetietoiselta ja katsojakin arvaa heti mikä tulee olemaan murhaajan kompastuskivi.

Suurta lisähupia tuottaa leffafriikille bongata takavuosien näyttelijäsuuruuksia murhamiehinä/naisina lähes joka jaksossa, lisäksi edustavat useimmiten ylemmän luokan omahyväisiä eliittipiirejä jolloin jalustalta tippumisensa tuottaa tietty oman perverssin nautintonsa (kuten kuolemisensa katastrofielokuvissa!).

Oh, and just one more thing...

WatsonRe: TV-sarjat21.9.2019 23:21
Voisitko nyt arvioida alkuperäisen Star Trek-sarjan ja Kovan lain (ihan tuntematon sarja meikäläiselle)?

Isäni oli aina kaikkeen Star Trekiin liittyvän suhteen ihan hc-fani. Itse en ole ikinä nähnyt mitään tuohon nimeen liittyvää. Ne leffat kyllä kiinnostaisi, mutta ensiksi pitäisi varmaan katsoa tuota alkuperäissarjaa tunteakseen ne hahmot, tapahtumapaikat ja sen sellaiset paremmin.

SHRe: TV-sarjat1.10.2019 12:56
Star Trek
- No tämä menee äkkiä: en koskaan ehtinyt katsoa alkuperäistä sarjaa silloin "otollisimpaan" aikaan eli pikkupoikana, vaan sen kierros Suomen TV:ssä loppui jo pari vuotta ennen kuin minun sukupolveni avaruussuosikki "Avaruusasema Alfa" käynnistyi (joskus v.1975 paikkeilla) - puhumattakaan kohta koittavasta "Star Wars"-aikakaudesta. Luin kyllä kaanoniin kuuluvia "Avaruusmatka"-sarjakuvalehtiä innokkaasti, ja nyt vähän isompana olen Netflixistä muutaman jakson katsoneena saanut vahvistusta ennakkokäsityksilleni: nuo sarjakuvatkin olivat rajuudessaan (hirviöineen, kauhutunnelmineen ja kaukaisten maailmojen tuhoutumisineen) aivan eri luokkaa kuin varsin pliisut, hidastempoiset ja tehosteiltaan vaatimattomat TV-episodit. Eikä 1979 valmistunut 'The Movie' ollut sekään kummoinen, ja jotkut paljon myöhemmät Next Generationit toki kuopattu jo lähtiessään eli jätin suosiolla silloisen teinipolven iloksi. Nämä 2000-luvun elokuvathan ovat olleet sitten ihan ok, eka varsinkin.

Kova laki * * * * ½
- Poliisi/oikeussalisarjojen kuningas puolustaa edelleen paikkaansa lyömättömällä peruskaavallaan: ensin uhrin löytyminen, sitten äärimmäisen realistista ja tehokasta murhaetsivien tutkintaa ja syyttäjäviranomaisten kamppailua saada riittävät todisteet syylliseksi tiedetyn kohteen tai -iden tuomiolle saattamiseksi. Tarinat mielenkiintoisia, hyvin usein tosipohjaisia eivätkä todellakaan pääty aina kuten aluksi näyttäisi. Parasta saippuaoopperamaisten henkilökohtaisuuksien ja mm. perhetaustojen setvimisen vähyys mitä pääesittäjiin tulee, johdannainen "Kova laki: Erikoisyksikkö" sortuu näihin jo aivan eri mitalla vaikka hyvä sarja (samalla kuin astetta rankempi) sekin on.

Ainoa valittamisen aihe: kaikissa valkoista rasismia käsittelevissä jutuissa varsinkin naissyyttäjistä tulee pelkästään hurmahenkisiä ristiretkeläisiä - läpinäkyvän ja alleviivaavan (koko tuotantoyhtiötä samalla todennäköisesti puolustelevan) käsikirjoituksen valahtaessa yhtäkkiä pyhäkoulujen sanoman tasolle. Ärsyttää niin selkeänä kauneusvirheenä yleisen älykkyyden, (katu-)uskottavuuden ja tehokkuuden rinnalla.

PS. Tuolla kun taas sinne 70-luvulle eksyin, niin mainitaan nyt tässä kohtaa että varhaisimmat TV-sarjamuistot EI lapsille tarkoitetuista TV-sarjoista ovat Bonanzasta ja kauhusarja Yöjutusta(!) - näitä olen katsellut jo lapsuuskodissa asuessani eli reilusti alle kouluikäisenä.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: