Keskustelu

WatsonWatsonin top-listat24.10.2021 21:58
Tähän keskusteluun laitan omat top-listat leffoihin liittyen. Parhaiden elokuvien lista on vielä työn alla mutta viiden parhaan näyttelijän lista tulee tässä. Lista saattaa muuttua tulevaisuudessa.

1. Christopher Walken
2. Joe Pesci
3. Steve McQueen
4. Donald Pleasence
5. John Belushi

SHRe: Watsonin top-listat28.10.2021 17:17
Walken noista lähimpänä omaa topkymppiä ja tainnut takavuosina siihen mahtuakin.

Ajanjakson 1960-74 ehkä suurin tähti McQueen parhaimmillaan loistava, kuitenkin liian harvassa todellisessa mestariteoksessa. Mutta kova poka oli ajelemaan autoa vai mitä, Watson? :) Vahinko että peruutti viime hetkellä pääroolin 'Kolmannen asteen yhteydessä', koska "ei kyennyt itkemään".

Muut karikatyyrejä, välillä loistosellaisia, monesti eivät.

Perustelepa Watson itse vähän näitä valintojasi vaikka lyhyesti jos viitsit. Kiinnostaisi!

WatsonRe: Watsonin top-listat30.10.2021 21:16
No yritetään...

Walkenissa olen aina tykännyt kaverin arvaamattomuudesta roolissa kuin roolissa. Tuntuu kuin hän aina leffoissa muuttaisi käsitystään hahmosta, lauseesta ja tilanteesta kesken kaiken. Kummallisessa ja ennalta-arvaamattomassa tyylissään siis aina herkullista seurattavaa. Lienee varmaan sanomattakin selvää että Kuoleman Katse (1985) tutustutti minut herraan.

McQueen on ollut minusta lempinimensä mukaisesti todellakin aina "King of Cool", poislukien ehkä vielä 28-vuotiaana tähdittämänsä The Blob (1958).

Belushin tiedän totta kai parhaiten maailman parhaasta elokuvasta Blues Brothersista (1980), mutta tähän asti myös Delta-Jengistä (1978) ja 1941:stä (1979). Vähän nähty siis mutta suorituksensa ensinmainitussa elokuvassa on vaan niin hulvaton (kenties komediahistorian paras) etten voinut olla lisäämättä tähän. Ainakin toistaiseksi.

Pleasencesta ja Pescistä on vaikea sanoa - ainakin vielä - muuta kuin että karikatyyrimäinen esiintymisensä vain toimii aina erinomaisesti. Sekä Pleasence että McQueen esiintyivät muuten molemmat Suuressa Pakoretkessä (1963). Siinä varmaan yksi syy miksi se on mielestäni mahtava elokuva.

WatsonRe: Watsonin top-listat30.10.2021 21:18
Mainittakoon vielä, että sekä McQueen että Belushi ovat molemmat näyttelijöitä, jotka poistuivat keskuudestamme ihan liian aikaisin. Etenkin jälkimmäisen tapauksessa pistää aina oikeastikin surettamaan.

IlmoRe: Watsonin top-listat31.10.2021 12:58
John Belushilla on pieni rooli Eric Idlen Beatles-parodiassa "The Rutles - All you need is cash": esittää tv-elokuvassa Allen Kleinia nimellä Ron Decline. Suosittelemisen arvoinen.

WatsonRe: Watsonin top-listat4.11.2021 16:01
En tiedä vielä tarkkaa järjestystä, mutta lähelle mainitsemaani Top 5 parhaat näyttelijät-listaa menee ainakin Michael Caine, George Clooney ja Dustin Hoffman.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: