Keskustelu

WatsonVideopelit27.3.2021 14:09
Vaikka kyseessä onkin leffasivusto, niin miksei välillä puhuttaisi vähän videopeleistäkin? Itse synnyin vasta pleikkarin aikakaudelle, joten esim. mihinkään Nintendo-peleihin en ole koskenut. Jos nyt jotain suosikkipelejä pitäisi mainita, niin mieleen tulevat ainakin Crash Bandicoot 3: Warped, Grand Theft Auto: Vice City ja Gran Turismot 3 ja 4. Bond-fanina omistan totta kai muutaman aiheesta tehdyn pelinkin: mainiot Quantum Of Solace (PS3) (miljoona kertaa leffaa parempi!) ja Blood Stone. Holmesin kehumasta Resident Evil-sarjasta olen vähän pelaillut vain seitsemättä osaa Biohazard. Se onkin mielisairaalapeli Outlastin ohella ainoa kauhupelikokemukseni.

SHRe: Videopelit27.3.2021 18:25
Hmm... Tuskin ongelmaa kunhan rajoittuu tähän yhteen ketjuun. Muut poistan armotta!

Itse olin juuri siinä "onnellisessa" ikäluokassa että pääsin ihmettelemään jo 70-luvulla ensin näitä ping-pong-juttuja, sitten kolikkoautomaateista Space Invadersia etc. Sen jälkeen pikaisesti tulivatkin mm. Atarin, Mattelin ja Colecon konsolipelit sekä samaan aikaan ensimmäiset koti"tietokoneet" kaikilla 1-8 kilobitin tehoillaan kuten ZX81 ("Rakennat Rooman hetkessä" :D!), Spectrum ja lopulta pankin räjäyttänyt uskomaton Commodore 64.

Parhaat (ja edelleen jopa kestävät) omat kokemukset:
C-64: Elite, Ultima V
Sega Megadrive: NHL94,95
PS1: Doom, Duke Nukem, Quake, Resident Evil, Pro Evolution Soccer, Driver, Gunship
PS2: Medal Of Honor, God Of War

World Of Warcraftin + yhden lisäosansa olen myös läpipelannut.

WatsonRe: Videopelit28.3.2021 21:45
OK. Harmi, etten voi pahemmin kommentoida näitä mainitsemiasi, koska olen pelannut niistä ainoastaan hieman Space Invadersia Internetin kautta. Medal Of Honor-sarjan peleistä olen pelannut läpi vain pleikkakolmoselle julkaistun Airbornen (2007). Noita pleikkaykkös- ja kakkospelejä toki pelaisi edelleen mieluummin, mutta kun juuri pari päivää sitten piti ikivanha kakkoskonsoli laittaa toistaiseksi komeroon, kun jymähteli jatkuvasti.

Onkos sinulla muuten jotain kokemusta liittyen noihin mainitsemiini peleihin tai ylipäätään niihin pelisarjoihin, mistä ne ovat?

SHRe: Videopelit30.3.2021 9:24
No ei nyt mitään mainittavia kokemuksia, Res evileissä välillä vähän säikähti tietyissä kohdin etenkin yöllä pelatessa. Ja jos meni joku peli oikein huonosti saattoi pädi lennellä seinille... Kalliita kapistuksia ostaa aina uusi.

Minulla ei siis ole ollut (eikä tule olemaan ellen nyt ihan miljonääriksi urkene jolloin tulisi toki pröystäiltyä muutenkin) kakkosta uudemman sukupolven vehkeitä. Kaikki kyllä toimivat hyvin edelleen, C-64:ää myöten satoine ilmaispeleineen. Segan myin jo aikoinaan pois.

Elite: Aikansa (1985) ihme suuren avaruusseikkailun tuntuineen ja vektorigrafiikoineen. Paras lentosimu-tutka ikinä. Commodore Amigalle(?) ilmestynyt "väritetty" osa II haukuttiin pelattavuudeltaan täydeksi sudeksi, kunnes kuulema ihan ok korjattu versiokin saatiin markkinoille. Kumpaakaan en itse pelannut.

Ultima V: Koko ajan kehittyvien roolipelien aikansa kunkku. Varsinainen videopeli-toimintagrafiikka puuttui näistä kuitenkin vielä, nettiroolipelien pyyhkiessä viimeistään pöydän vuosituhannen vaihteessa jopa kymmenien samaan aikaan ruudussa jouhevasti liikkuvine & taistelevine hahmoineen. Zeldoista ja Final Fantasyista en ole koskaan pitänyt satuhahmoineen - conanbarbaari se olla pitää.

NHL 94-95: Näyttävät kovin hitailta ja kömpelöiltä ehkä nykysilmään, mutta tähän perustui myös viehätyksensä: 1) ei tarvinnut läpi pelin puristaa ohjainta sormet krampissa ja 2) huippuyksilöt (Pavel Bure!) erottuivat massasta komeasti. Kun etenkin 2000-luvun versiot yhtä tasapaksua kaahausta ees-taas, ja samat kuviot tuottavat maalin tai sitten eivät ihan koneen mielivallasta riippuen.

Doom, Duke Nukem, Quake: First Person Shootersien koukuttavuus perustuu tietenkin niiden yksinkertaisuuteen: metsästä, taktikoi, tapa tai kuole. Duke suosikkini kekseliäässä monipuolisuudessaan ("ajastettavat" putkipommit!) ja härskissä huumorissaan.

Resident Evil: Kakkosella lähdettiin ja kaipa tuo on lähinnä sydäntä edelleen. Elokuvamainen eteneminen vaihtelevine "kamerakulmineen" hankalaa aluksi, mutta hommaan tottuessa nautittavan jännityksentäyteistä: aina jotakin raahustaa juuri kuvan ulkopuolella. Ykkönen tuntui sitten kakkosen jälkeen yllättävänkin haastavalta (veitsenkäytön opettelu välttämätöntä) ja nelonenkin vaati helpon kolmosen jälkeen todellista taktikointia pelkän lahtauksen sijaan.

Driver: Kilpa-autopelit hassua kyllä tuntuivat sitä vähemmän kiinnostavilta mitä hienommilta alkoivat näyttää. Rikos/agentti-juoninen Driver tuli sitten "isoine" grafiikoineen ja ihastutti 1970-luvun tunnelmineen välittömästi. Verrattuna GTA:han joissa vähän liikaakin kömpelöhköä actionia sivukujilla ja baareissa autokaahailun kylkiäisenä. Toisaalta GTA:sta vain aivan ohikiitävää omaa kokemusta.

PES: Jalkapallopelien kunkku 2:sesta lähtien, vei pelattavuudessa ainakin vielä 2000-luvulla FIFA-sarjaa vasemmalla kädellä. Nyttemmin viimemainittukin kuulema skarpannut, itsellä ei 2008-versiota uudempaa.

Gunship: AH-Apache 64 -helikopterisimu iski lujaa jo C-64-versiona erinomaisine toteutuksineen ja taktisesti monipuolisine mahdollisuuksineen. Mutta ennen kaikkea jokaisen tehtävän erilaisuus - viholliset (ryssiä tai rättipäitä!) ilmaantuvat täysin randomisti maisemaan - se koukuttavin juttu.

Medal Of Honor: Ei välttämättä mitenkään vastaaviaan (Call Of Dutyt, Delta Forcet...) parempi FPS-sotapeli-sarja, mutta 'Frontline'a nyt tuli "Saving Private Ryan" -teemoineen pelattua enemmän kuin kaikkia muita yhteensä. MOH-kaanonissa jo heti seuraava eli Kaukoidän viidakoihin sijoittunut Rising Sun oli paha pettymys.

God Of War: Tuli vielä PS2:n viime hetkinä repimään kaiken irti mitä koneesta lähti ja siinä myös onnistui: mieletön pelattavuus silmiähivelevissä Antiikin Välimeren maisemissa. Ainoa miinus joidenkin osioiden tolkuton vaikeus - etenkin tattiohjainten juuri tietyllä tavalla liikuttelu vaativaa ja äärimmäisen turhauttavaa.

SHRe: Videopelit4.4.2021 15:36
Jaa, pakkohan se on lisätä PS2-listaan vielä 'Star Wars: Battlefront': valitettavan kuoleman sattuessa pääset välittömästi re-spawnaamaan takaisin keskelle suurtaistelua kunhan pikaisesti määrität roolisi (esim. laser-pikakivääri, kiikaritähtäin, sinko...) - tai voit yhtä hyvin kipittää vaikka minkälaisen tarjolla olevan monsterikoneen ohjaimiin - kyllä, X-Wingia myöten... Tämä siis pikapelissä, varsinainen 'Campaign'-osio tehtävineen erikseen - tutuissa SW-ympäristöissä kaupunkien kujista jääplaneetoille. Pelattavuudeltaan ja mahdollisuuksiltaan siis lähestulkoon lyömättömän (beatles) viihdyttävää tavaraa.

IlmoRe: Videopelit5.4.2021 20:13
Leisure suit Larry oli pelien kuningas. Tuli pelattua sarjasta ainakin ykköstä, kolmosta ja vitosta. Pelit olivat hävyttömän hauskoja, ja pelin alkuun piti osoittaa tietovisassa, että oli tarpeeksi vanha, sisältö kun oli hieman rohkea. Peli kehitti myös englanninkielen taitoa, kun toiminnot piti suorittaa kirjoittamalla. Tekijät olivat vielä sen verran ovelia, että vaikka pelin pystyi helposti kopioimaan, niin manuaalissa oli jotakin, jota tarvittiin, (lentokoneiden aikataulut, mainos joltain tietyltä sivulta jne.) ainakin kolmosen ja vitosen yhteydessä.

SHRe: Videopelit10.4.2021 14:19
Leisure Suit Larry oli mainio ja tekemistä riitti, valitettavasti ei enää toiminut seuraavan sukupolven PC:issä - tai ainakaan itse tiennyt jos jollain kepulikonstilla olisi pelittänyt.

Vielä kovempi ikävä on Cinemania '96 -levyä, erinomainen elokuvatiedosto kuva- ja ääninäytteineen.

WatsonRe: Videopelit8.4.2022 19:09
Sain tänään pelattua läpi elämäni ensimmäisen Metal Gear Solid-pelin: kakkososan Sons of Liberty. Aika ansaitusti klassikon asemassa onkin. Vuoden 2001 PS2-peliksi upean näköinen ja ennen kaikkea hauska pelata, hiiviskelykohdat tietenkin etunenässä. Enkä tiedä onko missään muussa videopelissä ollut ikinä näin monitahoista juonta, tuntuu että välianimaatioita on jopa pelattavia osioita enemmän, triljoonista juonenkäänteistään puhumattakaan. Kyseisissä asioissa tosin piilee myös ongelmiakin: välianimaatioita on vähän liiallinenkin määrä, mikä saa välillä tuntemaan että katsoisi elokuvaa pelin sijaan. Juonenkäänteetkin menettävät jo vähän tehoaan loppua kohden, mutta ehkä vain siksi etten pysynyt tarinassa näin ensi kerralla juuri yhtään mukana! Kaikesta huolimatta ehdottomasti hyllykamaa!

Minkäslaista kokemusta Holmesilla on MGS-sarjasta?

SHRe: Videopelit9.4.2022 12:35
No koko sarjan eka löytyy PS1:lle, kävipä silloin aikanaan vieläpä niin "onnekkaasti" (vähän ennen kaikenkattavaa nettiä) että jo aiemmin sattumalta ostamassani ulkolaisessa pelilehdessä oli tuon käytettynä (tietenkin) ostetun pelin läpipeluu-ohjeet kuvineen...

WatsonRe: Videopelit9.4.2022 19:31
Tuota ensimmäistä en olekaan vielä pelannut, mutta etsinnän alla on paraikaa. Ei vissiin ollut mikään ihmeellisin pelikokemus kun et maininnut sitä parhaiden ja kestävien kokemustesi joukossa?

SHRe: Videopelit10.4.2022 9:46
Eipä tosiaan tullut juuri koskettua ensimmäisen läpipeluun jälkeen, samalla kuin jonkun Duke Nukemin kaikki osiot räiskitty sen kymmenen kertaa. Ehkäpä olisi kohta MGS-retroilun aika...

Olet varmaan nähnyt unileffan "Inception" (2010)? Sen toimintajaksot siellä vuoristo-tukikohdassa (tai mikä nyt olikaan) toivat itselle mieleen kyseisen pelin.

Ja samalla huomasin että ikireipas söpöliini ja näyttelijänäkin laatuluokan mimmi Ellen Page on mennyt vaihtamaan sukupuolta, plääh...

WatsonRe: Videopelit11.4.2022 18:41
Itse asiassa en ole vielä kokonaan nähnyt Inceptionia. Pariin kertaan olen katsonut noin puoleenväliin asti mutta mielenkiinto tyssäsi aina siihen. Christopher Nolan otti kuulemma niihin loppupuolen tapahtumiin vaikutteita Bond-leffasta Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa.

WatsonRe: Videopelit4.5.2022 23:56
Nyt on Medal of Honor: Frontline pelattu ensimmäistä kertaa läpi. Ja tykkäsin kyllä kovasti, joskaan en ihan yhtä paljon kuin sitä ennen pelaamastani PS1:n Medal of Honorista. Pelin isoin miinus tulee checkpointien puutteesta (kaltaiselleni modernimmalle pelaajalle melko ylittämätön rasite), mikä ei muuten haittaisi mutta kun tasot ovat pahimmillaan tosi pitkiä ja peli tuntui muutenkin mediumilla vaikeusasteella pelattuna aika veemäiseltä siellä sun täällä.

Rising Sun sitten seuraavaksi. Toivottavasti ei osoittaudu pettymykseksi niin kuin siellä päin.

WatsonRe: Videopelit22.5.2022 21:41
Rising Sun pelattu. En nyt voi pettymykseksi sanoa mutta olihan se selvästi Frontlinea heikompi, PS1:n MOH:sta puhumattakaan. Tekoäly ainakin tökki siellä täällä, esim. vihulaiset ei välillä nähnyt meikäläistä ihan naamansa edessä! Grafiikatkin tuntuvat jääneen vaille viimeistelyä mutta en tiedä voisiko Kaukoidän viidakoista kovallakaan yrityksellä saada Saksanmaan tehdasrakennuksia mielenkiintoisempia alueita. No, ainakin tajusivat laittaa kunnon checkpointit tehtäviin eli jotain paransivat Frontlinesta. Nämä mainitut seikatko sen pettymyksen sinne tuotti?

SHRe: Videopelit23.5.2022 8:23
Tehtävien kaavamaisuuden tuoma tasapaksuus, ja siihen liittyen helppous loppuratkaisuja myöten. Muistaakseni kaikista leveleistä selvisi vain kranaatteja ahkerasti heittelemällä.

'MOH: Vanguard' oli sitten taas asiallisempaa ja kiinnostavampaa rytinää - silti en tainnut koskaan sitä edes läpi pelata... Pitänee ottaa yhdeksi elämäntehtäväksi :)

WatsonRe: Videopelit24.5.2022 15:31
Tehtävissä itsessään ei minusta mitään suurempaa vikaa ollut, lukuunottamatta sitä yhtä missä typerän tekoälykaverin hoidettavaksi piti jättää tehtäviä. Eli kyllä Rising Sunin ihan mielellään loppuun asti pelasi kaikesta huolimatta. Seuraavaksi käsittelyyn sitten selvästi unohduksiin jäänyt sarjan edustaja European Assault.

SHRe: Videopelit24.5.2022 18:42
Mistäs näitä pelejä löydät näin ihan putkeen pelattavaksi vai ovatko vaan jossain liiterissä maanneet tyhjänpanttina? :)

Itse joka tapauksessa innostuin nyt kehuistasi sen verran että piti huutonetistä tilata tuo PS1:n MOH. Ja vähän muutakin:
* Patriotic Pinball
* Panzer General
* The F.A. Premier League Football Manager 2000
* sekä WarCraftin CD-Romit Reign of Chaos + lisäosa. Kaikentietävän nettimaailman mukaan pitäisivät toimia vielä Windows 10:ssäkin...

WatsonRe: Videopelit24.5.2022 21:30
Mukava kuulla että innosti! Toivottavasti MOH täyttää odotukset. Pistä ihmeessä jotain mielipiteitä tulemaan siitä sitten joskus kun on pelattu läpi :D.

Nämä PS2:n Medal of Honorit olen saanut aikaa sitten sedältäni ja nyt vasta olen intoutunut pelaamaan niitä. Hylly on muutenkin täynnä (joko vuosia tai ihan vähän aikaa sitten hommattuja) pelejä joita en ole vielä joko jaksanut tai ehtinyt pelata kuten Max Paynet. Pikkuhiljaa ne kaikki käsitellään, pelit kun on tänä vuonna alkaneet miellyttää leffoja enemmän, ainakin väliaikaisesti. Juuri parhaillaan tuskailen Tomb Raider 3:n jäykkiskontrollien kanssa.

WatsonRe: Videopelit24.5.2022 21:33
Ai niin, vain juuri Vanguard puuttuu PS2-MOH -pelien joukosta. Vähän aikaa sitten löysin sen eräältä Salon kirppikseltä mutta roskiin meni kun ei alkuunkaan pelittänyt :(.

WatsonRe: Videopelit4.1.2023 19:02
Joko on suosittelemaani Medal of Honoria makusteltu? Tai kenties niitä muita tilauksiasi?

Mitä kehumaasi Doomiin tulee, olen sarjan kakkososaa Hell on Earth pelaillut tietsikan välityksellä nyt vähän matkaa. Scifipelit harvoin ovat tehneet minuun mitään jättimäistä vaikutusta, mutta tässä tapauksessa erinomaisen miellyttävä lahtaustuntuma kompensoi tehokkaasti. Toistaiseksi paremmin on viihdyttänyt sarjan luojan id Softwaren Doomia edeltänyt fps Wolfenstein 3D, jossa riehutaan ympäri 40-luvun Saksaa natseja räiskien ja aarteitaan vohkien.

SHRe: Videopelit6.1.2023 12:41
MOHissa juutuin kohtaan missä nuo julmetut natsit ammuskelevat ihmisiä konekivääreillään tienvarsi-bunkkereista, ja kun en heti keksinyt miten ne tuhoaisin niin jäi toistaiseksi odottelemaan aikaa parempaa.

'Patriotic Pinball' on myös suurta hubaa ja pitäisi kuulua jokaisen suomalaisenkin pelihyllyyn näin NATO-aikana.

Kyseessä varmaan nämä 2000-luvun oikeasti 3d- ja muutenkin "reaali"grafiikkaiset Doomit mitä pelailet? 90-luvulla ehti jo antiikkinen ps1:kin laittaa lähes vuosittain levelin paremmaksi pov-räiskintä-osastolla: Wolfenstein-Doom-Duke Nukem-Quake. Sitten tuli sotapelit joista kaikkein paras/hauskin ja monipuolisin taitaa lopultakin olla tuo 'Star Wars: Battlefront'.

SHRe: Videopelit6.1.2023 13:02
Jaa, se vielä pakko sanoa että kyllä kakkosen 'Frontline' on kaikella tapaa ykkösen MOHia tasokkaampi.

WatsonRe: Videopelit6.1.2023 14:05
Kannattaa katsoa löytyykö niiden jätkien bunkkereihin suoraan joitain salareittejä jotta ne voi eliminoida sitä kautta.

Kyllä tämä Doom II kuuluu niihin ihan ensimmäisiin sarjan peleihin ysärigrafiikoineen kaikkineen. Netin videopelisovellus Steamissa on näitä vanhoja räiskintäpelejä sun muita julkaistu ja sieltä löytyi tämäkin.

Star Wars-peleistä sen verran että tähän mennessä eniten kokemusta on kertynyt aiheesta tehtyjen lego-pelien ja Nintendo 64:lle julkaistun fps-tyylisen Shadows of the Empiren kanssa.

SHRe: Videopelit7.1.2023 7:48
Löytyi tuollainenkin nettikauppa kuin Pelimuruset varsin runsaine myös ps2-pelien valikoimineen alle kympistä ylöspäin zipale, ja kun olin jo pitempään tuskaillut rooliseikkailu- ja lentosimu-lajityypin vähäisyydessäni niin sorruin taas tossa ennen joulua:
Bard's Tale
Monster Hunter
Big Game Hunter
Pacific Warriors II
plus toki niitä räiskäleitäkin taas:
Black
Conflict: Desert Storm II
Battlefield 2: Modern Combat

Näistä kunnolla pelannut vasta Bard's Talea jo aika pitkälle sekä tuota Tyynen meren ilmasotaa mikä yksinkertaisuudessaan oikein tyydyttävää japsien lahtausta.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: