Keskustelu

WatsonVideopelit27.3.2021 14:09
Vaikka kyseessä onkin leffasivusto, niin miksei välillä puhuttaisi vähän videopeleistäkin? Itse synnyin vasta pleikkarin aikakaudelle, joten esim. mihinkään Nintendo-peleihin en ole koskenut. Jos nyt jotain suosikkipelejä pitäisi mainita, niin mieleen tulevat ainakin Crash Bandicoot 3: Warped, Grand Theft Auto: Vice City ja Gran Turismot 3 ja 4. Bond-fanina omistan totta kai muutaman aiheesta tehdyn pelinkin: mainiot Quantum Of Solace (PS3) (miljoona kertaa leffaa parempi!) ja Blood Stone. Holmesin kehumasta Resident Evil-sarjasta olen vähän pelaillut vain seitsemättä osaa Biohazard. Se onkin mielisairaalapeli Outlastin ohella ainoa kauhupelikokemukseni.

SHRe: Videopelit27.3.2021 18:25
Hmm... Tuskin ongelmaa kunhan rajoittuu tähän yhteen ketjuun. Muut poistan armotta!

Itse olin juuri siinä "onnellisessa" ikäluokassa että pääsin ihmettelemään jo 70-luvulla ensin näitä ping-pong-juttuja, sitten kolikkoautomaateista Space Invadersia etc. Sen jälkeen pikaisesti tulivatkin mm. Atarin, Mattelin ja Colecon konsolipelit sekä samaan aikaan ensimmäiset koti"tietokoneet" kaikilla 1-8 kilobitin tehoillaan kuten ZX81 ("Rakennat Rooman hetkessä" :D!), Spectrum ja lopulta pankin räjäyttänyt uskomaton Commodore 64.

Parhaat (ja edelleen jopa kestävät) omat kokemukset:
C-64: Elite, Ultima V
Sega Megadrive: NHL94,95
PS1: Doom, Duke Nukem, Quake, Resident Evil, Pro Evolution Soccer, Driver, Gunship
PS2: Medal Of Honor, God Of War

World Of Warcraftin + yhden lisäosansa olen myös läpipelannut.

WatsonRe: Videopelit28.3.2021 21:45
OK. Harmi, etten voi pahemmin kommentoida näitä mainitsemiasi, koska olen pelannut niistä ainoastaan hieman Space Invadersia Internetin kautta. Medal Of Honor-sarjan peleistä olen pelannut läpi vain pleikkakolmoselle julkaistun Airbornen (2007). Noita pleikkaykkös- ja kakkospelejä toki pelaisi edelleen mieluummin, mutta kun juuri pari päivää sitten piti ikivanha kakkoskonsoli laittaa toistaiseksi komeroon, kun jymähteli jatkuvasti.

Onkos sinulla muuten jotain kokemusta liittyen noihin mainitsemiini peleihin tai ylipäätään niihin pelisarjoihin, mistä ne ovat?

SHRe: Videopelit30.3.2021 9:24
No ei nyt mitään mainittavia kokemuksia, Res evileissä välillä vähän säikähti tietyissä kohdin etenkin yöllä pelatessa. Ja jos meni joku peli oikein huonosti saattoi pädi lennellä seinille... Kalliita kapistuksia ostaa aina uusi.

Minulla ei siis ole ollut (eikä tule olemaan ellen nyt ihan miljonääriksi urkene jolloin tulisi toki pröystäiltyä muutenkin) kakkosta uudemman sukupolven vehkeitä. Kaikki kyllä toimivat hyvin edelleen, C-64:ää myöten satoine ilmaispeleineen. Segan myin jo aikoinaan pois.

Elite: Aikansa (1985) ihme suuren avaruusseikkailun tuntuineen ja vektorigrafiikoineen. Paras lentosimu-tutka ikinä. Commodore Amigalle(?) ilmestynyt "väritetty" osa II haukuttiin pelattavuudeltaan täydeksi sudeksi, kunnes kuulema ihan ok korjattu versiokin saatiin markkinoille. Kumpaakaan en itse pelannut.

Ultima V: Koko ajan kehittyvien roolipelien aikansa kunkku. Varsinainen videopeli-toimintagrafiikka puuttui näistä kuitenkin vielä, nettiroolipelien pyyhkiessä viimeistään pöydän vuosituhannen vaihteessa jopa kymmenien samaan aikaan ruudussa jouhevasti liikkuvine & taistelevine hahmoineen. Zeldoista ja Final Fantasyista en ole koskaan pitänyt satuhahmoineen - conanbarbaari se olla pitää.

NHL 94-95: Näyttävät kovin hitailta ja kömpelöiltä ehkä nykysilmään, mutta tähän perustui myös viehätyksensä: 1) ei tarvinnut läpi pelin puristaa ohjainta sormet krampissa ja 2) huippuyksilöt (Pavel Bure!) erottuivat massasta komeasti. Kun etenkin 2000-luvun versiot yhtä tasapaksua kaahausta ees-taas, ja samat kuviot tuottavat maalin tai sitten eivät ihan koneen mielivallasta riippuen.

Doom, Duke Nukem, Quake: First Person Shootersien koukuttavuus perustuu tietenkin niiden yksinkertaisuuteen: metsästä, taktikoi, tapa tai kuole. Duke suosikkini kekseliäässä monipuolisuudessaan ("ajastettavat" putkipommit!) ja härskissä huumorissaan.

Resident Evil: Kakkosella lähdettiin ja kaipa tuo on lähinnä sydäntä edelleen. Elokuvamainen eteneminen vaihtelevine "kamerakulmineen" hankalaa aluksi, mutta hommaan tottuessa nautittavan jännityksentäyteistä: aina jotakin raahustaa juuri kuvan ulkopuolella. Ykkönen tuntui sitten kakkosen jälkeen yllättävänkin haastavalta (veitsenkäytön opettelu välttämätöntä) ja nelonenkin vaati helpon kolmosen jälkeen todellista taktikointia pelkän lahtauksen sijaan.

Driver: Kilpa-autopelit hassua kyllä tuntuivat sitä vähemmän kiinnostavilta mitä hienommilta alkoivat näyttää. Rikos/agentti-juoninen Driver tuli sitten "isoine" grafiikoineen ja ihastutti 1970-luvun tunnelmineen välittömästi. Verrattuna GTA:han joissa vähän liikaakin kömpelöhköä actionia sivukujilla ja baareissa autokaahailun kylkiäisenä. Toisaalta GTA:sta vain aivan ohikiitävää omaa kokemusta.

PES: Jalkapallopelien kunkku 2:sesta lähtien, vei pelattavuudessa ainakin vielä 2000-luvulla FIFA-sarjaa vasemmalla kädellä. Nyttemmin viimemainittukin kuulema skarpannut, itsellä ei 2008-versiota uudempaa.

Gunship: AH-Apache 64 -helikopterisimu iski lujaa jo C-64-versiona erinomaisine toteutuksineen ja taktisesti monipuolisine mahdollisuuksineen. Mutta ennen kaikkea jokaisen tehtävän erilaisuus - viholliset (ryssiä tai rättipäitä!) ilmaantuvat täysin randomisti maisemaan - se koukuttavin juttu.

Medal Of Honor: Ei välttämättä mitenkään vastaaviaan (Call Of Dutyt, Delta Forcet...) parempi FPS-sotapeli-sarja, mutta 'Frontline'a nyt tuli "Saving Private Ryan" -teemoineen pelattua enemmän kuin kaikkia muita yhteensä. MOH-kaanonissa jo heti seuraava eli Kaukoidän viidakoihin sijoittunut Rising Sun oli paha pettymys.

God Of War: Tuli vielä PS2:n viime hetkinä repimään kaiken irti mitä koneesta lähti ja siinä myös onnistui: mieletön pelattavuus silmiähivelevissä Antiikin Välimeren maisemissa. Ainoa miinus joidenkin osioiden tolkuton vaikeus - etenkin tattiohjainten juuri tietyllä tavalla liikuttelu vaativaa ja äärimmäisen turhauttavaa.

SHRe: Videopelit4.4.2021 15:36
Jaa, pakkohan se on lisätä PS2-listaan vielä 'Star Wars: Battlefront': valitettavan kuoleman sattuessa pääset välittömästi re-spawnaamaan takaisin keskelle suurtaistelua kunhan pikaisesti määrität roolisi (esim. laser-pikakivääri, kiikaritähtäin, sinko...) - tai voit yhtä hyvin kipittää vaikka minkälaisen tarjolla olevan monsterikoneen ohjaimiin - kyllä, X-Wingia myöten... Tämä siis pikapelissä, varsinainen 'Campaign'-osio tehtävineen erikseen - tutuissa SW-ympäristöissä kaupunkien kujista jääplaneetoille. Pelattavuudeltaan ja mahdollisuuksiltaan siis lähestulkoon lyömättömän (beatles) viihdyttävää tavaraa.

IlmoRe: Videopelit5.4.2021 20:13
Leisure suit Larry oli pelien kuningas. Tuli pelattua sarjasta ainakin ykköstä, kolmosta ja vitosta. Pelit olivat hävyttömän hauskoja, ja pelin alkuun piti osoittaa tietovisassa, että oli tarpeeksi vanha, sisältö kun oli hieman rohkea. Peli kehitti myös englanninkielen taitoa, kun toiminnot piti suorittaa kirjoittamalla. Tekijät olivat vielä sen verran ovelia, että vaikka pelin pystyi helposti kopioimaan, niin manuaalissa oli jotakin, jota tarvittiin, (lentokoneiden aikataulut, mainos joltain tietyltä sivulta jne.) ainakin kolmosen ja vitosen yhteydessä.

SHRe: Videopelit10.4.2021 14:19
Leisure Suit Larry oli mainio ja tekemistä riitti, valitettavasti ei enää toiminut seuraavan sukupolven PC:issä - tai ainakaan itse tiennyt jos jollain kepulikonstilla olisi pelittänyt.

Vielä kovempi ikävä on Cinemania '96 -levyä, erinomainen elokuvatiedosto kuva- ja ääninäytteineen.

WatsonRe: Videopelit8.4.2022 19:09
Sain tänään pelattua läpi elämäni ensimmäisen Metal Gear Solid-pelin: kakkososan Sons of Liberty. Aika ansaitusti klassikon asemassa onkin. Vuoden 2001 PS2-peliksi upean näköinen ja ennen kaikkea hauska pelata, hiiviskelykohdat tietenkin etunenässä. Enkä tiedä onko missään muussa videopelissä ollut ikinä näin monitahoista juonta, tuntuu että välianimaatioita on jopa pelattavia osioita enemmän, triljoonista juonenkäänteistään puhumattakaan. Kyseisissä asioissa tosin piilee myös ongelmiakin: välianimaatioita on vähän liiallinenkin määrä, mikä saa välillä tuntemaan että katsoisi elokuvaa pelin sijaan. Juonenkäänteetkin menettävät jo vähän tehoaan loppua kohden, mutta ehkä vain siksi etten pysynyt tarinassa näin ensi kerralla juuri yhtään mukana! Kaikesta huolimatta ehdottomasti hyllykamaa!

Minkäslaista kokemusta Holmesilla on MGS-sarjasta?

SHRe: Videopelit9.4.2022 12:35
No koko sarjan eka löytyy PS1:lle, kävipä silloin aikanaan vieläpä niin "onnekkaasti" (vähän ennen kaikenkattavaa nettiä) että jo aiemmin sattumalta ostamassani ulkolaisessa pelilehdessä oli tuon käytettynä (tietenkin) ostetun pelin läpipeluu-ohjeet kuvineen...

WatsonRe: Videopelit9.4.2022 19:31
Tuota ensimmäistä en olekaan vielä pelannut, mutta etsinnän alla on paraikaa. Ei vissiin ollut mikään ihmeellisin pelikokemus kun et maininnut sitä parhaiden ja kestävien kokemustesi joukossa?

SHRe: Videopelit10.4.2022 9:46
Eipä tosiaan tullut juuri koskettua ensimmäisen läpipeluun jälkeen, samalla kuin jonkun Duke Nukemin kaikki osiot räiskitty sen kymmenen kertaa. Ehkäpä olisi kohta MGS-retroilun aika...

Olet varmaan nähnyt unileffan "Inception" (2010)? Sen toimintajaksot siellä vuoristo-tukikohdassa (tai mikä nyt olikaan) toivat itselle mieleen kyseisen pelin.

Ja samalla huomasin että ikireipas söpöliini ja näyttelijänäkin laatuluokan mimmi Ellen Page on mennyt vaihtamaan sukupuolta, plääh...

WatsonRe: Videopelit11.4.2022 18:41
Itse asiassa en ole vielä kokonaan nähnyt Inceptionia. Pariin kertaan olen katsonut noin puoleenväliin asti mutta mielenkiinto tyssäsi aina siihen. Christopher Nolan otti kuulemma niihin loppupuolen tapahtumiin vaikutteita Bond-leffasta Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa.

WatsonRe: Videopelit4.5.2022 23:56
Nyt on Medal of Honor: Frontline pelattu ensimmäistä kertaa läpi. Ja tykkäsin kyllä kovasti, joskaan en ihan yhtä paljon kuin sitä ennen pelaamastani PS1:n Medal of Honorista. Pelin isoin miinus tulee checkpointien puutteesta (kaltaiselleni modernimmalle pelaajalle melko ylittämätön rasite), mikä ei muuten haittaisi mutta kun tasot ovat pahimmillaan tosi pitkiä ja peli tuntui muutenkin mediumilla vaikeusasteella pelattuna aika veemäiseltä siellä sun täällä.

Rising Sun sitten seuraavaksi. Toivottavasti ei osoittaudu pettymykseksi niin kuin siellä päin.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: