Keskustelu

SHOscar-palkinnot 202014.1.2020 4:54
Avataanpa tällekin 10.2. koittavalle tapahtumalle viestiketju, nyt kun minäkin olen nähnyt ehdokkaista ennätysmäärän (tarkoittaa melkein puolet).

PARAS ELOKUVA

Ford v Ferrari/Le Mans '66 - Täydellä teholla

The Irishman

Jojo Rabbit

Joker

Little Women

Marriage Story

Taistelulähetit - 1917

Once Upon a Time... in Hollywood

Parasite

PARAS OHJAUS

Martin Scorsese - The Irishman

Todd Phillips - Joker

Sam Mendes - Taistelulähetit ? 1917

Quentin Tarantino - Once Upon a Time... In Hollywood

Bong Joon Ho - Parasite

PARAS NAISPÄÄOSA

Cynthia Erivo - Harriet

Scarlett Johansson - Marriage story

Saoirse Ronan - Pikku naisia

Charlize Theron - Bombshell - Hiljaisuuden rikkojat

Renee Zellweger - Judy

PARAS MIESPÄÄOSA

Antonio Banderas - Kärsimys ja kunnia

Leonardo DiCaprio - Once Upon a Time... in Hollywood

Adam Driver - Marriage Story

Joaquin Phoenix - Joker

Jonathan Pryce - Kaksi paavia

PARAS NAISSIVUOSA

Kathy Bates - Richard Jewell

Laura Dern - Marriage story

Scarlett Johansson - Jojo Rabbit

Florence Pugh - Pikku naisia

Margot Robbie - Bombshell - Hiljaisuuden rikkojat

PARAS MIESSIVUOSA

Tom Hanks - A Beautiful Day In The Neighbourhood

Anthony Hopkins - Kaksi paavia

Al Pacino - The Irishman

Joe Pesci - The Irishman

Brad Pitt - Once Upon A Time... In Hollywood

KidRe: Oscar-palkinnot 202016.1.2020 3:55
Nyt on yllä olevista nähtynä kaikki muut paitsi 1917 ja Richard Jewell. Yleisesti sanottava, että viime vuosi oli selvästi laadukkaampi kuin 2018.

Pistetään nyt oma listaus leffoista:
Parasiitti
Joker
Irishman
Hollywood
Jojo
Ford v Ferrari
Marriage Story
Little Women

Näyttelijäpystit on aika selvää pässinlihaa:
Zellweger, Phoenix, Pitt ja Dern.

SHRe: Oscar-palkinnot 202016.1.2020 20:16
En tietenkään lähde väittelemään kun en ole vielä Jokeria nähnyt, mutta aika kosmisia sfäärejä hipova täytyy esityksensä olla jos vielä Prycea paremmaksi pistää.

No, jos valitaan niin puhetta ainakin piisannee tältä ilmasto-hipiltä (toki hienoa sinällään mutta ihmiskunta "siistiytyy" anyway koska sen on pakko.) Ja Hollywood-Pitt varmaan kävelee yli eläkevaari-Pescin mutta vain siksi koska jälkimmäisellä jo oli pysti. Ei sillä ettemmekö olisi nähneet ylivoimaisesti parasta Pittiä ikinä sekä myös "Liittoutuneissa" (2016) - sitä se teettää kun ei tarvitse enää olla vain komea.

Laura Dern ollut aina itselle jotenkin vastenmielinen ilmestys, mutta tainnut olla syynä enempi "kolho" ulkonäkönsä kuin lahjakkuuteen liittyvät seikat. Riittävän 'powerhouse' roolinsa patsaaseen lienee, vahinko ettei mm. Roma Maffian vastaavaa huomioitu aikanaan ("Verkossa" 1994).

Florence Pughin ehdokkuus miellyttää omahyväisistä syistä, mitättömän kauhuleffan seasta jo noin vuosi takaperin neidon bonganneena ("Paha saa palkkansa" 2018).

KidRe: Oscar-palkinnot 202016.1.2020 22:21
Pryce oli kyllä jäätävä Franciscuksena, mutta tuskinpa Phoenixia paremmin olisi kukaan muu tuollaista sekopäätä pystynyt esittämään. Olen positiivisesti yllättynyt, jos annat Jokerille yli 2 tähteä :p

KidRe: Oscar-palkinnot 202026.1.2020 12:53
Nyt myös Taistelulähetit nähtynä, ja kyllähän tuo vaikuttava teatterikokemus oli. Tälle veikkaisin parhaan elokuvan ja ohjaajan pystien menevän.

SHRe: Oscar-palkinnot 202031.1.2020 11:56
Itsellä puolestaan 'Joker' vihdoin nähtynä ja kyllähän tuolle suoritukselle "kolmosen" verran piti heittää (jo Kidin haastonkin jälkeen hehe) - miksei enempää, sitä yritän tuolla perustella.

Mitä nykyleffojen hintapolitiikkaan tulee, 14,40 egeä (arkipäivä-näytös vielä) tuntuu kyllä jo liioittelulta elokuvasta joka ei vähintään neljän tähden arvoinen... Onneksi duunin kautta saan säännöllisesti vapareitakin, mitkä tosin nekään eivät kata kokonaan kaikkia maxi-3d-4k-mitälie-spesiaalinäytöksiä.

KidRe: Oscar-palkinnot 20205.2.2020 15:28
Animaatioelokuvat ovat oma taiteenlajinsa, jotka kuitenkaan tuskin koskaan tulevat voittamaan parhaan elokuvan pystiä. Jo pelkkä ehdokkuus on harvinaista, siihen ovat yltäneet vain Kaunotar ja hirviö (1991), Up - kohti korkeuksia (2009) sekä Toy Story 3 (2010). Ihmeellinen oli myös Waltz with Bashir (2008) ehdokkuus parhaaksi ulkomaiseksi elokuvaksi ilman animaatioehdokkuutta. Toy Storyn neljäs osa on tänäkin vuonna ehdolla parhaaksi animaatioleffaksi ja voi sen hyvin voittaakin. Omalla listallani edelle menevät kuitenkin hauska ja omaperäinen ruumistaan etsivän käden seikkailu, sekä joulupukin synnyintarina.

J'ai perdu mon corps (I Lost My Body)
Klaus
Toy Story 4
Huippujengi himalajalla
Näin koulutat lohikäärmeesi 3

SHRe: Oscar-palkinnot 20206.2.2020 19:38
Oma taiteenlajinsa ilman muuta minkä ei koskaan pitäisi ollakaan verrattavissa "live"elokuviin (hybridit mallia "Roger Rabbit" tai "Beowulf" erikseen harkittavia). Parhaat Disney-leffathan olisivat muuten tiettyinä vuosina aivan ylivoimaisia - omasta ja Sergei Eisensteinin mielestä.

Toinen hankala "genre" tietenkin kotimaiset elokuvat, joita itse pidän mahdottomina arvostella/arvioida kansainvälisen mittapuun nimissä - siis jopa ne parhaat draamat eli Palmut, Tuntematon (1955), Arvottomat tai Varjoja Paratiisissa. Spedet/Turhapurot pyyhkivätkin sitten sketsihuumori-köykäisyydessään nimenomaan animaatioiden (viimeistään South Park ja Simpsonit) rajoilla ja arvosteluasteikoilla.

SHRe: Oscar-palkinnot 202010.2.2020 8:15
Siinäpä ne sisäpiirinainnit taas. Sammahdin tyypillisesti juuri ennen punaista mattoa mutta heräsin kuin ihmeen kaupalla samalla kuin Steve Martin & Chris Rock lopettelivat juontoaan - tai Rock varmaan pikemminkin itkuaan miten heimoveljille ei jaeta vähintään tasamäärää pystejä versus muu maailma. Vaikea edelleen näköjään hyväksyä miten kansasta heitä kuitenkin vain 15% ja elokuvahistoriallinen merkityksensä ehkä 1% luokkaa.

Pisteenä iin päälle lyhytanimaatio-sarjan voittaneiden päätavoite oli kuulema saada tekeleellään "afrikkalaistukasta uusi normaali" tjsp. Olen rauhan mies, JFK:n opetuslapsia ja muutenkin rento kaveri, mutta mitähän v-ua nyt taas...?

Kid tuolla jo ylempänä pitkälti kertoili miten tulee käymään joten ei tarvinnut senkään puolesta kauheasti jännitellä. Oikeastaan ainoa lievä ihmetyksensä aihe olivat kosmetiikkatekniikan taidonnäytteet (mm. Jane, Sigourney ja, herranjestas, Kathy Bates!), samalla kuin äijillä pitää olla parta harmaantunut viimeistään nelikymppisenä.

Yleensä yksi kohokohdista eli edesmenneiden montaasikin oli nyt pelkkä liukuhihna-kuvaelma, edes merkittävimpien kohdalla ei pysähdytty sekunneiksikaan fiilistelemään.

Kaiken kaikkiaan niin tylsä show että pakko oli puuhastella sivussa muita juttuja ja mm. pianoa pimputtava puppeli sekä mustaa rytmiääntelyä harrastava pipopää saivat tv:n suorastaan pikavauhtia äänettömälle. Mutta sen verran toki leffavälähdykset kertoivat että onhan nuo loputkin nähtävä Parasiitti ja 1917 etunenässä - mihin hintaan, jäi vielä pähkäiltäväksi...

IlmoRe: Oscar-palkinnot 202011.5.2020 11:28
Tulee himpun verran jälkijunassa. Once upon a time in Hollywood nyt ainoana katsottu. Tuntuu, että Tarantino saa noita ehdokkuuksia vanhoilla meriiteillään. Samaa mieltä, että parempaa QT:ta sitten Kill Billin, mutta en täysin ymmärrä, miksi tämänkin tarinan kerrontaan kului yli 2,5 tuntia: kohtaukset tuntuivat jatkuvan loputtomiin, ja Sharon Taten seikkailut Hollywoodin ihmemaassa olisi voinut editoida kokonaan pois, ja jättää pelkäksi maininnaksi, viimeistä kohtausta lukuun ottamatta. Samoin QT.n tapa selittää asiat puhki on alkanut ärsyttää, koskipa asia sitten palkkionmetsästäjän tai stuntmiehen toimenkuvaa. Onneksi hippeily sai tarantinolaisen (lue: väkivaltaisen) lopun, koska oman vanhenemisen myötä on alkanut tajuta, kuinka naurettavaa touhua se suurelta osin todellisuudessa oli.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: