Keskustelu

WatsonOletko nähnyt suosikkinäyttelijöitäsi livenä?21.11.2019 19:08
Viime vuoden helmikuussa menin kummitätini kanssa kotikaupunkini Lohjan Cafe Lauri -kahvilaan katsomaan erästä draamaa ja huumoria yhdistelevää näytelmää, jossa kaksi yli 60-vuotiasta veljestä tapaavat toisensa 30 vuoden jälkeen yhteisen äitinsä muistotilaisuudessa ja juttelevat kaikenlaisista kokemuksistaan ja elämänarvoistaan. Syy, miksi tuon näytelmän halusin nähdä, oli toisen veljen näyttelijä, Mikko Kivinen, mies, jota olen aina fanittanut monessakin suomalaisessa elokuvassa ja sarjassa (etenkin suuresti ihailemissani Lapinlahden Linnut -sketsisarjoissa (1988-1992)). Näytelmä itsessään oli yllättävän hupaisa (en odottanut siltä hirveästi), mutta illan kohokohta oli ehdottomasti hetki, jolloin sain Kiviseltä nimmarin mukanani olleeseen Lappari-kirjaan. Muistan vieläkin Kivisen kommentin huomatessaan kirjan: "Älä usko kaikkea, mitä siinä sanotaan."

Onko sinulla itselläsi jotakuta näyttelijää, jonka olet aina halunnut nähdä livenä tai olet kenties jo nähnyt?

SHRe: Oletko nähnyt suosikkinäyttelijöitäsi livenä?22.11.2019 17:56
Paljasjalkaisena kalliolaisena ja siellä tai liepeillä myös melkein koko aikuisikäni asuneena ei ole voinut välttyä suomalaisiin näyttelijöihin sattumalta törmäämiseltä lukemattomia kertoja - kaduilla, puistoissa tai pubeissa. Esim. Jussi Lampi käytännössä asui olutravintola Roskapankissa 1990-luvulla (muistan miten eräänkin kerran kaverini sai häneltä lainaksi häneltä 60-luvun 'Batman'-vhs:n). Ja Kivisestä puheen ollen Lapinlahden Lintuja tullut tietenkin näissä maisemissa bongattua, jotain Timo Eränköä parhaimmillaan viikoittain.

Mutta kenen kanssa erityisesti olisi tehnyt mieli iltaa istua? Kaipa niitä muutamia on, jos nyt otetaan jo edesmenneetkin mukaan niin: Pirkka-Pekka Petelius, Simo Salminen, Vesku Loiri, Leo Jokela, Jörn Donner, Äke Lindman... Spedenkin "sisäpiiriin" olisi varmaan monessakin mielessä kannattanut kuulua... riittäähän näitä. Toisaalta itsekunkin tarinat aukeavat yhtälailla muistelmistaan joita ahkerasti kirjastosta tullut selkä vääränä kannettua - tarkoitan etten millään muotoa ole mikään "julkkis-stalkkari".

Ulkomaan epelit eli Hollywood-tähdet sitten erikseen, toistaiseksi ainoa kontakti ollut ohjaajalegenda Roman Polanskiin jonka omistuskirjoituksella varustetun omaelämäkerran ylpeä omistaja olen. Harmittaa hieman etten jo aikoinaan kirjoitellut enemmän tähdille, nyt en enää viitsi esim. 103-vuotiasta Olivia de Havillandia vaivata. Eikä tunnu tarpeelliselta ketään muutakaan.

Tähänkin aiheeseen jollain lailla liittyvä hassu yhteensattuma paukahti mieleen: olimme edellämainitun 'Batman'-kaverini (hehe) kera monien muiden juttujen lisäksi armottomia Edvin Laineen 'Tuntematon Sotilas' -faneja, eli osasimme mm. kaikki vuorosanat alusta loppuun ja lopusta alkuun, ja Peter von Baghin dokumentin kyseisen filmin teosta katsoimme melkein puhki - ja usein tietty samalla kuin aloitimme lasien kallistelun illan rientoja silmällä pitäen. Näin silloin yhtenäkin päivänä kun tie vei sitten poikkeuksellisesti Kallion pubien sijaan Töölööseen ja Bottalle, sen jälkeen kun olimme aivan erikoisen tarkkaan ihastelleet sitä Rokan Antin suorittamaa venäläisten teurastuskohtausta ja miten aurinko menee juuri viimeisen kaatuessa sopivasti pilveen synkentäen symbolisesti talvisen metsämaiseman. Niin kukas muu siellä Bottan alaravintolassa sitten istui kuin TS:n toinen pääkuvaajista eli Ola Tuomen papparainen jonkun nuoren naisavustajan kera, ja jo alkoi kohta juttua tullua nimenomaisesta kohtauksesta, tosin vähän sekavasti jonkun verran dementoitumaan ehtineeltä vanhukselta...! (Vaikka, jos oikein itse muistan, niin juuri tuon kohtauksen taisi sittenkin kuvata Osmo "Hjalliksen faija" Harkimo.)Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: