Keskustelu

WatsonKokemuksia elokuvauraltani7.8.2019 1:34
Koska olet itse maininnut omia kokemuksia "leffafriikki"-uraltasi, niin ajattelin mainita tässä kaksi omaani:

WALL-E on yksi kaikkien aikojen suosikkielokuvistani. Noin kuusivuotiaana näin sen teatterissa ja järkytyin niin kovasti sen tarjoamasta tulevaisuudenkuvasta, että aloin sen jälkeen äitini kanssa kerätä kaduilta ja metsistä roskia muovipussiin (itse en tosin muista lainkaan tuota tapausta, äitini kylläkin). Tuo osoittaa, että jo tuolloin elokuva iski minuun kuin miljoona volttia.

Kanuunankuularalli on aina ollut itselleni eräänlainen "guilty pleasure". Koska jo pienenä Roger Moore oli minulle tuttu Bondin roolistaan, niin luonnollisesti pidin hänen itseparodista hahmoa elokuvan parhaana elementtinä (ja pidän edelleenkin). Pisti aina elokuvaa katsoessa kuitenkin vähän ärsyttämään, kun Moore saa prätkäjengitappelussa välittömästi turpiinsa ja lentää vielä lopussa autonsa heittoistuimen voimasta veteen. Eihän nyt Bondille noin saa käydä!

SHRe: Kokemuksia elokuvauraltani7.8.2019 14:33
Tuo Roger Moore -juttu oli toki jo aikanaan 1980-luvun puolivälissä meidänkin teiniporukkamme ainoita ilonaiheita mitä kyseiseen leffaan - tai oikeastaan koko Burt Reynoldsin (r.i.p.) tuotantoon - tuli.

Harvasta asiasta olen ylpeä vanhoja muistellessa, mutta siitä sentään miten edes aavistuksen kehittyneempi meidän piirin leffamaku oli jo tuohon aikaan kuin näiden paljon runsaslukuisempien reynolds/eastwood/bronson/chucknorris -tyyppien. Eli tajusimme heti edellämainituille liian haastavien, esim. 'Catch-22' tai "Kauhunkierre" -leffojen hienouden, samalla kuin halveksuimme mannereurooppalaista "taidetta/tyylisuuntaa" mitä erityisesti italialaisiin elokuviin tuli - olivatpa Felliniä, Leonea tai Argentoa. Ja jo lähtökohtaisesti raivostuttavinta ominaisuuttaan eli päälleäänitystään kiroten...

Tuolla Elokuva-analyysi -esseessäni olenkin heti alkukappaleessa maininnut ensimmäisten teatterissa 11-vuotiaana kokemieni "oikeiden" leffojen 'Tähtien sodan' ja 'Kolmannen asteen yhteyden' ylivoimaisista vaikutuksista - toisaalta täysin luonnollinen jatkumo koko lapsuusajan Disney-friikille - joten ei siitä sen enempää.

HistoRe: Kokemuksia elokuvauraltani15.5.2021 1:15
Watson toisaalla: "Luojan kiitos synnyin itse vasta 2002. Ei siis joutunut kärsimään juuri mistään leikatuista leffoista tai kirjoista."

Tästäpä tuli mieleen, että kohta 20 vuotta sitten sitä oltiin tuolloin eräälläkin keskustelupalstalla leffamieltymyksistä, sensuureista ja sen sellaisista jo jupisemassa. Kenties välissä puheet menivät sivuraiteille urheiluun asti.

Sivuston pitäjä aloitti tuolloin elokuvaketjun listaamalla oman leffa-arkistonsa sisällön. Se oli jo silloin mittava, kun itse olin vasta siirtynyt DVD-aikaan.

Nyt tuossa vieressäni on 13 hyllymetriä ostettuja DVD/Blu-ray-levyjä ja tv-nauhoituksia pääosin urheilulähetyksistä DVD:llä löytyy tuon päälle metrikaupalla. Menossa on VHS-arkiston digitoimisprojekti, jota toteutan Intiasta ostetulla Time Base Corrector-laitteella ja SVHS-nauhurilla, jonka hajoamisen varalle on toinen odottelemassa. Levyjen määrä ei siis kasva, mutta ulkoisten kiintolevyjen määrä kyllä. Kasetteja on digitointijonossa useampi sata, joukossa kaikenlaisia urheilulähetyksiä.

Lukuisia upeita elokuvia on näiden suositusten pohjalta saanut nautiskella ja päätynyt hyllyyn. Ja olen säilyttänyt myös ne ostot, joista en ole niin tykännyt. Minkään pilven varassa en aio leffojen katseluni suhteen olla vaikka useampi suoratoistopalvelu on myös käden ulottuvilla.

SHRe: Kokemuksia elokuvauraltani15.5.2021 14:14
Vasta muutamia leffoja itsellä digimuodossa: lähinnä vanhoja TV:stä nauhoitettuja klassikoita, tai uudempiakin esim. FilmNetistä ("Nixon" yms) joiden laserversio pettänyt formaattinsa tai jonkin muun seikan puolesta. Ja muutama ihan niistä omista ykkössuosikeistakin jotka sattumalta löytyneet YouTubesta sen hetken kun saaneet siellä olla.

Edelleen nimittäin vanhimman läppärini ainoa tehtävä on vanhan käyttiksen ja ehdottomasti ei-päivitettävän soittimen avulla imuroida kaikki mikä YouTuben ohjelmistossa kiinnostaa omiin arkistoihin... niin kauan kuin tuo ikäloppu romu siihen vielä kykenee. Leffoja ei siis vielä kovin runsaasti, mutta urheilua ja musiikkia lähes 800 gigatavua - mikä kattaa mm. kaikki Euroopan cupin/Mestareiden liigan finaalit, pelkästään edelliset futiksen MM-kisat mainitakseni kaikki pelit koosteena (ja BBC-selostuksena), NHL:n sekä lätkän MM/olympia/Canada/World Cup-turnausten tärkeimmät matsit ja hetket 40-luvulta lähtien, koriksen NBA-historiat ja MM/olympia/EM-turnaukset... you name it. Viimeksi tarttui haaviin Albertvillen '92 olympialaisten joukkuemäkikisa kokonaisuudessaan.

Se yksi tärkeimmistä anneistahan tässä digi-aikakaudessa versus VHS-nauhoihin ja lasertallennuksiinkin on tietenkin kaiken valtavan tavaramäärän saaminen yhteen paikkaan ja tarkkaan järjestykseen, jatkuvaa etsimistä ja kelaamista vaatineen sillisalaatin sijaan.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: