Keskustelu

WatsonKokemuksia elokuvauraltani7.8.2019 1:34
Koska olet itse maininnut omia kokemuksia "leffafriikki"-uraltasi, niin ajattelin mainita tässä kaksi omaani:

WALL-E on yksi kaikkien aikojen suosikkielokuvistani. Noin kuusivuotiaana näin sen teatterissa ja järkytyin niin kovasti sen tarjoamasta tulevaisuudenkuvasta, että aloin sen jälkeen äitini kanssa kerätä kaduilta ja metsistä roskia muovipussiin (itse en tosin muista lainkaan tuota tapausta, äitini kylläkin). Tuo osoittaa, että jo tuolloin elokuva iski minuun kuin miljoona volttia.

Kanuunankuularalli on aina ollut itselleni eräänlainen "guilty pleasure". Koska jo pienenä Roger Moore oli minulle tuttu Bondin roolistaan, niin luonnollisesti pidin hänen itseparodista hahmoa elokuvan parhaana elementtinä (ja pidän edelleenkin). Pisti aina elokuvaa katsoessa kuitenkin vähän ärsyttämään, kun Moore saa prätkäjengitappelussa välittömästi turpiinsa ja lentää vielä lopussa autonsa heittoistuimen voimasta veteen. Eihän nyt Bondille noin saa käydä!

SHRe: Kokemuksia elokuvauraltani7.8.2019 14:33
Tuo Roger Moore -juttu oli toki jo aikanaan 1980-luvun puolivälissä meidänkin teiniporukkamme ainoita ilonaiheita mitä kyseiseen leffaan - tai oikeastaan koko Burt Reynoldsin (r.i.p.) tuotantoon - tuli.

Harvasta asiasta olen ylpeä vanhoja muistellessa, mutta siitä sentään miten edes aavistuksen kehittyneempi meidän piirin leffamaku oli jo tuohon aikaan kuin näiden paljon runsaslukuisempien reynolds/eastwood/bronson/chucknorris -tyyppien. Eli tajusimme heti edellämainituille liian haastavien, esim. 'Catch-22' tai "Kauhunkierre" -leffojen hienouden, samalla kuin halveksuimme mannereurooppalaista "taidetta/tyylisuuntaa" mitä erityisesti italialaisiin elokuviin tuli - olivatpa Felliniä, Leonea tai Argentoa. Ja jo lähtökohtaisesti raivostuttavinta ominaisuuttaan eli päälleäänitystään kiroten...

Tuolla Elokuva-analyysi -esseessäni olenkin heti alkukappaleessa maininnut ensimmäisten teatterissa 11-vuotiaana kokemieni "oikeiden" leffojen 'Tähtien sodan' ja 'Kolmannen asteen yhteyden' ylivoimaisista vaikutuksista - toisaalta täysin luonnollinen jatkumo koko lapsuusajan Disney-friikille - joten ei siitä sen enempää.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: