Keskustelu

WatsonLeffaehdotuksia3.7.2019 23:43
Tässä olisi kaksi elokuvaa, joista olisi tosi kiintoisaa kuulla arviosi. Ei tietenkään tarvitse jos ei tee mieli. Kummatkin löytyvät YouTubesta.

1. Naisen logiikka (1999)
Speden viimeiseksi jäänyt elokuva, joka oli niin huono, että ensi-iltansa jälkeen se katosi unohduksiin 20 vuodeksi. Nyt se on kuitenkin vihdoin julkaistu taas kaikkien nähtäville. Olen itse katsonut elokuvaa tänään puoliväliin asti, mutta jo tässä vaiheessa voin sanoa, että en kyllä ihmettele, miksi siitä aikoinaan vaiettiin.

2. The Room (2003)
Huonoutensa ansiosta kulttimaineeseen noussut, "huonojen elokuvien Citizen Kaneksi" kutsuttu elokuva. Siellä sun täällä on sanottu, että The Room on jotain niin ainutlaatuista, että se kannattaa heti mahdollisuuden saadessaan katsoa. Itse käytin mahdollisuuteni hyväksi ja sain kokea aivan jumalattoman tylsän elokuvakokemuksen.

SHRe: Leffaehdotuksia6.7.2019 14:09
"Naisen logiikan" voisin katsoakin ylipitkänä sketsinä (toinen merkkiteos "Pikkupojat"kin vielä näkemättä), mutta tuo The Room saattaa jäädä väliin näinä ylikiireisinä aikoina.

KidRe: Leffaehdotuksia28.12.2019 11:10
Paljonko tulet pudottamaan Jojo Rabbitin pisteitä, koska siinä on lapsi pääosassa, vaikka elokuva on muuten mielestäsi loistava? Tuleeko mieleen elokuvia, joissa lapsi pääroolissa on erityisen hyvä?

SHRe: Leffaehdotuksia31.12.2019 12:31
Noh noh, eipäs nyt ennakoida mitään... :D

Onhan sentään jopa muutamia (aikuisille tarkoitettuja) leffoja jossa lapsinäyttelijä suorastaan eriomainen oikeaan osuneen roolin sattuessa. Äkkinäisesti mieleen tulevia:
* Kuudes aisti (1999)
* Swing Vote (2008)
* Ystävät hämärän jälkeen (2010)
* Oliver! (1968)
* Poltergeist (1982)
* Kielletyt leikit (1952)
* Fatiman ihme (1952)
* Aliens -paluu (1986)

Lapsiroolin pilaamia tai ainakin huonontamia:
* T2 (1991)
* Indiana Jones ja Tuomion temppeli (1984)

Jaaha, olisko sittenkin enempi nuo teinixit kiusanneet - eikä ärsyttäväkään lapsi yleensä muutenkin vaisua leffaa enää juuri heikommaksi saa.

"Manaajakin" (hehe) tuli mieleen hupiesimerkkinä, mutta onhan Linda Blair "omana itsenään" ihan ok alussa ja lopussa.

WatsonRe: Leffaehdotuksia31.12.2019 18:20
Tässä mielestäni muutamia lapsinäyttelijän pilaamia tai heikentämiä elokuvia:

- Yksin kotona (1990)
- Tähtien sota: Episodi I - Pimeä uhka (1999)
- Signs (2002)

Ja tässä muutamia, joissa valinta on osunut naulan kantaan:

- Taksikuski (1976)
- The Shining - Hohto (1980)
- Indiana Jones ja tuomion temppeli (1984) (sori!)
- Jurassic Park (1993)
- Ensimmäiset Harry Potter -elokuvat (2001-2002)

KidRe: Leffaehdotuksia31.12.2019 22:20
Yllätyin, ettei kumpikaan kehunnut Paperikuun (1973) Tatum O'Nealia.

WatsonRe: Leffaehdotuksia1.1.2020 0:06
Kid, itse en ole vielä nähnyt Paperikuuta, joten en siksi osaa sanoa Tatumista vielä mitään. Voin kyllä kertoa mielipiteeni sitten nähtyäni kyseisen leffan.

Laitetaanpa nyt noiden lapsinäyttelijöiden heikentämien elokuvien joukkoon vielä Isäni on turbomies (1996), jonka katsoin ihan ensimmäistä kertaa noin puoli tuntia sitten.

Ai niin, HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!

KidRe: Leffaehdotuksia1.1.2020 0:21
Tiedän, ettet ole aasialaisten elokuvien ystävä (en minäkään), mutta Gisaengchung (2019) luulisi sinunkin silmissä hyppivän leikitellen mm. Kurosawan leffojen yli.

SHRe: Leffaehdotuksia3.1.2020 13:59
'Jurassic Park' oli todellinen muistilipsahdus: kuten olin jo kirjoittanutkin niin leffa paranisi puolella jos sen kakarakaksikon sais veks.

Kuten muuten myös "Sormusten herrat", jos leikitään että ne hobitti-kääpiöt (ja eiköhän laiteta tuo hassunhauska Gimlikin samaan pesuveteen hehe) + Klonkku olisivat "lapsia".

"Paperikuu" on ihan onnistunut periodikuvaus ja O'Nealien yhteisprojekti, mutta mielestäni Tatum ei ole siinä "poikkeuksellisen" erinomainen läpinäkyvän kirjoitetussa pikkuvanha-hahmossaan Myös jodie Foster keikkuu vähän siinä rajoilla 'Taksikuski'ssa - hänhän olisi tosielämässä jo aivan toivottomassa ties missä päihdekoukussa ja avun tavoittamattomissa.

Fosterhan teki muuten toisenkin "sensaatio"roolin v. 1976 leffassa 'Pieni tyttö joka asuu kujan päässä' - vaikkei sitä 13-vuotiaan nakukohtauksineen meinaa kehdata tunnustaa nähneensäkään(!). Ja sama juttu vielä nuoremman Brooke Shieldsin kohdalla 'Pretty Baby'ssa (1978).

Vuosi 1976:han oli muutenkin varsinaista nuorten tyttöjen hyväksikäytön/pahoinpitelyn juhlaa, yllämainittujen esimerkkien lisäksi:
Kim Richards - 'Hyökkäys poliisiasemalle'
Kyle "pikkusisko" Richards - 'Eaten Alive'
Brooke Shields & Paula E. Sheppard - 'Alice, Alice...!'
Nastassja Kinski - 'Paholaisen tytär'
Mariel Hemingway - 'Hirveä kosto'
Koko slummikorttelin lapsikaarti - 'Rumat. likaiset ja ilkeät'

Ja siihen sitten nämä kauhujutut lapsineen/teineineen päälle: 'Quien puede matar a un nino?', 'Carrie', 'Ennustus', 'Massacre At Central High', 'Bloodsucking Freaks'.

Watson on varmasti oikeassa tuon Jake Lloyd -kammonsa suhteen kuten 95% muistakin ihmisistä - itse pidän Star Wars I:stä ja II:sta vaan niin mahtavina ettei mainittu epeli eikä edes hirveä Christensenkään pysty niitä pilaamaan :D

Ja kiitos 'Kid'ille vihjeestä, näitä saan ylipäätään hämmentävän vähän. Ehkä porukka pelkää niin paljon armotonta, joka tapauksessa myöhemmin lankeavaa murskaavaa tuomiotani (hah hah)...

WatsonRe: Leffaehdotuksia4.1.2020 19:32
Voi ei! Miten saatoinkaan unohtaa lapsinäyttelijöiden pilaamien elokuvien joukosta Blues Brothers 2000:n? Tosin J. Evan Bonifant siinä on kyllä yksi kyseisen surkimusleffan pienimmistä murheista...

WatsonRe: Leffaehdotuksia10.1.2020 17:36
Koska olet selvästi Star Wars-fani, niin oletkos nähnyt sellaista sarjaan liittyvää kammotusta kuin Star Wars Holiday Special? Jos et ole nähnyt, niin älä ihmeessä katsokaan, sillä aikamoisen kivuliaasta puolitoistatuntisesta on kyse: rasittavasti öriseviä wookieja, hirveän näköinen Star Wars-animaatio, Harvey Kormanin juontama kokkishow, wookien pehmopornopeli (ihan totta!)... Ilmeisesti George Lucas teki tämän "jouluaiheisen" tv-elokuvan aikanaan vuonna 1978, koska sarjan toisen osan ilmestymiseen menisi sen verran aikaa, että halusi tällä pitää Star Warsin ihmisten mielessä. Pistää varmaan pelottamaan, kun tuo mies, joka loi Jar Jar Binksin ja Howard the Duckin (1986) (toimi tuottajana), on sanonut vihaavansa Holiday Specialia.

IlmoRe: Leffaehdotuksia11.1.2020 18:11
Ajatusleikki: mitä olisit ollut mieltä, jos Leonardo Dicaprio olisi saanut Anakinin roolin? Sitähän aikoinaan pidettiin liki varmana tapauksena, ja tekipä eräs fani trailerinkin silloin aiheesta, josta on mukava bongailla elokuvaklippejä, joista se on kasattu. Löytyy youtubesta haulla "Star Wars Episode II Leonardo Dicaprio fake trailer". Minäkin olen aina pitänyt ep I:stä, ainakin yleistä mielipidettä enemmän, kun taas ep II:a sarjan huonoimpana, syystä että tarinassa liikaa epäolennaisuuksia ja pelkkiä digitekniikan mahdollistamia kohtauksia (alun takaa-ajo, droiditehdas ja hyrrä-Yoda). Enkä nyt laske mukaan Disney-aikaa, koska kiellän sen kuten Pietari Jeesuksen, joskin stand-alone elokuvat kestävät uudelleen katseluja. Miten muuten painotat arvosteluissasi eri osa-alueita? (tarina, tekninen toteutus, näyttelijätyö, ohjaus jne.)

SHRe: Leffaehdotuksia12.1.2020 19:29
Tiesin tuon Holiday Specialin karmean tarinan toki, mutta onnistunut välttämään sen näkemisen.

Kuten olen varmaan muutaman kerran maininnut, 'Star Wars IV: A New Hope' oli ensimmäinen teatterissa näkemäni ei-piirretty(Disney)-Hollywood-leffa vuodenvaihteen 1977/78 jälkeen, näyttämönä Savoy tuolla... ööh? oliko nyt Korkeavuorenkadulla - näitä Espalta nousevia kartsoja joka tapauksessa. (Seuraavan eli 'Kolmannen asteen yhteyden' näin paria kuukautta myöhemmin muuten Bristolissa, jostain syystä jääneet nämäkin ikuisesti mieleen.) Ja tasan niin ällikällähän se silloin meidät nelosluokkalaiset löi heti alkukuvillaan, siinä missä kaikki vapaan maailman muutkin pojat.

Sen verran kriitikontynkää oli itsessä jo nuorena että seuraavaa 'Imperiumin vastaiskua' pidin kuten edelleen aavistuksen huonompana, ja trilogian finaalia 'Jedin paluuta' suorastaan pettymyksenä. Ehdottomasti maailman ainoa asia/aihealue missä olen ollut pienestä pitäen ikäistäni "kypsempi" - kuten vieläkin nuorempana ilkeän äitimuorini mukaan raahaamana nähty 'Dersu Uzala' (1975) osoittaa: ihan yhtä tylsänä pidin silloin kuin 40 vuotta myöhemminkin!

Christenseniä huonompi ei olisi voinut olla huimasti mainettaan keskinkertaisempi Di Capriokaan, ja jep, 'Roque One' ja 'Solo' ovat antaneet kovastikin lohtua viime vuosien piinalle.

Helpoimmalla pääsisi kun vastaisi kysymykseen arvioitteni painotuksista itsestäänselvän "kokonaisuus ratkaisee". Ja onhan se niinkin, mutta jotenkin tuntuu että niin usein muuten potentiaalisesti hyvän elokuvan on pilannut nimenomaan heikko tai olematon henkilöohjaus: ajatellen sitten taas esim. Scorsesea, Tarantinoa ja Polanskia jotka saaneet useamman "näyttelijän" tuikkimaan sen ainoan kerran urallaan!

Peruslähtökohtahan on tuo rehellisyys: leffasta pitää huokua aito tekemisen riemu, ilman itsetietoisuutta tai manipulointia. Teknisen ammattitaidon ja mielenkiintoisen tarinan pitäisi A-luokan tuotannossa olla sitten itsestäänselvyys, mutta kuten kaikki tiedämme, ei se ole.

KidRe: Leffaehdotuksia15.1.2020 22:30
Mainitaanpa tänne, jos joku ei vielä tiennyt, että osoittesta https://elonet.finna.fi/ löytyy katsottavana satoja vanhempia kotimaisia elokuvia. Lisäksi löytyy lukuisia historiallisia pätkiä, urheilun ystäville mm. yleisurheilun Suomi?Ruotsi-Saksa maaottelu 1940, Muistojen kisakesä 1952 (värifilmi) yms... Ruksimalla kohta "verkossa saatavilla" rajaa haun videomateriaaliin.

IlmoRe: Leffaehdotuksia19.1.2020 13:40
Muutama ehdotus:

Tesis (1996). Alejandro Amenábarin jännäri. Ei mikään klassikko, mutta debyyttileffaksi mielestäni hyvä.

Orpokoti (2007). Listan toinen espanjalainen jännitys-/mysteerielokuva, josta ei kannata kauheasti paljastaa mitään.

Liian iso keikka (1986). Parempaa Spede-tuotantoa 80-luvulta. Loiri pistää melkoista show'ta, ja Aake Kallialallakin vaikeuksia pitää pokeria yllä. Ritva Valkama ja Pentti Siimes tuovat oman nostalgisen lisäarvon ajalta, kun tv-sketsiviihde oli muutakin kuin hassuja peruukkeja ja naamanvääntelyä.

SHRe: Leffaehdotuksia25.1.2020 19:13
Missäs muuten Kid olet onnistunut tuon 'Gisaengchung'in näkemään, kun Suomen ensi-iltakin näyttäisi olevan vasta 31.1.2020? Minä vaan kysyn.

KidRe: Leffaehdotuksia26.1.2020 12:35
Calgaryn filmifestareilla, jossa muuten elokuvafanit äänestivät sen parhaaksi elokuvaksi.

SHRe: Leffaehdotuksia29.2.2020 20:08
Arvon palstaseuraajille varmaan jo tuttua kauraa, mutta mainitaan nyt varmuuden vuoksi miten Blockbuster -vuokrasivustolla on varsin laatuisa ja runsaskin klassikkoleffojen kokoelma.

WatsonRe: Leffaehdotuksia29.2.2020 20:35
Itse tiesinkin tuosta Blockbuster -sivustosta jo ja muutama leffakin on sieltä tullut vuokrattua. YouTubesta löytyy muuten sellainen Harvinaisia leffoja -niminen kanava, mikä sisältää esim. sellaisia vähemmän tunnettuja ja kokonaan Suomessa julkaisemattomia leffoja. Niistä leffoista, mitä sieltä olen nähnyt, suosittelen eniten Jan ?vankmajerin ohjaamaa, Liisa ihmemaassa -klassikkosadun tsekkiläistä leffaversiota vuodelta 1988. Sen verran omaperäisesti toteutettu teos oli meikäläiselle, että kolme tähteä täytyy kyllä sille antaa.

IlmoRe: Leffaehdotuksia28.5.2020 12:11
"Never Let Go "(1960), ohjaus John Guillermin.

Piti oikein ostaa tämä dvd, kun muuten ei ollut saatavilla. Juoni on "Polkupyörävarkaasta", tässä vaan tarinan edetessä yhä maanisemmaksi käyvällä roistolla on suurempi rooli. Roistoa esittää Peter Sellers. Ja esittääkin semmoisella vimmalla, jotta silloinen vaimokin oli hengenvaarassa, kun vailla omaa identiteettiä olevalle näyttelijälle jäi rooli päälle kotioloissaankin. Tämänkaltaisia elokuvia olisi saanut Sellers tehdä enemmänkin" Ghost in the Noonday Sunin" yms. sijaan.

SHRe: Leffaehdotuksia2.6.2020 8:41
Jojo Rabbit (2019) - Taisi 'Kid' tuolla ylempänä olla hirtehishuumorilla (jos termiä saa natsielokuvan yhteydessä käyttää) liikenteessä ennakoidessaan tuntemuksiani ko. leffasta: nimenomaan pääosan poju se vähiten katastrofi koko muuten järkyttävässä sillisalaatissa - läskilinssi-kaverinsa mukaan lukien.

Never Let Go (1960) - Lisää karikatyyrejä: Sellersin omalaatuisuudet eivät minusta juuri häikäilemättömän gangsteripomon nahkoihin oikein sopineet tässä "kaurismäkimäisen" pienen piirin jutussa.

Mutta näistä enemmän "omissa mestoissaan" tuota pikaa.

IlmoRe: Leffaehdotuksia6.6.2020 13:07
Alun perin Toddin piti esittää Meadowsia ja Sellersin Cummingsia, mutta juuri Sellersin halusta vaihtoivat roolejaan. Mutta eipä siitä sen enempää enää. :)

Stalingrad (1993), Joseph Vilsmaier.

Sakemannien kaunistelematon kuvaus saksalaiskomppanian matkasta Italian hiekkarannalta Etelä-Venäjän hyiseen helvettiin. Ei todellakaan mikään amerikkalais- tai brittiläistyylinen sankaritarina, ehkä vähän liikaakin itseruoskintaa, mutta vaikuttava sotaelokuva silti. Kuvauksia tehty myös Suomessa.

KidRe: Leffaehdotuksia13.7.2020 18:52
Katso Areenasta vielä kun ehdit ranskalainen melodraama-klassikko Varjojen yö. Jos tästä keksit yli 2 tähtöstä, olen ällikällä lyöty.

SHRe: Leffaehdotuksia15.7.2020 11:53
Pakkohan se oli noin houkuttavaan haasteeseen tarttua - vaikka täytyy heti sanoa ettei vahva rakkauteni Jean Gabinia kohtaan tuosta oleellisesti lisääntynyt...

M. HulotRe: Leffaehdotuksia3.9.2020 21:33
Yksi minuun suurimman vaikutuksen tehneistä 2000-luvun elokuvista on tanskalainen, Thomas Vinterbergin ohjaama 'Jahti' vuodelta 2017. Se käsittelee aiheettoman pedofiliaepäilyn synnyttämää lynkkausmentaliteettia pienessä kyläyhteisössä. Pääosassa vainottuna lastentarhan ohjaajana on Mads Mikkelsen. Et ole tainnut nähdä elokuvaa, koska arvostelu puuttuu. Leffa on kyllä varmasti saatavana monista kirjastoista.

M. HulotRe: Leffaehdotuksia3.9.2020 21:35
Korjaus edelliseen: 'Jahti' on vuodelta 2012.

SHRe: Leffaehdotuksia4.9.2020 10:16
Löytyy näköjään Netflixistäkin, katselen varmaan jo tänään. Kiitos vihjeestä, niitä nimenomaan eurooppalaisten teosten kohdalla kaivataankin jos haluavat tulla minun tyköni...Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: