Keskustelu

WatsonLapsena traumatisoineet ohjelmat14.6.2019 23:46
Näitkö lapsena joitain elokuvia tai sarjoja, mitkä aiheuttivat sinulle iänikuisia traumoja? Itse olen saanut traumoja suurin piirtein vain Muumilaakson tarinoista, varsinkin sen Mörkö-hahmosta.

SHRe: Lapsena traumatisoineet ohjelmat16.6.2019 12:30
Iänikuisia? En. Esim. "Psykon" näin noin 8-vuotiaana ja aiheuttihan se painajaisia muutamaksi yöksi mutta siinä kaikki.

Tämä siis mitä elokuviin ja sarjoihin tulee. Mutta vaikka 'trauma' edelleen turhan vahva sana niin joitain tosikauheuksia olen vannonut vastedes välttäväni. Kuten islamilaisterroristien kynsiin jääneiden amerikkalaispanttivankien kurkunkatkomisia... Luulin etukäteen että kyseessä vain nopea huitaisu sapelilla mutta että noin 15-senttisellä veitsellä nirhaten...

HistoRe: Lapsena traumatisoineet ohjelmat20.2.2022 9:33
Pakko kysyä, että onko tämänpäiväisestä mitään apua lapsuuden, nuoruuden, aikuisuuden ja vanhuuden traumoihin?

SHRe: Lapsena traumatisoineet ohjelmat20.2.2022 11:57
Pientä lievitystä tarjoaa toki, vaikka olikin "amatöörikisat" jne jne. Toki nyt voi ihan vilpittömin mielin lohduttautua ajatuksella miten myös meillä olisi ollut kivenkova NHL-miehistökin heittää kehiin.

Mitä itse peliin ja tasoon tulee, onneksi edes loppuottelu pelattiin ihan normaalin rohkeasti ja aktiivisesti, ettei enää siinä jatkettu tätä Jalosen jo viime MM-kisoista tuttua ääri-nihilististä sapluunaa. Joku raja pelin tylsyttämisessäkin vaikka kuinka palvelisi parasta mahdollista lopputulosta.

Eipä ole Tshekilläkään kuin 1 MM-kulta muuten hohdokkaassa historiassaan, ja Ruotsillakin vain ne molemmat meiltä varastetut. Toki viimemainittu edelleen ainoa samana vuonna sekä olympia- että MM-kultaa voittanut maa, joten sitähän voisi kotikisojen kunniaksi nyt tänä keväänä suomipoika seuraavaksi yrittää.

SHRe: Lapsena traumatisoineet ohjelmat20.2.2022 11:59
Korjaus: siis 1 olympiakulta Tshekillä piti prkl tietenkin kirjoittamani.

SHRe: Lapsena traumatisoineet ohjelmat25.2.2022 13:30
Vladolf Putlerkin aloitti tuossa juuri oman ohjelmansa joka saattaa montaa ihan aikuista suomalaistakin traumatisoida ennen esirippua.

HulotRe: Lapsena traumatisoineet ohjelmat4.3.2022 22:18
Putinin lähipiiriin kuuluvan Nikita Mihalkovin elokuvia en aio enää koskaan katsoa. Hänen filmeistään olen nähnyt ainakin 'Keskeneräinen sävelmä mekaaniselle pianolle' ja 'Oblomov'. Tiettävästi myös veljensä Andrei Kontsalovski on ainakin ollut Putinin kannattaja. Mulla on tallenteissa hänen elokuvansa 'Pakojuna'. Voi jäädä kyllä sekin katsomatta.

SHRe: Lapsena traumatisoineet ohjelmat5.3.2022 14:16
Viimemainitussa ei ainakaan kauheita menetä, ellei sitten Kurosawan käsikirjoitukseen pohjaantuminen riittävä houkutin.

SHRe: Lapsena traumatisoineet ohjelmat9.4.2022 12:43
Laitoin nyt tännekin eli tuonne trivia-osioon koostamani Suomen jääkiekon MM- ja olympiahistorian kiinnostuneille, hieman pikkuvirheiden osalta korjailtuna ja tekstiltään sujuvoitettuna. Niin ja kuvat lisättynä aikamoisen nettikahlauksen tuloksena, ihan muutaman turnauksen kohdalla "joutunut" käyttämään kuvakaappausta omista videoklipeistä.

Kaipa tuossa jopa elokuvamaista luuseri- & sankaritarinaa monessa kohtaa on.

SHRe: Lapsena traumatisoineet ohjelmat11.4.2022 8:08
Ja tosiaan, melkeinpä voisin sittenkin sitä jatkoakin luvata kesemmällä.

SHRe: Lapsena traumatisoineet ohjelmat4.6.2022 13:05
Traumat senkuin vähenee, eli maailmanloppuahan tässä valmistellaan. Tosin kaikista jälkihehkutuksista huolimatta a) täysin kotikisat ne oli Ruotsillekin 2013 ja b) NHL-olympialaisista saatuna toki se arvokkaampi kulta heillä.

Mitä viimeaikaiseen hidastuneeseen elokuvien katsomistahtiin tulee, niin juurikin nämät viimeaikaiset kaiken maailman urheilukotkotukset sekä äskettäin vaihtunut työpaikka ottaneet veronsa. Eiköhän se taas tästä kiihdy jos Putin suo.

HistoRe: Lapsena traumatisoineet ohjelmat11.6.2022 12:51
Onnistuin kuitenkin olemaan (ensi kertaa MM-kisoissa) paikalla siinä näiden kisojen ainoassa häviöön päättyneessä matsissa. Onneksi ei ollut varaa ostaa lippuja muihin peleihin.

Finaalitunnelmaa omalla kohdalla latisti käämien kärähtäminen siitä, että johto onnistuttiin sössimään lopussa. Mutta kaipa se tästä kirkastuu kun melkein kaikki on nyt nähty...

SHRe: Lapsena traumatisoineet ohjelmat12.6.2022 14:45
Itse käväisin tuossa läheisessä ladossa heti avajaispäivänä kurkkimassa Kanada-Saksa -pelin. Pikkurahalla, kai voi sanoa, kun alle viidelläkympillä selvisi - lipusta siis, tulihan siinä muutama luksushintainen lonkeromuki kumottua myös. Hopea-kanukit voitti huolimatta katsomon täydellisestä saksahallinnasta.

Minun neljännet MM-kisat:
1982, 1997, 2012, 2022Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: